Dodaj do ulubionych

problemy z WKU???

IP: *.bauholding.pl 26.08.03, 15:21
wybieram sie wlasnie z moim facetem do chorwacji. od 2 lat skutecznie unika
on wojska z roznych przyczyn...czy mozemy miec problem z przekroczeniem
granic. prosze baaaaardzo o info bo nie mam zamiaru zostac sama w samochodzie
a potem odwiedzac go w koszarach. co radzicie??????
Obserwuj wątek
    • Gość: Aska Re: problemy z WKU??? IP: 195.136.95.* 26.08.03, 16:12
      A spodziewasz się, że jego zdjęcie wisi na ścianie w budce pogranicznika?
      Przecież na trasie do Chorwacji jedynie Austriacy (czasem) biorą paszport do
      ręki.... nie patrząc w niego.... ewentualnie patrząc w paszport nie patrzą na
      człowieka.
      Nasi (przynajmniej ostatnie trzy lata - granica w Cieszynie) w ogóle nawet nie
      proszą o paszporty....
      Pozdrawiam,
      Aśka
      • Gość: Marcin Re: problemy z WKU??? IP: 217.8.163.* 26.08.03, 16:17
        A mnie sprawdzali. Przeciagaja paszport przez maszynę. Sprawdzają też Słowacy i
        Węgrzy.
        • Gość: Aska Re: problemy z WKU??? IP: 195.136.95.* 26.08.03, 16:42
          No to proponuję trasę:
          Cieszyn - Mikulov - Drasenhofen - Krapina
          Te granice w tę i z powrotem, wrzesień 2001 (kompleci dwuosobowy - ja i mąż),
          lipiec 2002(komplecik 5-osobowy, dwie pary i dziecko), lipiec/sierpień 2003
          (komplecik 5-osobowy, dwie pary i dziecko)....
          nikt o nic nie pytał, nikt nic nie chciał...
          Aaaaaaaaa nie, przy wyjeżdżaniu z Czech Pan celnik zapytal czy wieziemy jakiś
          alkohol....
          Pozdrawiam
          Aśka
          PS. Generalnie żartuję, nie ma reguły, mogą pięciu tysięcy nie sprawdzić a Was
          akurat tak... zapytaj raczej kogoś kto ma wejścia w WKU czy podają dane takich
          unikaczy na granice....
    • Gość: asik Re: problemy z WKU??? IP: *.bauholding.pl 26.08.03, 16:49
      dzieki serdeczne -troche sie uspokoiłam...mam nadzieje ze nas nie beda za
      bardzo sprawdzac...w razie czego to moze ich jakos przekonam...(babskimi
      sposobami:))))
      niestety nie mam wejsc do WKU i nie wiem czy moj luby nie wisi na jakiejs
      czarnej liscie...a taki mily z niego chlopak, muchy by nie skrzywdził!
      pozdrawiam
    • Gość: dZIADu KOCHANIE JESTEM Z CIEBIE DUMNY IP: mainr1:* / 192.168.1.* 27.08.03, 10:07
      Myszko JESTEM Z CIEBIE DUMNY :-) BUZIAKI
      • Gość: m17 to nie tak!!! IP: *.pilickanet.pl 27.08.03, 10:39
        To nie tak: wszyscy męszczyżni w wieku "poborowym" jesli tylko unikają WKU są
        podawani do waidomości słóżb celnych, jeżeli tylko twój chłopak ma wyrobiony
        paszport to jego nr był podany do WKU to z kolei jesli ktoś "kombinuje" podaje
        taki "nr" na granice. Tam każdy celnik ma obowiązek sprawdzić nr paszportu z
        wykazem poszukiwanych "nr" Jesli on znajduje sie na niej to odrazu jest
        zatrzymywany przez żandarmerię wojskową na granicy. Sam kiedys wracając z Litwy
        autokarem byłem świadkiem jak zatrzymali jednego chłopaka. Odziwo na Litwe tesh
        jechalismy razem i nic! a w drodze powrotnej "Pan pozwoli z nami!" RADA jechac
        do Cieszyna, ty i przekraczas granice autem normalnie, a chlopak przez pzeście
        dla "mrówek" (piesze przez taką kładkę) i spotykacie się po drugiej stronie. W
        dzień panuje tam taki ruch że nikomu nie chce sie sprawdac paszportów a co
        dopiero "nr" POWODZENIA.
    • Gość: Trep problemy z WKU będą IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 27.08.03, 17:57
      A jak się nazywa Twój chłopak?
      Imię ojca?
      z poważaniem
      Płk. Stanisław Wojak
      WKU
      Warszawa
    • Gość: asik Re: problemy z WKU??? IP: *.bauholding.pl 28.08.03, 09:47
      drogi pulkowniku:)))
      lepiej mi powiedz czy scigacie takich chlopakow czy mozemy sie wybrac na te
      wakacje ...bo ja juz sama nie wiem ...opinie sa podzielone, a termin wyjazdu
      sie zbliza
      z drugiej strony to nie wydaje mi sie aby scigali pare tysiecy mezczyzn ktorzy
      juz od lat unikaja wojska...czy oni wszyscy siedza w Polsce i nigdzie nie
      wyjezdzaja???
      pozdrawiam
      • Gość: Pułkownik Re: problemy z WKU??? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 28.08.03, 11:54
        Nie jestem pułkownikiem.... Kiedyś też wymigałem się od zaszczytnej służby, ale
        zanim to się stało jeździłem sporo za granicę i wszystko było OK. Nikt mnie o
        to nie pytał.
        Pozdrawiam z pozycji rezerwisty
    • Gość: asik Re: problemy z WKU??? IP: *.bauholding.pl 29.08.03, 11:47
      dzieki. jutro wyruszmy...zobaczymy co bedzie. jak wrocimy to powiem czy obylo
      sie bez problemow
      zycze wszystkim milej koncowki wakacji:))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka