Gość: a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 17:41 Prosze poradźcie co kupić i zabrać dla przemiłej gospodynii Chorwatki z Polski, co cieszy sie powodzeniem, rajcuje ich itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tom Re: upominek dla Chorwatki IP: *.stella.net.pl 17.03.08, 18:08 przy każdym wyjeździe zabieramy "na wszelki wypadek" coś takiego, co może posłużyć jako egzotyczny - dla nich - upominek. Kilka lat temu bardzo dobre wrażenie na gospodyni robiła polska kawa dobrego gatunku (ale nie te rozpuszczalne pseudokawy!). zauważyłem, że potrafią docenić np. dobrą czekoladę lub np. ptasie mleczko klasycznie polskiej marki, choć i tak zakochani są w swoim "Krasu" (w sumie też nienajgorsza marka). Ciekawostką - na przyjazd - może być np. typowy polski chleb; nasz gospodarz kilka lat temu nie mógł się nacmokać nad polskim pumperniklem, paluszkami i preclami "Krakowskimi", polskimi marynowanymi grzybkami domowej roboty, a podarowany mu domowy sok z polskiej żurawiny schował na zimę, na czas ewentualnej choroby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: upominek dla Chorwatki IP: *.streamcn.pl 17.03.08, 19:49 Moi znajomi z którymi jestem zaprzyjażniona od lat zawsze "zamawiają" co chca otrzymac w ramach prezentu . Twoim przypadku dużo zależy od wieku gospodyni. Napiszę o tym co ja zabierałam : komplet scierek bawełnianych, obrusy lub serwetki , biezniki bawełniane ale nie tylko, filizanki do mokki, kieliszki do wina,, kremy polskiej marki , trawki do żubrowki i żubrówkę, ale najwiekszą furorę zrobiły sukienki bawłniane tureckie na szerokich ramiączkach i z kieszonką,kupione na targu. Taką domową sukienkę chciały dostać wszystkie panie bez względu na wiek, tylko wybierały różne kolory i wzory. Ze względu na te sukienki wyglądam jak przemytnik.W tym roku tradycyjnie też je zamówiły. Wiozę też czarną herbatę którą potem sama piję . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: upominek dla Chorwatki IP: 83.16.17.* 20.03.08, 10:39 dzieki za porady i myśle że z nich skorzystam przy wyborze prezentu Odpowiedz Link Zgłoś