Dodaj do ulubionych

Istria we wrześniu

19.06.07, 15:58
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
W tym roku po raz kolejny jedziemy do Chorwacji, no i jak zwykle na początku
września. Zastanawiam się nad Istrią. czy ktoś z Was może polecić jakieś
ciekawe miejsce?
A może jednak bezpieczniej jechać na Riwierę Makarską?
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: Istria we wrześniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 16:24
      4 razy byłem we wrześniu na Istrii, 1 raz w Umagu i 3 razy w Premanturze--
      urocze miejsce, szczególnie Rt Kameniak
      www2.arnes.si/~sspimora/html/karta.html
      Pogodę zawsze miałem wyśmienitą.
      2 lata temu w okolicach Makarkiej, w tym samym czasie, lało tydzień.
      • Gość: Piotr 4a Re: Istria we wrześniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 13:16
        Ruszamy całą rodzinką 6 września ze Szczecina na 2 tygodnie do Rovinj. Mamy
        rezerwację w apartamencie blisko starówki. Wszyscy którzy byli wcześniej w
        Rovinj i okolicy polecają to miejsce. Planujemy oprócz plżowania kilka wypraw
        po Istrii i będzie to chyba dobre do tego miejsce.

• Gość: Maciek Re: Istria we wrześniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 14:06
          Bardzo dobre miejsce wypadowe do zwiedzenia Istrii, ale przy odrobinie chęci
          można wyskoczyć gdzieś trochę dalej.Na Istrii warto oprócz miast nadmorskich
          wpaść do np Motovun czy Grozdjan. Kilka lat temu miałem szczęście i trafiłem na
          miejscowy festyn w Motovun. Polecam też wypady stateczkiem po okolicznych
          wyspach i koniecznie do Limskiego Kanału.
      • new_woman Re: Istria we wrześniu 21.06.07, 07:54
        Dzięki bardzo za odpowiedź. Nad Istrią zastanawiam się równiez dlatego, że
        chciałabym odwiedzić Wenecję.
        a co do pogody to rzeczywiście trudno przewidzieć gdzie będzie ładna.
        Pozdr.
        • moomoo Re: Istria we wrześniu 21.06.07, 13:49
          Ja polecam Pulę - we wrześniu nie ma aż takich tłumów, oczywiście w Rovinji też
          jest pięknie ;-)
          • Gość: Maciek Re: Istria we wrześniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 15:39
            Dla mnie Pula to miasto z paroma zabytkami i to wszystko, Roviji ma jeszcze
            wspanialy klimat, duszę. Jeśli Pula to Premantura z Rt Kameniakiem, a do Puli
            tylko po zakupy.
            • moomoo Re: Istria we wrześniu 21.06.07, 19:24
              Ach no oczywiście, że nie miałam na myśli centrum ;-)
              Do miasta się jeździ na targ i pozwiedzać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka