Dodaj do ulubionych

właśnie wróciłem z wyspy krk chętnie pomogę!

21.08.07, 13:47
Wczoraj wróicłem z Chorwacji byliśmy razem z dziewczyną na wyspie krk miejscocść Baśka pod namiotem chętnie pomogę i odpowiem na pytania związane z trasą i samym pobytem oraz cenami :))pozdro
Obserwuj wątek
    • walentynka5 Re: właśnie wróciłem z wyspy krk chętnie pomogę! 21.08.07, 15:18
      Może napisz ogólnie jakie ceny kwater i w skrócie jakie finanse sa
      potrzebne na tydzień , wyjazd samochodem , dwie dorosłe osoby i dwie
      nastolatki , pozdrawiam , Kasia.
      • s_hanna Re: właśnie wróciłem z wyspy krk chętnie pomogę! 21.08.07, 15:27
        A ja prosze o informacje, czy duzo ludzi z malutkimi dziecmi :)
        Wybierm sie z przyszlym rok z dwulatka, krk mi sie spodobala i juz
        robie rozeznanie. A jakie plaze? Aha- a czy sa komary?
        • malbuk67 Re: właśnie wróciłem z wyspy krk chętnie pomogę! 21.08.07, 23:37
          Witam! Dużo rodzin przyjeżdza na Krk. Plaze głównie kamieniste, choć w Silo
          było trochę piasku{ale ta plaża nieciekawa wg. mnie}. Duże plaze w
          Malinskiej,Baśce i w Punat -jeśli lubisz tłum ludzi, kafejki na plaży i różne
          atrakcje dla dzieci{z reguły odplatne}. Plaże bardziej kameralne znajdziesz w
          Starej Baśce-są najpiękniejsze na całej wyspie. Najciekawsze miasto na Krku dla
          mnie-Vrbnik. Pozdrawiam!
    • sz4k4l Re: właśnie wróciłem z wyspy krk chętnie pomogę! 23.08.07, 09:51
      Witam!!! Sama trasa K-ce=>Ołomuniec=>Wiedeń=>Graz=>Maribor=>Ljubliana=>Rjeka=>Krk, opłaty za Autostrady w CZT i AUT wg. cennika winietek, zaś w Słowenii, oraz w Chorwacji tzw. bramki jak u nas tylko tam jest autostrada a nie tak jak u nas=psełdo Ceny paliw oprócz AUT niższe niż w Polsce ok 4zł. Koszt przejazdu mostem na wyspę KRK to 7 euro opłata tylko w jedną stronę.Urlop spędzaliśmy w miejscowości Baśka na południu wyspy, koszta pola namiotowego ZABLACE =>2 osoby+namiot+auto 28 euro dziennie, pole wg.mnie bardzo duże toalety i prysznice zadbane i w mirę nowe. Posiłki i ceny w przykampingowych sklepach bułka 2 kuny(1zł=1,84 kuny wg.kursu w recepcji campingu),piwko polecam Ożujsko 5,99 kuny,papierosy ronhill 14,50 kuny. Same posiłki w restauracjach. Pizza taka akurat dla 2 osób 40-50 kun, piwko w restauracji 16 kun,Taca z owocami morza dla dwóch osób 190 kun. Lody 5 kun ale gałka jak u nas 2-3 ;-) jak sobie więcej coś przypomnę to wpiszę albo pytajcie :D pozdrawiam , ja byłem 1 raz w Chorwacji i się zakochałem przez kolejne lata chcę wracać do tego PIĘKNEGO kraju i chce go zwiedzić całego bo jest co!!!
      • Gość: Rakija Re: właśnie wróciłem z wyspy krk chętnie pomogę! IP: 195.205.141.* 23.08.07, 14:33
        to znaczy ze pzrezjad przez most jest starsznie drogi! A jak będę
        chciała pozwiedzać coś i wyjechać z KRK an ejden dzień, to musze
        płacić znowu za każdy przejazd?
        • Gość: bonar Opłata za przejazd mostem IP: *.telpol.net.pl 23.08.07, 16:29
          Witam
          Czytam wasze wypowiedzi i okazuje się, że od 1999 roku nic się nie zmieniło,
          zmieniła się tylko kwota, z dwóch marek wzrosło do 7 Euro. DROGO, a ja planuję w
          2008 urlop spędzić w Vrbnik.
          • sz4k4l Re: Opłata za przejazd mostem 23.08.07, 18:27
            Gość portalu: bonar napisał(a):

> Witam
            > Czytam wasze wypowiedzi i okazuje się, że od 1999 roku nic się nie zmieniło,
            > zmieniła się tylko kwota, z dwóch marek wzrosło do 7 Euro. DROGO, a ja planuję
            > w
            > 2008 urlop spędzić w Vrbnik.

Sam zakochałem się w tym uroczym miasteczku ta zatoczka wraz z falochronem jest urocza gorąco poleam super miścinka na wypoczynek zdala od ogormnej ilości turystów:)
        • sz4k4l Re: właśnie wróciłem z wyspy krk chętnie pomogę! 23.08.07, 18:25
          tak=>niestety:/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka