Dodaj do ulubionych

VELA LUKA HOTEL POSEJDON

IP: *.zeb.com.pl 22.05.03, 11:50
ZNAJOMI PROPONUJĄ MI WYJAZD NA KORCULE Z ZAKWATEROWANIEM W HOTELU POSEJDON
MOŻE KTOŚ TAM BYŁ I MOŻE COŚ O NIM NAPISAĆ??
Obserwuj wątek
    • Gość: kukaburra Re: VELA LUKA HOTEL POSEJDON IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.03, 15:48
      Ja bylam 2 lata temu. Szczerze mowiac, nie tak sobie wyobrazalam Vela Luke,
      ale... Nieduza miescina, w sumie 3 czy 4 hotele (z czego na rozsadnym poziomie:
      Posejdon i Adria). Plazy nie ma, zamiast niej jest betonowy podest przed
      hotelem (posejdon). Mozna oczywiscie odejsc gdzies dalej, ale tam tez nie
      ma 'plazy', tzn. takiego miejsca gdzie mozna by bylo sie rozlozyc na
      kamieniach, a nie na betonie... W ofercie chyba jest napisane, ze do "centrum"
      jest z hotelu 5 min. Nie nabierz sie na to, bo owszem jest 5 minut, ale lodka
      trzeba tam doplynac! Vela Luka lezy nad zatoka i jesli chcialabys do "centrum"
      dojsc naokolo tej zatoczki to zajmie Ci to, bagatela, 90minut. Jesli bys sie
      jednak zdecydowala tam jechac, to w sumie opalac sie mozna na wysepce Proizd,
      na ktora codziennie kursuja lodki. No, ale chyba by sie to nie oplacalo (ale
      warto sie z raz przejechac). Jesli masz mozliwosc to bardziej polecam sama
      Korcule lub cos na polwyspie Peljesac, stamtad mozna spokojnie wyskoczyc na
      wyspe i jest taniej, bo jednak na wyspach ceny sa dosyc wysokie. To chyba tyle.
      Jakby co to:kukaburra@interia.pl i moge jeszcze cos napisac:)
    • Gość: Krzysztof Re: VELA LUKA HOTEL POSEJDON IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 22.05.03, 17:20
      Raczej nie warto, bo widziałem w Chorwacji wiele pięknych miast, a Vela Luka do
      pięknych miast nie należy. To do�c duże portowe miasto i nie wyglšda zbyt
      zachęcajaco. No chyba, że nie masz dużych wymagań (choć w ub. r. w Posejdonie
      ieszakła moja kuzynka, była po raz pierwszy za granicš i była zadowolona).

Posejdona widziałem, w �rodku jest OK, ale plaża jest wšska i betonowa, w
      zatoce portowej z niezbyt czystš wodš. Wybierz co� innego, Chorwacja ma wiele
      rzeczywi�cie uroczych zakatków.
      Pozdrawiam
      Krzysztof
      www.lastovo.prv.pl
      • Gość: NoName Re: VELA LUKA HOTEL POSEJDON IP: *.chello.pl 25.07.03, 19:18
        Nie zgadzam sie z tym ze Vela Luka brzydka. Zalezy co kto lubi. Sa fajne
        kawiarenki i konoby, jest jaskinia nad miastem, jest hotel Adria all inclusive.
        Mozna sie przejechac do Korculi i pozwiedzac miasto. Wyspa Proizd na ktora
        mozna poplynac za 20 kn i wyopalac sie i wyplywac za wszystkie czasy. Vela
        Luka nie jest duza ale moim zdaniem sympatyczna. Bylam tam juz dwa razy,
        mieszkalam w Adrii i Jadranie, ten drugi hotelik nie jest taki zly. Zalezy
        czego ktos oczekuje. Ja lubie kameralne miejsca a nie kurorty z tlumem ludzi,
        bo w takich miejscach nie odpoczywam.
    • Gość: wera Re: VELA LUKA HOTEL POSEJDON IP: *.lama.net.pl / 192.168.12.* 08.09.03, 19:25
      Ja uważam, że Vela Luka ma swój urok, choć to małe miasteczko. Mieszkałam w
      Hotelu Posejdon i jestem zadowolona. Opalać się i kąpać można na pobliskiej
      wysepse (nie pamiętam nazwy), która jest dużo bliżej niż Proizd. Jest tam
      naprawdę pięknie.
      • Gość: NoName Re: VELA LUKA HOTEL POSEJDON IP: *.chello.pl 13.09.03, 11:08
        Pewnie masz na mysli wysepke Osjak. To podobno raj dla naturystow. Ja na niej
        nie bylam. Za to wyspa Proizd jest naprawde super, bez jezowcow. Piekne kolory
        morza i plywanie wspaniale.
        Ale w ogole z Vela Luki mam bardzo mile wspomnienia i samo miasto mi sie
        podobalo. Fajna jest kawiarenka CASABLANCA i urocze konoby. Ktos pisal ze do
        miasta z Posejdona 90 minut piechota ???? To musial byc zolw !! ;)
        Z bardziej oddalonego od miasta hotelu Adria skrotem do zatoki miejskiej jest
        gora 30 minut. Z Posejdona do centrum miasta ok. 20-25 minut wolnym krokiem.
        • Gość: no name2 Re: VELA LUKA HOTEL POSEJDON IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 01:05
          jeśli chodzi o te spacery do miasta, to zawsze można bujnąć się taksówką wodną
          za całe 2 kuny z posejdona:))) trwa to około 1,30 minuty rejs w jedną stronę:)
    • Gość: Krzysztof Re: VELA LUKA HOTEL POSEJDON IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.09.03, 10:16
      A ja dalej twierdzę, że w Chorwacji jest wiele dużo piękniejszych miejsc niż
      Vela Luka. Byłem już w Chorwacji 4 razy (razem 6 tygodni w różnych miejscach,
      od Istrii po Dalmację z Lastovem włącznie), moja żona 6 razy i Vela Luka należy
      do najmniej ciekawych miejsc w Chorwacji - zarówno dla tych, ktorzy lubią
      zaciszne i urokliwe miejsca, jak i dla tych, którzy preferują kawiarniane
      spędzanie czasu.
      • Gość: Martinka26 Re: VELA LUKA HOTEL POSEJDON IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.03, 17:54
        Moi znajomi mieszkają na Korculi, w miejscowości Prigradica, tuż nad samym
        morzem. Wynajmują apartamenty turystom w dość przystępnych cenach. Jeśli ktoś
        byłby zainteresowany, mogę udzielić dokładniejszych informacji
        • Gość: m Re: VELA LUKA HOTEL POSEJDON IP: *.lama.net.pl / 192.168.12.* 15.10.03, 01:30
          Jestem zainteresowana: memg@wp.pl
        • Gość: era Re: VELA LUKA HOTEL POSEJDON IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.03.04, 21:28
          Witaj, czy mogę prosić o kontakt, bo też marzą mi się wakacje na Korculi
    • Gość: sava Re: VELA LUKA HOTEL POSEJDON IP: 156.17.79.* 12.03.04, 09:53
      Hotel polozony przy porcie.Brudna woda. Plaza betonowa.Smierdzi ropa.W hotelu
      tym sa tez kolonie. Wrzask i gwar. Jezeli na Korczule to tylko do hotelu Adria-
      jest super. Prywatna plaza , wszystko w cenie, basen kryty i wszelkie
      udogodnienia. Byla w tamtym roku w czerwcu. Wrocilam bardzo zadowolona!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka