Dodaj do ulubionych

POZARY, WYPADKI, KORKI

IP: *.net.hinet.hr 31.07.01, 12:23
Otoz od dwoch dni zaczely sie pozary w Dalmacji..takze proponuje ostroznosc.
Wypadki sa na pozadku dziennym i to do 240 na weekend czego wczesniej nie bylo.
Glowna przyczyna to wyprzedzanie bardzo dlugich kolon samochodow i na zakretach.
dlatego apeluje..RODACY..wolniej ale bezpiecznie do celu.Sa prowadzone roboty
drogowe co tez utrudnia ruch..takze nie denerwujcie sie zbytnio. ci ktorzy ida
przez Karlowac moga oczekiwac w sierpniu ogromne korki i woznie 30km/h. Takez
proponuje dobrze zaplanowac podroz samochodem. Nie zawsze krocej znaczy
bezpieczniej.

Pozdrawiam i bezpiecznej drogi.
Obserwuj wątek
    • Gość: MIKA Re: POZARY, WYPADKI, KORKI IP: *.net.hinet.hr 01.08.01, 11:52
      Dzis kolo Slunja przewrocil sie polski autobus..to jeszcze jedno
      upozorenje..niestety
    • Gość: MIKA Re: POZARY, WYPADKI, KORKI IP: *.net.hinet.hr 12.08.01, 19:51
      znow pozary..osoby ktore sie w najblizszym czasie wybieraja do dalamacji musza
      sie przygotowac na ewen. pozary ktore przybywaja z godziny na godzine. Teraz od
      dwoch dni najgorzej jest kolo Sibenika i splita ale takze niektore wyspy.
      Sa bardzo duze korki i zamkniete drogi.

Sretno
      • Gość: Piotr Re: POZARY, WYPADKI, KORKI IP: 193.193.69.* 13.08.01, 07:29
        Wybieram się w Rejon Murter i Tisno jek się ma tam sytuacja
        czy można przejechać i którędy . Może jest ktoś kto wrócił i wie jak z tymi
        pożarami czy warto się tam pchać .Proszę o jakieś info .

• Gość: mika Re: POZARY, WYPADKI, KORKI IP: *.net.hinet.hr 13.08.01, 12:11
          TERAZ JEST OK. DLACZEGO NIE MIALBYS JECHAC..TYLKO NIGDY NIE WIADOMO CO SIE MOZE
          WYDARZYC TAKZE TRZEBA UWAZAC I PRZYGOTOWAC SIE NA NP. OGROMNE KORKI I DO 20KM.
          Najciezej tak jak napisalam bylo kolo Šibenika, Splita i kolo Dubrovnika. Ruch
          jest duzy..wypadkow sporo i to ciezkich.
          • Gość: dar Re: POZARY, WYPADKI, KORKI IP: 10.1.100.* / *.bdm.com.pl 13.08.01, 12:33
            Gość portalu: mika napisał(a):

> TERAZ JEST OK. DLACZEGO NIE MIALBYS JECHAC..TYLKO NIGDY NIE WIADOMO CO SIE MOZE
            >
            > WYDARZYC TAKZE TRZEBA UWAZAC I PRZYGOTOWAC SIE NA NP. OGROMNE KORKI I DO 20KM.
            > Najciezej tak jak napisalam bylo kolo Šibenika, Splita i kolo Dubrovnika. Ruch
            > jest duzy..wypadkow sporo i to ciezkich.

W Karlovacu bramki przy zjeździe z autostrady i całe miasto zakorkowane tak że
            straciłem 1.5 h. 20 km dalej korek na 50 km aż pod jeziora plitiwickie bo komus
            zachciało sie jechac na trzeciego i spowodował mały karambol. Nie pchajcie sie na
            trzeciego, troche rozwagi. Z czterech wypadkow jakie widziałem w trzech
            uczestniczyli Polacy ( a na wszystkich turystów jest nas ok. 15%). Nie wiem jak
            długo trzeba było czekac bo pojechałem w zupełnie inne miejsce (ostatecznie
            wylądowałem w Crkvenicy - chyba tak to się pisze). Wszystko to miało miejsce 4
            sierpnia.
            Nie polecam jazdy w Chorwacji w szczycie sezonu. Jesli mozecie wybierajcie
            wrzesień.

Pzdr

• Gość: budzik Re: POZARY, WYPADKI, KORKI IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 13:16
              Rzeczywiście DAR-u ma rację, także widziałem na poboczu kilka rozbitych aut z
              Polski. Podczas przedwczorajszego pożaru k. Omisiu na objeździe na wąskiej
              górskiej ścieżynie dwa polskie auta nagle bez wł. migaczy zjechały na lewą
              stronę powodując zamieszanie w kolumnie podożających za nimi samochodów.
              Nierozważni kierowcy chcieli pooglądać sobie pożar. Rodacy trochę rozwagi nie
              jesteście sami na drodze.
            • Gość: budzik Re: POZARY, WYPADKI, KORKI IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 13:41
              Rzeczywiście DAR-u ma rację, także widziałem na poboczu kilka rozbitych aut z
              Polski. Podczas przedwczorajszego pożaru k. Omisiu na objeździe na wąskiej
              górskiej ścieżynie dwa polskie auta nagle bez wł. migaczy zjechały na lewą
              stronę powodując zamieszanie w kolumnie podożających za nimi samochodów.
              Nierozważni kierowcy chcieli pooglądać sobie pożar. Rodacy trochę rozwagi nie
              jesteście sami na drodze.
    • Gość: Vertex Re: POZARY, WYPADKI, KORKI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.01, 18:36
      Wróciłem z Chorwacji wczoraj. Musiłem skrócić pobyt z powodu pożaru.Cała mała
      miejscowość Sparadici leżąca pomiędzy Sibenikiem i Primosztenem ( Dalmacja
      środkowa ), w której spędzałem wspaniały urlop, została ewakuowana z powodu
      pożaru. Jest to wielka tragedia dla tambylców, którzy są wspaniałymi ludźmi i
      dobrze nastawionymi do Polaków. Oby jak najdłużej. Co do naszych współrodaków
      to ci najmłodsi są najbardziej wrzaskliwi i widoczni. drogi są raczej lepsze
      niż nasze i tylko ze wzgledu na duży ruch i trudny teren jeżdżąc nimi trzeba
      się uzbroić w cierpliwośc i nie szaleć. Ja jechałem do Chorwacji w niedzielę i
      było super - bez korków w tamtą strone. Wracałem również w niedzielę i stałem w
      korku pod Karlowaczem. Pomimo wszystkiego polecam gorąco Chorwację. Piekny
      kraj , wspaniała pogoda, życzliwi ludzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka