Gość: laki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 09:17 po ile w ostatnim tygodniu stało eu/kuna w dalmacji w kantorze? a ile pln/kuna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lipski Re: euro w chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 09:20 www.splitskabanka.hr/Te%C4%8DajnaLista/tabid/604/Default.aspx a ogolnie to google.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laki Re: euro w chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 09:45 A czy mogę zabrać tylko złotówki i tam wymienić na kuny po dobrej cenie? Boję się, że zostanę na lodzie bez euro w portfelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: euro w chorwacji IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.07, 09:58 2 os. dorosle + dziecko=biore 500 kun kupione w Polsce po 0,59 i 650 EURO kupione w Polskce na noclegi w Chorwacji. Reszte zamierzamy pobierac z karty Visa Electron / Maestro na miejscu. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pemat Re: euro w chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 10:50 zakup kun w polsce to najgorsze (najdroższe) rozwiązanie. zdecydowanie lepiej wymieniac złotówki na kuny w chorwacji - kurs 1,75-1,81 (czyli kuna po 55-57 groszy)- split, czerwiec 2007. kartą płacić gdzie się tylko da (kuna wychodzi po ok. 53 gr), wybranie pieniędzy z bankomatu to nie najgorsze rozwiązanie pod warunkiem, że wybierasz dość duże sumy. mi wyszło po ok. 55,5 gr przy wypłacie 1000 kn (po doliczeniu prowizji), czyli podobnie jak przy wymianie złotówek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipski Re: euro w chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 11:00 > A czy mogę zabrać tylko złotówki i tam wymienić na kuny po dobrej cenie? spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: euro w chorwacji 13.07.07, 11:05 Gość portalu: laki napisał(a): > A czy mogę zabrać tylko złotówki i tam wymienić na kuny po dobrej cenie? > Boję się, że zostanę na lodzie bez euro w portfelu. Wymienić złotówki można bez specjalnego problemu. Nawet na każdej poczcie. Kurs jest różny ale dość przyzwoity. Trafiłem w takie miejsce (Peljesac) gdzie było to jedyne rozwiązanie jeśli nie chciało się jechać 36 km do bankomatu :o). Na szczęście poczta była na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: euro w chorwacji IP: *.icpnet.pl 13.07.07, 16:05 Wróciłam 8 lipca z Grebastiki kolo Sibenik Euro wymienialiśmy w banku na miejscu1 euro-7,24 kuny, gdy zabrakło pieniędzy skorzystalismy z bankomatu wybierajac kuny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laki Re: euro w chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 18:48 sądząc po tych odpowiedziach wydaje mi się, że lepiej zabrać żywą gotówkę (EURO),najlepszy przelicznik.(dzisiaj 1euro- 3.76 pln w kantorze) No wziąć kartę,na rezerwę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didi Re: euro w chorwacji IP: *.chello.pl 13.07.07, 20:14 Płać kartą kredytową i wypłacaj, a na wszelkie drobne i niespodziewane wydatki troszkę waluty- euro,-dolar.i prośba do"GURU FORUMUWICZA"-Lipski, czytaj,ucz się,proszę choć raz tam pojedż... zajmij się czym innym,odwiedzaj inne strony i tam wypisuju pierdoły.To narazie, spadam na 2 tyg.do HR> Odpowiedz Link Zgłoś