Gość: ANIA IP: *.amu.edu.pl 17.06.07, 23:04 Czy warto wykupić wczasy w Neum? Czy można zakupić tam wycieczki do Kotoru? Czy odpływają z Neum promy na Korculę? Będę wdzięczna za info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ddb2 Re: NEUM-warto????? IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.07, 11:19 Nie warto. Nic ciekawego, brzydkie, przelotowe miasteczko. Mozna potraktowac jedynie jako baze wypadowa na poludnie. Woda ma zimne prady i nienajczysciejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
bradz Re: NEUM-warto????? 18.06.07, 12:05 Przejeżdżałam przez Neum w sumie 8 razy jadac na Peljesac i z okien sammochodu mi sie nie podobało... Czy jest stamtąd transport na Korczule - nie wiem, wydaje mi sie, że nie, ale mozna sprawdzić na rozkładach jadrolinii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: NEUM-warto????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 14:24 Neum to jedyna bośniacka mieścinka na wybrzeżu Adriatyku. Jest bardzo zatłoczona i niestety brudna, nic ciekawego, żadnych zabytków. Promów na Korczulę tam nie ma. Prom non-stop na Korczulę odpływa z Orebicza położonym na płw. Peljeszac, chyba jakieś 70 km na południe od Neumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasta Re: NEUM-warto????? IP: *.szwajcarska.pl 24.06.07, 22:41 W zeszłym roku nocowałem tam, nocleg 8 euro od osoby, pokój przyjemny i czysty z łazienką. Był to przystanek przed Dubrovnikiem. Było ok, ale na dłuższy wypoczynek nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sar4 Re: NEUM-warto????? IP: *.aster.pl 25.06.07, 00:50 Czy możesz napisać gdzie konkretnie spaliście (ulica, nazwa hotelu/apartamentu)? Wybieramy się do Orebicia i po całym dniu jazdy mamy nadzieję dotrzeć w te okolice aby się przespać i mieć czas następnego dnia na szukanie kwatery. Odpowiedz Link Zgłoś