Dodaj do ulubionych

droga przez Budapeszt

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 14:18
Będziemy jechali w lipcu do CRO przez Słowację i Węgry ( tak sobie
wymyśliłem, ale teraz - jak poczytałem Wasze uwagi na temat wyboru trasy - to
się waham )więc będę bardzo wdzięczny za wszelkie praktyczne porady co do
przejazdu przez Budapeszt od strony autostrady M3 w kierumku na M7 (
Balaton ). Może nazwy ulic? charakterystyczne znaki w miejscu skrętu?
Dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: alutka Re: droga przez Budapeszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 14:27
      nie poradzę ci bo tez, się wybieram po raz pierwszy samochodem, ale chętnie
      skorzystam z tego co napiszą życzliwi ludzie:). Można wiedzieć kiedy dokładnie
      jedziecie?? jesteście wiekszą grupą czy sami? Ja też jade w lipcu i szukam
      chętnych do podróżowania w większej grupie.Oczywiście nie narzucam sie;)
      • Gość: jarek Re: droga przez Budapeszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 14:33
        Wynajęliśmy w 12 osób duży dom na Peljesacu od 07.07.2007 więc wyjeżdżamy ( 3
        lub 4 auta ) w nocy z 05.07 na 06.07.z Lublina
        • Gość: artop Re: droga przez Budapeszt IP: *.sdl.vectranet.pl 19.06.07, 22:52
          Na Chorwację jechałem przez Węgry w tą i z powrotem ( wyjazd Siedlce).Jedna
          trasa turystyczna Miszkolc- Keckemet-Pecs-przejście graniczne Barcs ,wymagająca
          sprawnego pilota - jazda nie za szybka (do 100km/h) ale stabilna, to samo w
          Chorwacji. Druga trasa autostradowa - szybka i pusta autostrada Miszkolc -
          Budapeszt. W Budapeszcie jako tako, ale nad Balatonem tłok i korek tak że
          czasowo wyszło to samo.
          • Gość: jarek Re: droga przez Budapeszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 23:09
            Uprzejme dzięki. Pojadę autostradami.Budapeszt mam zamiar przejechać ok 12 -
            13 -tej, a okolice Balatonu ok 15-16tej w piątek. I to może być kłopot ale cóż..
    • Gość: jan Re: droga przez Budapeszt IP: *.chello.pl 19.06.07, 14:29
      Dasz radę .! często tą trasą śmigałem i wbrew opini Budapeszt łatwo
      przejechać,jak ktoś zabłądził to znaczy,że po swoim mieście jeżdzi tylko
      niedzielą i mała uwaga nie opieraj się na opiniach na forum tylko na własnym
      rozumie, niestety przed podłączeniem netu część powinni przebadać.
      • Gość: jarek Re: droga przez Budapeszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 14:38
        no tak.oczywiście masz rację. jednak często otrzymywałem praktuczne i cenne
        porady tą drogą. szczególnie na forach turystycznych. generalnie wolę jeździć
        na Północ ( Szwecja, Finlandia ) i tam juz teraz poruszam się swobodnie. A na
        południe.. samochodem I-szy raz. Dotychczas wyłącznie samolot.
      • Gość: pidżi Re: droga przez Budapeszt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 17:14
        Gość portalu: jan napisał(a):

> Dasz radę .! często tą trasą śmigałem i wbrew opini Budapeszt łatwo
        > przejechać,jak ktoś zabłądził to znaczy,że po swoim mieście jeżdzi tylko
        > niedzielą i mała uwaga nie opieraj się na opiniach na forum tylko na własnym
        > rozumie, niestety przed podłączeniem netu część powinni przebadać.

NAjpierw dajesz rady a potem mówisz żeby z nich nie korzystać???
        • Gość: tom Re: droga przez Budapeszt IP: *.stella.net.pl 19.06.07, 18:19
          nie przesadzaj z obawami, poradzisz sobie, choć z doświadczenia wiem, że raczej
          trzeba się pilnować. Oznaczenia dróg nie są najlepiej eksponowane, często są
          poukrywane pod koronami drzew, albo na rampach nad ulicami - ale za to występują
          "stadami" i dobrze jest mieć spostrzegawczego pilota jako wsparcie.
          zobacz sobie tutaj:
          www.motorway.hu/engine.aspx?page=INFORMATION
          albo wejdź w jakiś inny router, gdzie dogrzebiesz się do planu miasta, na którym
          są dość przejrzyście oznaczone aktualne przebiegi odcinków autostradowych w
          obrębie miasta. Niestety, z tego co wiem, M0 nie jest dokończona, a jej brak
          odczuwa się głównie w południowej części Budapestu, gdzie ruch prowadzony jest
          przez centrum, przy czym odbywa się inna trasą "tam", a inną "z powrotem". W
          stronę Balatonu jedzie się obok Parlemantu i Góry Gelerta, ale w drodze
          powrotnej - przez Csepel i takie przemysłowe zadupia, pełne ciężarówek (no,
          chyba że ja miałem pecha, wracając we wrześniu ub. roku w czasie, kiedy w
          Budapescie były rozruchy i tranzyt oddalano maksymalnie od centrum)
          W sumie - nie bój się, dasz sobie radę, nie święci garnki lepią! Najlepiej -
          dobrze rozplanuj sobie porę przejazdu przez miasto, by nie wpaść w korki np. w w
          dni powszednie w godz. 16-18, ja jechałem ostatnio w sobotę w porze obiadowej i
          było super.
        • Gość: tom Re: droga przez Budapeszt IP: *.stella.net.pl 19.06.07, 18:24
          jeszcze raz ja: pokombinuj tutaj:
          www.autopalya.hu./engine.aspx?page=Map
          • Gość: jarek Re: droga przez Budapeszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 18:34
            Wielkie dzięki. Przeglądałem tą stronę . Dzwoniłem też do naszej ambasady w
            Budapeszcie pytając o wschodnią część M 0 i dowiedziałem się, że Węgrzy skończą
            ją dopiero w grudniu. Pewnie chodzi o ułatwienia dla narciarzy : ))).
            • Gość: Cro-maniak Re: droga przez Budapeszt IP: *.chello.pl 19.06.07, 20:16
              Jechałem z Wa-wy przez B-peszt 4x.
              jadąc od strony Słowacji/Sahy/-dalej przez Vać -popatrz uważnie na mapę B-
              pesztu. Nie pamiętam tych Ich pokręconych nazw .Ale główne ulice
              tworzą " tak jakby " obwodnice wschodnią i zachodnią.
              Kierując się "prawie" po prawym łuku ze znakami M7 dojedziesz do wylotówki
              na Balaton.
              Nie czytaj nazw/bo się zamulisz/ tylko numery dróg.
              I dokładnie przestudiuj mapę to zrozumiesz o czym mówię.
              Ta droga wcale nie jest trudna.
              zależy co kto lubi.

pozdro!!!
              • Gość: jarek Re: droga przez Budapeszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 23:13
                Dzięki za pomoc
                Pozdrowienia
                • Gość: Chief Re: droga przez Budapeszt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 00:08
                  Dlaczego nie wybrać przejazdu przez Budapeszt wcześnie rano - jeśli się jedzie
                  do południowej Chorwacji to jest dobre rozwiązanie - szybko przejeżdża się
                  Węgry.
    • basialub Re: droga przez Budapeszt 21.06.07, 14:51
      Wczoraj przejeżdżaliśmy,nie jest tak strasznie jak piszą forumowicze, ale
      rzeczywiście trzeba wytężać wzrok ponieważ znaki za drzewami, lub nad jezdnią
      ale rzadko. My przegapiliśmy raz, ale bez wielkiego kręcenia dało się zjechać na
      autostradę.
      • mmimmro Re: droga przez Budapeszt 21.06.07, 18:08
        Tu znajdziesz mapę Budapesztu, możesz powiększyć i opracować trasę, jaka Cię
        interesuje. Zrób "Print Screen" i skopiuj do WORDa a następnie wydrukuj.
        W ten sposób opracuj sobie całą trasę wyjazdu nie tylko Budapeszt, będziesz
        miał bardzo dokładny atlas.

www.euroave.com/index_map.php?gocountry=hungary&gocity=budapest
        Szerokiej drog.
        ( Ja w tym roku na KRK)
        • Gość: jarek Re: droga przez Budapeszt IP: *.domtel.ptc.pl 25.06.07, 13:30
          Bardzo dziękuje Wszystkim za pomoc.
          Pozdrowienia
          • Gość: pinky Re: droga przez Budapeszt IP: *.pke.pl 03.07.07, 14:54
            A może wineta 4 dniowa i aitostrada od bratysławy przez budapest i siofok lub
            zjazd na csorna ,papa i wzdłuż balatonu do granicy z HR.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka