kornel113 04.04.07, 17:03 Nie byłem jeszcze w Chorwacji. Teraz się wybieram. Czy ktoś zna wyspę Brać, a w szczególności miejscowośc Povlja (mam nadzieję że dobrze napisałem)? Czy to kompletna dziura, czy da się wytrzymać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aska Re: Povlja na wyspie Brać IP: 85.222.8.* 04.04.07, 21:11 Właśnie dlatego da się wytrzymać - a nawet jest cudownie bo to mała dziura. Chyba najbardziej dziurowata na wyspie. Sądząc z tonu zapytania - nie polecam. Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Povlja na wyspie Brać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 12:33 Super odpowiedź. Szkoda, że już niewiele takich dziur jak Povlija czy Pucisca. Pozdrawiam wielbicieli nieskażonych dziur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halina Re: Povlja na wyspie Brać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 09:43 Povlija to małe urokliwe miasteczko, usytuowane w malowniczej zatoczce od strony lądu, po drugiej stronie na stałym lądzie jest Brela,Baśka Voda, Omiś, Makarska. Byliśmy w 2005 roku w Breli i popłynęliśmy stateczkiem tam na wycieczkę. Jeśli szukasz spokoju to napewno go tam znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Povlja na wyspie Brać IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.07, 12:03 Bedziemy w Marusici (to chyba jeszcze wieksza ale jakze cudna i kochana dziura) to obok Breli. Chcielibysmy przejechac sie z Breli statkiem na Brac. Jakiego jest to rzedu koszt wyprawy autem plus 4 osoby? I czy jak rano wyjedziemy z Breli to wrocimy na wieczor do Breli? Ile czasu trzeba liczyc na podroz tami z powrotem. Jesli sie da chcemy przejechac wzdluz wyspe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halina Re: Povlja na wyspie Brać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 08:37 My byliśmy na wyspie Brać statkiem, rejs trwał 9 godz. opływaliśmy wybrzeże wyspy i zwiedzaliśmy niektóre miejscowości, między innymi Povlije. Obiad zjedliśmy w uroczym zakątku przy rytmach ich zespołu. Koszt od 1 osoby 90 kun ( na nasze jakies 90 zł. ) . Było super. Samochodem musielibyście płynąć promem chyba ze Splitu. Nie wiem jaki by to był koszt i ile by to trwało. Ale polecam taki rejs. Odpowiedz Link Zgłoś