IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 16:12
Czy to prawda że na Węgrzech jest spory odcinek nowych dróg,podobno przez
Węgry jedzie się extra,czy to prawda.czy z Polski jest bliżej i szybciej
przez Słowacje i Węgry czy Czechy,Austria,Słowenia.Jedziemy pierwszy raz.
Obserwuj wątek
    • Gość: jasiu Re: Droga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 16:13
      Czy na Węgrzech są winietki?
      • Gość: Anna Re: Droga IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.07, 18:09
        Wlasnie napiszcie prosze jak jechac. To bardzo wazne? Ktora droga jest bardziej
        bezpieczna i bezproblemowa?
    • Gość: pidżi Re: Droga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 19:27
      Jasiu i Aniu,
      skąd ruszacie w Polsce?
    • labin Re: Droga 11.04.07, 20:02
      WITAM DROGA PRZEZ SLOWACJE-WEGRY -SLOWENJE JEST OK JA JEZDZE 4 SEZON JEZELI WAS
      INTERESUJE TO CHETNIE WAM OPISZE TRASE JAK JECHAC MAREK
    • bah77 Re: Droga... 11.04.07, 20:32
      Zapomniałeś napisać skąd i dokąd.

Czy zauważyłeś, że ten temat jest poruszany na tym Forum co kilka dni?

Na autostradach węgierskich obowiązują winiety.

bah77
      • Gość: zbynek Re: Droga... IP: *.c240.petrotel.pl 11.04.07, 21:02
        jeżeli umiesz czytać - to czytaj a dopiero pytaj jak nie zrozumiesz.
        • Gość: Ania Re: Droga... IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.07, 22:23
          Jakies nerwowe typy tu sa.
          My wyjzdzamy z Katowioc do Makarskiej i chcemy jechac przez Austrie Slowenie do
          Splitu autostrada. Jaka najlepiej obrac trase?
          A przez Wegry dluzej jedzie sie?
          • bah77 Re: Droga... 11.04.07, 23:38
            Zajrzyj np. tu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=201&w=59741470&a=59755346

To naprawdę taki problem, aby przejrzeć Forum, choćby używając naszej
            Wyszukiwarki?

bah77
          • Gość: pidżi Re: Droga... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 18:38
            W ub. roku jechałem z Krakowa p. Słowację (Cadca, Zylina, Bratysława), Węgry
            (Rajka, Csorna, Szombathely, Redics), kawałek Słowenii, Varażdin do Plitvic.
            Ruszylismy o 4 rano na miejscu byliśmy ok 19. Po drodze zwiedzanie i obiadek w
            Szombathely. Przez Węgry jedzie się drogami M15 i 86 bez opłaty i o ile dobrze
            pamiętam nie zajmuje to więcej niż 3 godziny.

ps. Od 30 czerwca autostradą dojedziesz już za Split do Sestenovaca, dzięki
            czemu można będzie ominąć Omis:).
            • Gość: mark Re: Droga... IP: *.asta-net.com.pl 12.04.07, 19:02
              niedługo czeka mnie wyjazd do Ljubliany, wstępnie planowałem jechać przez
              Olomuc-Brno -Breclav (czeskie autostrady, a nastepnie wjechać do Austrii -
              Wiedeń Graz i dalej Maribor, Ljubliana. Ale rozważam jeszcze jeszcze inną opcję
              (z pominięciem Wiednia) -Brno, Bratysława (autostradą na Wegry) później Csorna,
              Szombatathely,Redics - Lendava (juz w Slowenii) i na Maribor a później
              Ljublianę. Przerobił już ktoś tę trasę ? Moze jakieś wskazówki, opinie. Bo km.
              i oplaty podobne (zamiast winietki w Austrii, płaci sie w Słowacji, a Węgry -
              bez opłat). Jak wyglada trasa Lendava- Maribor , bo niektore mapki pokazują juz
              autostradę.
              • Gość: pidżi Re: Droga... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 21:29
                nie piszesz skąd jedziesz, z Piły?
                Jeżeli tak to viamichelin pokazuje drogę p. Niemcy, trochę dłuższą ale szybszą.
                Przez Węgry bym nie kombinował tym bardziej że w Słowenii jeszcze nie ma
                autostrady na wschód od Mariboru
                • Gość: mark Re: Droga... IP: *.asta-net.com.pl 15.04.07, 21:36
                  Dzięki pidżi za doradztwo ... jade rzeczywiście z wielkopolski ale trasę przez
                  Niemcy juz przerabiałem ... jest wiele dalsza a i korki niezłe, przez Wegry
                  rzeczywiście byłoby troche lawirowania do Mariboru, więc pozostaje trasa przez
                  Międzylesie, Ołomouc, Brno,Breclav (autostrady) i dalej Wiedeń, Maribor,
                  Ljubliana (też autostrady)- najmniej kombinowania. Pozdrawiam.
                  • Gość: pidżi Re: Droga... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 19:03
                    Szerokiej drogi:)
            • Gość: Agata Re: Droga... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 12:38
              Jechałam dokładnie tą samą drogą trzy razy jaką opisał pidżi. Wszystko jest w
              porządku i w tym roku wybieram sie tak samo przez Węgry (droga 86 - doskonale
              oznaczona). Jeździmy przez Węgry zawsze nocą i praktycznie droga jest prawie
              pusta a na granicach nie spotkałam jeszcze korków. Pewnie z racji niesamowitej
              godziny przekraczania granic. Wyjeżdżamy z okolic Krakowa ok. godz. 16.00-17.00
              i jedziemy na Zwardoń. Na miejscu jesteśmy zwykle wcześnie rano.Nie polecam
              jednak takiej jazdy bez odpoczynku. Mąż lubi jeździć nocą bo był zawodowym
              kierowcą i tak się przyzwyczaił ale jest to bardzo męczące.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka