Dodaj do ulubionych

GPS z mapą Czech / Austrii / Słowenii / Chorwacji

IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.07, 02:10
Cześć,

Czy ktoś z Was mógłby polecić mi zestaw GPS do samochodu z dokładnymi
mapami Czech, Austrii, Słowenii i samej Chorwacji?

Jest tyle produktów na rynku a recenzji prawie żadnych.

Pozdrawiam Was,
Marek
Obserwuj wątek
    • Gość: ddb2 Re: GPS z mapą Czech / Austrii / Słowenii / Chorw IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.07, 09:29
      Poszukaj tutaj
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=42479
      W tym roku z mapa IGO przejechalam 7000km po Europie i mape papierowa mialam
      otwarta tylko pro forma. Prowadzila jak po sznurku, wynajdywala stacje
      benzynowe, supermarkety, hotele. Informowala o radarach i robotach drogowych.
      Chorwacje dopiero bede testowac we wrzesniu, takze na razie nie umiem nic na
      ten temat powiedziec.
      A tak nawiasem mowiac, to nie znalazlam jeszcze takiej mapy, z ktorej wszyscy
      uzytkownicy byliby zadowoleni.
      • Gość: Marek Re: GPS z mapą Czech / Austrii / Słowenii / Chorw IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.07, 12:36
        Witaj!

Tak, przeglądałem to forum, ale to forum jest mało aktywne.
        Wolałem spróbować tutaj. Jest tyle urządzeń a na dodatek
        nie wiem czy zdecydować się na "stand-alone" GPS czy Pocket PC + odbiornik
        + oprogramowanie.

Jeżeli korzystałeś z IGO to rozumiem, że używasz PDA. Czy mógłbyś
        mi polecić konkretny zestaw?

Pozdrawiam Ciebie,
        Marek
        • ddb2 Re: GPS z mapą Czech / Austrii / Słowenii / Chorw 22.07.07, 16:54
          Mezowska IGO pracuje na palmtopie HP Ipaq hw 6915.
          Ale maz uzywa tego urzadzenia rowniez do innych celow.
          Do czytania mapy mozna kupic cos tanszego. Ja ostatnio testowalam NAVI jakies
          tanie, ale nie bylam zadowolona.
    • lp1576 Re: GPS z mapą Czech / Austrii / Słowenii / Chorw 22.07.07, 18:28
      Korzystałem z dwóch odbiorników, Sony i Garmin i obydwa maja bardzo słabe mapy
      Chorwacji.

L
      • jot.be Re: GPS z mapą Czech / Austrii / Słowenii / Chorw 23.07.07, 16:15
        lp1576 napisał:

> Korzystałem z dwóch odbiorników, Sony i Garmin i obydwa maja bardzo słabe mapy
        > Chorwacji.
        >

Niezupełnie IMHO....
        Garmin ma bardzo słabą CroGuide ale i bardzo dobrą i dokładną AdriaRoute.
        Mam obie i były kilka razy sprawdzane w praktyce.
    • Gość: m@teo nie ma takiej potrzeby IP: *.toya.net.pl 23.07.07, 10:15
      Marek ja w tym rioku jechełem pierwszy raz do CRO a dokładniej Trogir i
      strasznie ubolewałem, że nie mam GPS. Byłem gotów kupić go przed wyjazdem a to
      wszystko ze strachu przed zabłądzeniem. Parę osób wybiło mi to z głowy i co się
      okazało, że prawidłowo. Nie ma możliwości, abyś zabłądził. Długo przed granicą
      są miejscowości, które są swojego rodzaju wyznacznikiem trasy. Np. Znojmo,
      Graz, Maribor itd. Zaoszczędzona kaskę można przeznaczyć na coś innego.
      Zbłądzenie bardziej grozi w Polsce. Chyba, że ten GPS ma posłużyć do czegoś
      innego niż tylko podróż do CRO.
      • Gość: ddb2 Re: nie ma takiej potrzeby IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.07, 15:29
        GPS to nie tylko mapy, ale nieoceniona wprost pomoc w podrozy. Np. wyszuka od
        reki hotele tej sieci, ktora cie interesuje, przy trasie twego przejazdu.
        Wynajdzie stacje benzynowe, w ktorych lubisz sie tankowac.
        Poprowadzi do najblizszego supermarketu.
        Ostrzeze przed robotami drogowymi i zaproponuje objazd przed wladowaniem sie w
        korki.
        Ostrzega o fotoradarach, ostrzega,ze przekroczyles dozwolona predkosc.
        W obcych miastach wynajduje miejsca do parkowania.

Ja tez do pewnego czasu jezdzilam z mapami papierowymi. I udalo mi sie zobaczyc
        kawal Europy.
        Ale dopiero z mapa cyfrowa odczuwam absolutny komfort. Tak bajkowo przejechalam
        Europe z Warszawy, przez Poczdam, Norymberge, Heidelberg, Strasbourg, Dijon,
        Clermont-Ferrand, Bordeaux, Biarritz, Lourdes, Toulouse, Cote dAzur -
        St.Tropez, Cannes, Monte Carlo. Cala Europa dookola, bez plw.Iberyjskiego.
        I ani razu nie pobladzilismy! Bez pomylki przejechalismy po raz pierwszy.
        Powrot przez Wlochy, Austrie i Slowacje.
        I juz nie chce podrozowac bez GPS.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka