Dodaj do ulubionych

NEUM-warto?????

IP: *.amu.edu.pl 17.06.07, 23:04
Czy warto wykupić wczasy w Neum? Czy można zakupić tam wycieczki do Kotoru?
Czy odpływają z Neum promy na Korculę? Będę wdzięczna za info.
Obserwuj wątek
    • Gość: ddb2 Re: NEUM-warto????? IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.07, 11:19
      Nie warto. Nic ciekawego, brzydkie, przelotowe miasteczko. Mozna potraktowac
      jedynie jako baze wypadowa na poludnie. Woda ma zimne prady i nienajczysciejsza.
      • bradz Re: NEUM-warto????? 18.06.07, 12:05
        Przejeżdżałam przez Neum w sumie 8 razy jadac na Peljesac i z okien sammochodu
        mi sie nie podobało... Czy jest stamtąd transport na Korczule - nie wiem,
        wydaje mi sie, że nie, ale mozna sprawdzić na rozkładach jadrolinii
        • Gość: Gość Re: NEUM-warto????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 14:24
          Neum to jedyna bośniacka mieścinka na wybrzeżu Adriatyku. Jest bardzo zatłoczona
          i niestety brudna, nic ciekawego, żadnych zabytków. Promów na Korczulę tam nie
          ma. Prom non-stop na Korczulę odpływa z Orebicza położonym na płw. Peljeszac,
          chyba jakieś 70 km na południe od Neumu.
          • Gość: pasta Re: NEUM-warto????? IP: *.szwajcarska.pl 24.06.07, 22:41
            W zeszłym roku nocowałem tam, nocleg 8 euro od osoby, pokój przyjemny i czysty z
            łazienką. Był to przystanek przed Dubrovnikiem. Było ok, ale na dłuższy
            wypoczynek nie polecam
            • Gość: Sar4 Re: NEUM-warto????? IP: *.aster.pl 25.06.07, 00:50
              Czy możesz napisać gdzie konkretnie spaliście (ulica, nazwa hotelu/apartamentu)?
              Wybieramy się do Orebicia i po całym dniu jazdy mamy nadzieję dotrzeć w te
              okolice aby się przespać i mieć czas następnego dnia na szukanie kwatery.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka