ankmur 24.06.07, 17:26 jesli macie jakies pytania chetnie słuze pomocą i rada. bylam w chorwacji samochodem w 4 osoby, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kamil Re: wrocilam z Chorwacji -czerwiec 2007r. IP: *.c246.petrotel.pl 24.06.07, 17:37 gdzie,ceny apartmentów i tak ogólnie -pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palma Re: wrocilam z Chorwacji -czerwiec 2007r. IP: 89.100.71.* 24.06.07, 17:40 Jaki wypocznek? apartament? cos zorganizowanego? namiot? Jakie ceny zywnosci, jakie ceny w restauracjch jeski korzystalas Dzieki z gory i bede jeszcze pytala Pozdr.Palma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keimak Re: wrocilam z Chorwacji -czerwiec 2007r. IP: *.bonair.com.pl 25.06.07, 11:22 My (trzy osoby:2 dorosłe + 1 dziecko) wróciliśmy z Chorwacji tydzień temu: Rovinj - apartament 35 euro z widokiem na morze, 150m od plaży, 25 euro pokój w tym samym miejscu Pakostane - pokój (z dostępem do kuchni) 50m od plaży 22euro Ceny w sklepie: piwo ok 5 kun, chleb 8 kn W restauracji: pizza 30-40 kn, piwo 12kn, morski pas 70 kn. Przelicznik przy płaceniu kartą ok 55gr za 1 kn pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: wrocilam z Chorwacji -czerwiec 2007r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 12:55 Apartament/pokój zamawiałas przez neta czy jechaliscie w "ciemno"? CZy te 4 osoby były w jednym pokoju? My chcemy jechac w opcji 2+2 i zastanawiam się czy jest problem z pokojami i taka liczba osób. Odpowiedz Link Zgłoś
keimak Re: wrocilam z Chorwacji -czerwiec 2007r. 25.06.07, 13:26 W czerwcu to na pewno warto jechać w ciemno - przy rezerwacji przez net pewnie ceny byłyby wyższe bo nie da się targować jak "na żywo". U nas było 2 soby + dziecko które spało z nami. Ale nie byłoby problemu z dodatkowym pokojem. Generalnie w Rovinj duzo niemców i włochów i tam z noclegami było trochę gorzej. W Pakostane practycznie wyszystko było jeszcze puste. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Re: wrocilam z Chorwacji -czerwiec 2007r. IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.06.07, 13:05 Witam!Mam zamiar jechać z rodziną 4-osobową autem do Chorwacji.Szukam miejsca pod windsurfing gdzieś blisko.Wiem,że kultowe spoty dla tego sportu są na wyspie Brać miejscowość Boll,Plijesać,Dubrownik.Fajowo lecz trochę za daleko.Orientujesz się czy można znależć wiatr w żagle gdzieś bliżej? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ankmur Re: wrocilam z Chorwacji -czerwiec 2007r. 25.06.07, 13:59 my pojechalismy w ciemno i nie bylo problemu ze znalezieniem noclegow. chorwacja i chorwaci nastawieni sa na turystow i tak naprawde zyja przede wszystkim z turystyki,w kazym prawie domu wynajmowane sa pokoje i apartamenty, duzo tez jest pensjonatow i hoteli.Przy domach sa wywieszki inf o wynajmowaniu pokoji, czasami rowniez po polsku. Chorwacji bardzo dobrze nastawieni sa do polakow. My za noclegi staralismy sie placic tak ok 10 E za osobe i udawalo nam sie bez targowania sie jak i z targowaniem. Warto targowac sie i szukac a nie zgadzac sie od razu no chyba ze nam pasuje i cena i noclegi.W Makarskiej kobieta obnizyla nam cene z 15 E do 10 E. Wynajmowalismy zazwyczaj 2 pokoje z lazienka i kuchnia bo nastawilismy sie na przygotowywanie posilkow w domu bo jedzenie jest drogie mniej wiecej dwa razy tyle co u nas. W supermarketach kupowalismy gluwnie napoje, pieczywo no i oczywiscie winka. Podrozowalismy z Plitwic az do Dubrownika a pozniej 3 noclegi mielismy w Czranogorze. Bralismy po 3 noclegi w kazdym z miejsc. O windserfingu nie mam pojecia . Muisz pytac dalej. Mysle ze wszedzie bedzie dobrze oczywiscie przy morzu. Odpowiedz Link Zgłoś
ankmur Re: wrocilam z Chorwacji -czerwiec 2007r. 25.06.07, 14:07 Niedaleko Plitwic spedzilismy 2 noclegi - na pietrze byly 4 pokoje, 2 lazienki oraz kuchnia. Gospodarze bardzo mili uraczyli nas nawet Rakija. Noclegi po 12 E, Vodice - 3 noclegi po 10 E bez targowania, 1 pokoj z kuchnia z tapczanem i lazienka , przy glownej ulicy, z widokiem na morze. Sympatyczne miasteczko Makarska - hit jak dla nas, fajna plaza nawet piaszczysta z drzewkami pod ktorymi mozna schronic sie od slonca, duzo knajpek, bazarek z badziewkami, extra lody za 5 E., noclegi po targowaniu 10 E, w drodze powrotnej zatrzymalismy sie jeszcze na jedna noc - bez tragowania 10E, 2 pokoje z lazienkami oraz kuchnia Nocleg za Dubrownikiem blisko Cavtatu- facetka zgranela nas na punkcie widokowym, chciala po 15 E ale zgodzila sie na 11E, pokoj , kuchnia z salonem, lazienka A i poelcam lody w Dubrowniku , po 7E ale warto pychotka nigdy takich nie jadlam. Odpowiedz Link Zgłoś
ankmur Re: wrocilam z Chorwacji -czerwiec 2007r. 25.06.07, 14:13 polecam rowniez Plitwice, 110 kun za dorosla osobe ale warto, w cene wliczone sa przejazdy kolejka oraz stateczkiem. Odradzam Krka my rozczarowalismy sie, no chyba ze macie duzo kasy i chcecie sie przekonac o tym na wlasnej skorze, 80 kun za osobe dorosla, Krka to namiatska Plitvic, jedynym pocieszeniem dla nas byla mozliwosc wykapania sie przy wodospadzie, Odpowiedz Link Zgłoś
basialub Re: wrocilam z Chorwacji -czerwiec 2007r. 25.06.07, 14:33 z tym odradzaniem Krki to chyba przesadziłaś, byliśmy 2 tygodnie temu i w Plitwicach i w Krce każde miejsce na swój sposób piękne i nie odważyłabym się napisać tak jak Ty,rzecz gustu oczywiście nam się podobało i to bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina104 Re: wrocilam z Chorwacji -czerwiec 2007r. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 18:30 Obawiam się ,że ceny które podajesz nie obowiązują w miesiącach lipiec i sierpień- są zdecydowanie wyższe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janmali Re: wrocilam z Chorwacji -czerwiec 2007r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 18:26 Jezeli chcesz pływać na desce to jedyne miejsce to Bol na Brać. Nawet kilka czy kilkanaście kilometrów o tego miejsca to klapa. Byłem niestety z drugiej strony i musiałem codziennie dojezdzać. Tam zawsze wiało od 10-16. Niestety pływają tam z portu na taki cypel łodzie które przecinają kurs deski i lepiej nie pływać przy samym brzegu. Deski też trzeba zostawić na przechowanie bo z dojazdem do plaży jest problem (dojście około 200-300 metrów) Próbowałe pływać lipiec/sierpień w innych miejscach od Puli do Splitu ale szkoda czasu. W Bolu tworzy się dysza powietrzna (gory kilkaset metrów przy brzegu i nawet gdy jest bezwietrznie wszędzie to tam wieje Pozdrawiam Janmali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Re: wrocilam z Chorwacji -czerwiec 2007r. IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.06.07, 18:59 Witam!Dzięki za poradę!Ale chcialbym dowiedziec sie jeszcze więcej miedzy innymi gdzie miałeś nocleg,jakien ceny za przechowanie deski i żagla, czy jadąc w ciemno można bez problemu zdobyć jakąś względnie tanią kwaterę, jak na granicy,podróż bez problemów, ja chcę ruszyć z Zielonej Góry.pozdrawiam Dominik Odpowiedz Link Zgłoś
anula.a1 Re: wrocilam z Chorwacji -czerwiec 2007r. 26.06.07, 13:10 Witam, a gdzie nocowaliście po drodze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keimak Re: wrocilam z Chorwacji -czerwiec 2007r. IP: *.bonair.com.pl 26.06.07, 13:46 My w okolicach Modrej (koło Bratysławy). Odpowiedz Link Zgłoś
anula.a1 Re: wrocilam z Chorwacji -czerwiec 2007r. 26.06.07, 14:08 A możesz podac dokładny adres - czy to był jakiś motel, hotel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keimak Re: wrocilam z Chorwacji -czerwiec 2007r. IP: *.bonair.com.pl 26.06.07, 17:03 Niestety nie pamiętam jak się to nazywało - to były drewniane domki, z placem zabaw i małym basenem obok jakieś dwa km za Modrą - cena 1200sk. podaję linka do maps.google.com: maps.google.com/maps?f=q&hl=ru&geocode=&q=modra&sll=37.0625,-95.677068&sspn=28.114729,64.248047&ie=UTF8&ll=48.357308,17.306251&spn=0.001437,0.003921&t=h&z=18&om=1 Bylismy tez w hotel w Modrej (polecanego swego czasu na jakichś forach) - tam jest faktycznie taniej ale strasznie komunistycznie to wyglada. www.hotelmodra.sk/ Odpowiedz Link Zgłoś
ankmur do basilub 26.06.07, 17:06 a ja odwazylam sie odradzic , takie sa moje odczucia i tyle a kazdy decyduje sam, mi tez odradzano i zaluje ze sie nie posluchalam. no chyba ze zwiedzanie w kolejnosci Krka a nastepnie Plitwice to moze ma i sens. Odpowiedz Link Zgłoś
basialub Re: do basilub 26.06.07, 17:41 jak napisałam rzecz gustu, ale odradzanie innym Krki to przesada, poszukaj na forum połowie ludzi bardziej podoba się Krka niż Plitwice Odpowiedz Link Zgłoś
ankmur Re: do basilub 26.06.07, 19:38 poprosze o dowody (linki) bo az mi sie wierzyc nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: wrocilam z Chorwacji -czerwiec 2007r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 14:12 Witam. mam pytanie orientujesz sie czy otworzyli już tę część autostrady w chorwacji przez karpinę??? Odpowiedz Link Zgłoś
ankmur Re: wrocilam z Chorwacji -czerwiec 2007r. 26.06.07, 17:01 my jechalismy bezposrednio z bielska - bialej w okolice plitwic, a w powrotna droge z makarskiej do warszawy przy czym zmiana kierowcy nastapila dopiero w czestochowie Odpowiedz Link Zgłoś
ankmur Re: wrocilam z Chorwacji -czerwiec 2007r. 26.06.07, 17:03 nie moge sobie skojarzyc gdzie ta karpina a mamy nie mam przy sobie, ale na pewno otwarty jest caly odcinek autostrady ze splitu do zagrzebia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agg Re: wrocilam z Chorwacji -czerwiec 2007r. IP: *.lodz.dialog.net.pl 28.06.07, 10:59 witam czy na stacjach benzynowych : Słowacja, Słowenia , Chorwacja można płacić w euro? A w samej Chorwacji tylko kuny czy może też euro ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pidżi Krapina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:43 Otwarli: www.azm.hr/?en/novosti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Krapina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 08:04 A więc od końca maja mamy już pełną autostradę od granicy słoweńskiej. Za Splitem w stronę Makarskiej też kilka dni temu otwarto kolejny nowy odcinek (37 km). Odpowiedz Link Zgłoś
pampaluna Re: wrocilam z Chorwacji -czerwiec 2007r. 28.06.07, 12:48 a gdzie można kupować winiety na poszczególne kraje? na stacjach benzynowych? czy za benzynę, winiety i oplaty za autostrady mozna bylo placic w euro?? czy wymienialiscie piebiądze na poszczegolne kraje?? Odpowiedz Link Zgłoś
basialub Re: wrocilam z Chorwacji -czerwiec 2007r. 28.06.07, 16:31 my jechaliśmy przez Słowację i Węgry, na Słowacji nie kupowaliśmy bo uznaliśmy,że niecałe 40km przejedziemy drogą nr68 potem aż do Miszkolca nie było autostrady winietkę kupiliśmy na stacji benzynowej a w Chorwacji są bramki tam zdarzało nam się płacić w euro, winietki były na każdym przejściu granicznym tylko na sło- węg nie mieli najkrótszych Odpowiedz Link Zgłoś
basialub Re: wrocilam z Chorwacji -czerwiec 2007r. 28.06.07, 16:35 cd. mieliśmy forinty za jakieś 80zł i trchę kun kupilismy na przejściu po chorwackiej stronie 1zł- 1,72kuny a w Trogirze i Poreczu 1 zł- 1,83kuny bez prowizji, za paliwo to lepiej płacić kartą niż euro Odpowiedz Link Zgłoś
ankmur Re: wrocilam z Chorwacji -czerwiec 2007r. 28.06.07, 19:42 a my w Slowacji zaraz za granica kupilismy winiete w budce, placilismy zlotowkami przez Wegry jechalismy zwykla droga a w Chorwacji zdarzylo nam sie placic przy bramkach euro , ale to jednak nie oplaca sie , lepiej placic w kunach Odpowiedz Link Zgłoś
ankmur Re: wrocilam z Chorwacji -czerwiec 2007r. 28.06.07, 19:42 w slowacji kupuje sie winiete miesieczna Odpowiedz Link Zgłoś
basialub Re: wrocilam z Chorwacji -czerwiec 2007r. 28.06.07, 20:30 w Słowacji są różne winiety, my akurat woleliśmy korzystać z autostrad na Węgrzech bo jak napisałam wypadało nam niecałe 40 km Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamuska101 Re: wrocilam z Chorwacji -czerwiec 2007r. IP: *.wifi-networks.pl 20.07.07, 06:27 czy sprawdzali dokladnnie paszporty przy wjezdzie do chorwacji bo jade na neaktualny ewentualnie na dowód ryzyk fizyk trudno marznac nad naszym morzem nie bede Odpowiedz Link Zgłoś