Gość: OGA IP: *.zeb.com.pl 22.05.03, 11:50 ZNAJOMI PROPONUJĄ MI WYJAZD NA KORCULE Z ZAKWATEROWANIEM W HOTELU POSEJDON MOŻE KTOŚ TAM BYŁ I MOŻE COŚ O NIM NAPISAĆ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kukaburra Re: VELA LUKA HOTEL POSEJDON IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.03, 15:48 Ja bylam 2 lata temu. Szczerze mowiac, nie tak sobie wyobrazalam Vela Luke, ale... Nieduza miescina, w sumie 3 czy 4 hotele (z czego na rozsadnym poziomie: Posejdon i Adria). Plazy nie ma, zamiast niej jest betonowy podest przed hotelem (posejdon). Mozna oczywiscie odejsc gdzies dalej, ale tam tez nie ma 'plazy', tzn. takiego miejsca gdzie mozna by bylo sie rozlozyc na kamieniach, a nie na betonie... W ofercie chyba jest napisane, ze do "centrum" jest z hotelu 5 min. Nie nabierz sie na to, bo owszem jest 5 minut, ale lodka trzeba tam doplynac! Vela Luka lezy nad zatoka i jesli chcialabys do "centrum" dojsc naokolo tej zatoczki to zajmie Ci to, bagatela, 90minut. Jesli bys sie jednak zdecydowala tam jechac, to w sumie opalac sie mozna na wysepce Proizd, na ktora codziennie kursuja lodki. No, ale chyba by sie to nie oplacalo (ale warto sie z raz przejechac). Jesli masz mozliwosc to bardziej polecam sama Korcule lub cos na polwyspie Peljesac, stamtad mozna spokojnie wyskoczyc na wyspe i jest taniej, bo jednak na wyspach ceny sa dosyc wysokie. To chyba tyle. Jakby co to:kukaburra@interia.pl i moge jeszcze cos napisac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: VELA LUKA HOTEL POSEJDON IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 22.05.03, 17:20 Raczej nie warto, bo widziałem w Chorwacji wiele pięknych miast, a Vela Luka do pięknych miast nie należy. To do�c duże portowe miasto i nie wyglšda zbyt zachęcajaco. No chyba, że nie masz dużych wymagań (choć w ub. r. w Posejdonie ieszakła moja kuzynka, była po raz pierwszy za granicš i była zadowolona). Posejdona widziałem, w �rodku jest OK, ale plaża jest wšska i betonowa, w zatoce portowej z niezbyt czystš wodš. Wybierz co� innego, Chorwacja ma wiele rzeczywi�cie uroczych zakatków. Pozdrawiam Krzysztof www.lastovo.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NoName Re: VELA LUKA HOTEL POSEJDON IP: *.chello.pl 25.07.03, 19:18 Nie zgadzam sie z tym ze Vela Luka brzydka. Zalezy co kto lubi. Sa fajne kawiarenki i konoby, jest jaskinia nad miastem, jest hotel Adria all inclusive. Mozna sie przejechac do Korculi i pozwiedzac miasto. Wyspa Proizd na ktora mozna poplynac za 20 kn i wyopalac sie i wyplywac za wszystkie czasy. Vela Luka nie jest duza ale moim zdaniem sympatyczna. Bylam tam juz dwa razy, mieszkalam w Adrii i Jadranie, ten drugi hotelik nie jest taki zly. Zalezy czego ktos oczekuje. Ja lubie kameralne miejsca a nie kurorty z tlumem ludzi, bo w takich miejscach nie odpoczywam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wera Re: VELA LUKA HOTEL POSEJDON IP: *.lama.net.pl / 192.168.12.* 08.09.03, 19:25 Ja uważam, że Vela Luka ma swój urok, choć to małe miasteczko. Mieszkałam w Hotelu Posejdon i jestem zadowolona. Opalać się i kąpać można na pobliskiej wysepse (nie pamiętam nazwy), która jest dużo bliżej niż Proizd. Jest tam naprawdę pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NoName Re: VELA LUKA HOTEL POSEJDON IP: *.chello.pl 13.09.03, 11:08 Pewnie masz na mysli wysepke Osjak. To podobno raj dla naturystow. Ja na niej nie bylam. Za to wyspa Proizd jest naprawde super, bez jezowcow. Piekne kolory morza i plywanie wspaniale. Ale w ogole z Vela Luki mam bardzo mile wspomnienia i samo miasto mi sie podobalo. Fajna jest kawiarenka CASABLANCA i urocze konoby. Ktos pisal ze do miasta z Posejdona 90 minut piechota ???? To musial byc zolw !! ;) Z bardziej oddalonego od miasta hotelu Adria skrotem do zatoki miejskiej jest gora 30 minut. Z Posejdona do centrum miasta ok. 20-25 minut wolnym krokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name2 Re: VELA LUKA HOTEL POSEJDON IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 01:05 jeśli chodzi o te spacery do miasta, to zawsze można bujnąć się taksówką wodną za całe 2 kuny z posejdona:))) trwa to około 1,30 minuty rejs w jedną stronę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: VELA LUKA HOTEL POSEJDON IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.09.03, 10:16 A ja dalej twierdzę, że w Chorwacji jest wiele dużo piękniejszych miejsc niż Vela Luka. Byłem już w Chorwacji 4 razy (razem 6 tygodni w różnych miejscach, od Istrii po Dalmację z Lastovem włącznie), moja żona 6 razy i Vela Luka należy do najmniej ciekawych miejsc w Chorwacji - zarówno dla tych, ktorzy lubią zaciszne i urokliwe miejsca, jak i dla tych, którzy preferują kawiarniane spędzanie czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinka26 Re: VELA LUKA HOTEL POSEJDON IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.03, 17:54 Moi znajomi mieszkają na Korculi, w miejscowości Prigradica, tuż nad samym morzem. Wynajmują apartamenty turystom w dość przystępnych cenach. Jeśli ktoś byłby zainteresowany, mogę udzielić dokładniejszych informacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: VELA LUKA HOTEL POSEJDON IP: *.lama.net.pl / 192.168.12.* 15.10.03, 01:30 Jestem zainteresowana: memg@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: era Re: VELA LUKA HOTEL POSEJDON IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.03.04, 21:28 Witaj, czy mogę prosić o kontakt, bo też marzą mi się wakacje na Korculi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sava Re: VELA LUKA HOTEL POSEJDON IP: 156.17.79.* 12.03.04, 09:53 Hotel polozony przy porcie.Brudna woda. Plaza betonowa.Smierdzi ropa.W hotelu tym sa tez kolonie. Wrzask i gwar. Jezeli na Korczule to tylko do hotelu Adria- jest super. Prywatna plaza , wszystko w cenie, basen kryty i wszelkie udogodnienia. Byla w tamtym roku w czerwcu. Wrocilam bardzo zadowolona!! Odpowiedz Link Zgłoś