mmimmro 10.08.07, 10:59 Mam 3-letnią wnusię. Chciałabym wyjechać z nią do Chorwacji. Czy muszę mieć jakieś specjalne zezwolenia na wywóz dziecka z kraju? Bardzo proszę o informacje w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rochen Re: Babcia z wnuczką IP: *.p.pppool.de 10.08.07, 11:28 Ja mialem zezwolenie rodzicow przez oboje podpisane, oraz paszport dziecka.Tak 5 razy jechalem i nikt nic innego nie zadal. Zycze przyjemnego urlopu ! Odpowiedz Link Zgłoś
mmimmro Re: Babcia z wnuczką 10.08.07, 14:41 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Chciałam jeszcze zapytać, czy zezwolenie rodziców było potwierdzone przez notariusza, bo słyszałam, że tylko takie jest honorowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rochen Re: Babcia z wnuczką IP: *.p.pppool.de 10.08.07, 15:52 Moje nie bylo poswiadczone.Moze lepiej byloby poswiadczyc, ale notariusz to przesada no i koszty.Jak pisalem 5 razy nikt sie nie przyczepil. Jezeli dziecko ma to samo nazwisko (w moim przypadku tak bylo) nie ma powodu do obaw, jezeli inne trudno mi powiedzic. Powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś