Dodaj do ulubionych

korcula hotel adria był ktos jakie wrazenia

IP: *.zory.msk.pl 27.02.07, 13:56
j.w
Obserwuj wątek
    • iga9910 Re: korcula hotel adria był ktos jakie wrazenia 28.02.07, 02:02
      Byłam w zeszłym roku z rodziną w Adrii,chętnie odpowiem na konkretne pytania,bo
      tak ogólnie to co można napisać,że było fajnie?.Pokoje rodzinne
      b.fajne,jedzenie super,all incl. takie sobie,położenie hotelu urokliwe,ale
      samochód jak dla nas niezbędny,plaża tragiczna -mała i typowo chorwacka,malo
      korzystaliśmy.Największy minus to turnusy emerytów(my jeszcze młodzi).Droga
      długa ale przepiękna(od Splitu do Vela Luki).Hotel generalnie dla rodzin z
      dziećmi i emerytów,szukających spokoju.
      • Gość: sava Re: korcula hotel adria był ktos jakie wrazenia IP: 156.17.79.* 28.02.07, 07:32
        Jest jedna uwaga dotyczaca tego hotelu. Uwaga na pokoje od strony jak oni w
        katalogach nazywaja " od strony parku ". To nie jest park tylko widok na skarpe.
        W tych pokojach panuje duchota ze wzgledu na maly przeplyw powietrza.Bylam w tym
        hotelu, wrocilam bardzo zadowolona, mialam pokoj z widokiem na zatoke.Pozdrawiam.
        • Gość: nena Re: korcula hotel adria był ktos jakie wrazenia IP: *.zory.msk.pl 28.02.07, 21:55
          my własnie wybieramy sie w sierpniu samochodem w te miejsce z 4 latka przede
          wszystkim chodzi mi o jedzenie mamy wykupiona opcje all inc. czy jest dosc
          urozmaicone i zjadliwe oczywiscie o czystosc hotelu i plazy co mozna zwiedzic i
          pogladac gdzie sie jeszcze wybrac w tamtych stronach dziekuje za odzew
          pozdrawiam
          • Gość: sava Re: korcula hotel adria był ktos jakie wrazenia IP: 156.17.79.* 01.03.07, 07:34
            Hotel jest czysty.Jedzenie all jest super. My bylismy w czerwcu z biurem Rainbow
            Tours nie bylo jeszcze wycieczek. 24 czerwca jest swieto na Korczuli. Plynelismy
            stateczkami, plywalismy na mala wysepke nazwy nie pamietam na plazowanie.
            Samochodem mozna zwiedzic cala Korczule. Miasto Korczula jest piekne. Najlepsza
            wodeczka to travarica okolo 40 kun za litr u producentow. Pozdrawiam. Acha, w
            hotelu jest basen kryty.
          • Gość: iga9910 Re: korcula hotel adria był ktos jakie wrazenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 16:02
            My też byliśmy z 4 latkiem i miałam obawy co do jedzenia,ale naprawdę był
            wybór,praktycznie można przez cały pobyt nie zachodzić do sklepu,lody były
            chyba codziennie a to dla moich dzieci najważniejszy posiłek,rano zawsze
            mleko,płatki i oczywiście "dorosłe "śniadanie.My mieliśmy właśnie pokój od
            strony"parku",to właściwie 2 pokoje-b.duże i nie było problemu z duchotą,ale
            byliśmy w czerwcu,myślę że sierpień to inna para
            kaloszy:temperatury,korki,więcej turystów.Wieczorem napiszę więcej.
            • Gość: nena do iga66 IP: *.zory.msk.pl 01.03.07, 20:56
              j.w napisz prosze jak wyglada to z all.inc. czy mozna brac jedzenie do woli czy
              sa wyznaczone jakies porcje i czy mozna cos ze stoł.ówki wziasc ze soba np . na
              plaze sorki za tak pytam ale jedziemy pierwszy raz za granice z opcja all. no i
              oczywiscie z mała "tadkiem niejadkiem"wiec chciała bym wiedziec jak to wyglada
              jak to sie mówi od "kuchni" pozdrawiam
              • Gość: iga9910 Re: do iga66 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 00:39
                Witam,u mnie dzieci chętnie jedzą,więc nie było problemów,ale do rzeczy,posiłki
                wyglądały następująco:9-10śniadanie,ok.12-13 obiad,16-kawa i ciasto(kawa
                słaba,ciasta mało),19-kolacja a właściwie obiadokolacja-tu wybór był
                najwiekszy.Porcje nakłada się samemu i naprawdę można ile dusza zapragnie,nigdy
                niczego nie zabrakło.Byliśmy co prawda przed sezonem,nie wiem jak to wygląda z
                pełnym obłożeniem hotelu,kiedy jest więcej turystów.Ze stołówki niczego się nie
                wynosi,zresztą nie ma takiej potrzeby,nam wszystkim przybyło parę kilo,tych
                posiłków jest naprawdę dużo.Prawie codziennie były fryki,b.smaczne,chyba każde
                dziecko lubi.Oczywiście przez cały dzień jest dostępny bar z alkoholem,ale w
                tym temacie musiałby się wypowiedzieć mój Małżon.(oczywiście za darmo).Jeżeli
                zdecydujecie się pojechać na całodniową wycieczkę gdzieś to zgłoście to rano w
                stołówce(lub poprzedniego dnia),to przygotują Wam suchy prowiant na drogę.Warto
                przeznaczyć jeden dzień na miasto Korcula,my zahaczyliśmy jeszcze o Lumbardę
                (parę km. od Korculi),gdybyśmy wiedzieli że jest tam taka fajna plaża
                (piaszczysta),przeznaczylibyśmy na nią więcej czasu,bo niestety przejechanie z
                Vela Luki na drugi koniec wyspy do KOrculi to ok.50 min.,a droga choć piękna to
                męcząca(zakręty).Moje nigdy nie miały choroby lokomocyjnej,a tam na zmianę raz
                jedno raz drugie,dobrze że miałam przez przypadek aviomarin.BYliśmy też w
                Dubrowniku(cudo),ale odradzam w jeden dzień,szczególnie w sierpniu.Ja bym na
                Twoim miejscu najbardziej obawiała sie właśnie drogi w tym miesiącu ,bo w
                czerwcu to była bajka-pusto na drogach.Ciekawa jestem jaki wariant dojazdu
                wybraliście,bo jest ich kilka.Pozdrawiam i zazdroszczę!
                • Gość: nena Re: do iga IP: *.zory.msk.pl 02.03.07, 21:05
                  igus a jaki proponujesz wariant drogi?tzn czy zatrzymywaliscie sie gdzies po
                  drodze jesli tak to jak mozesz cos polecic to prosze .dziekuje ci za odzew
                  pozdrawiam
                  • iga9910 Re: do iga 03.03.07, 21:53
                    Witam.My jechaliśmy z północnej Polski,więc pierwszy nocleg mieliśmy jeszcze w
                    POlsce,drugi w samochodzie w okolicach Splitu.Chcieliśmy płynąć promem ze
                    Splitu,ale w czerwcu był tylkojeden dziennie i nie pasowała nam godz.(doba
                    hotelowa zaczynała się od 10godz.)Koszt promu ok.250zł.Pojechaliśmy na prom w
                    Ploce,płynieok.45min.,potem do Orebica-następny prompłynie 15min. na
                    Korculę.Ale tak jak wspominałam,to było przed sezonem i były kolejki na
                    prom,trzeba być wcześniej żeby się załapać,szczególnie w sierpniu.Koszt obu
                    tych promów ok.90zł.Ja gdybym miała teraz jechać w jedną stronę płynęła bym ze
                    Splitu a wracała przez Ploce ,lub odwrotnie.Tak dla odmiany.Dodam że ten prom
                    ze Splitu płynie do Vela Luki,na samo miejsce.Jest super strona o Chorwacji
                    www.cro pl.,jest tam duży wątek o Adrii,poszukaj.Pozdrawiam.
                    • Gość: nena Re: do iga IP: *.zory.msk.pl 04.03.07, 15:05
                      dziekuje serdecznie za informacje jeszcze raz pozdrawiam
    • Gość: Katasia Re: korcula hotel adria był ktos jakie wrazenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 13:00
      Witam:-) ja tez wybietram sie do Adrii w czerwcu i mam pytanko:-) czy jest
      możliwość popłyniecia promem np do Dubrownika i ewentualniejakie są koszty:-)
      wprawdzie bedziemy tam samochodem ale wyjazd z wyspy jest dośćmkosztowny wiec
      może bardziej sie oplaci promem?? dzieki za podpowiedzi:-)
      • Gość: nena Re: IP: *.zory.msk.pl 07.03.07, 20:11
        koniecznie zdaj potem relacje z wyjazdu my jedziemy w połowie sierpnia
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka