kitty 07.05.08, 20:30 Jak w temacie. Bylismy niedaleko Puli, od 29 kwietnia, pełny tydzień. Chorwacja jest super! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kamil Re: Istria - wróciłam w nocy, udziele informacji IP: *.plock.mm.pl 07.05.08, 22:31 ceny,apartamenty i inne szczególy. Odpowiedz Link Zgłoś
kitty Re: Istria - wróciłam w nocy, udziele informacji 07.05.08, 23:22 miejscowośc Laborika 5 km od Puli. Pokój 2 os (dostaliśmy mały apartament), rezerwacja bez zaliczki przez net. Agroturystyka. cena od osoby 28 e za nocleg i dwa posiłki - sniadanie i obiadokolacja. Miejsce tylko dla zmotoryzowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
kitty Re: Istria - wróciłam w nocy, udziele informacji 07.05.08, 23:28 ceny w sklepach porażające (ok 20% min drożej, nawet w sieciówkach typu Lidl. Gospodarze twierdzą, ze ceny sa regulowane i jeszcze wzrosną przed sezonem. W kanjpach dla nas tanio (jesteśmy z Krakowa), ale to sprawa sztywnego niewysokiego narzutu na usługi. Lunch z winem i owocami morza ok 200 kun. UWAGA w Austrii strasznie policja łapie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: Istria - wróciłam w nocy, udziele informacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 13:25 Też jestem z okolic Krakowa i wybieramy się w lipcu do miejscowości Porec. Byliśmy juz 6 razy w Chorwacji ale w Dalmacji - Istria pierwszy raz. Jak tam jest mnoże masz jakieś zdjęcia - opinie. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
sam_diabel Re: Istria - wróciłam w nocy, udziele informacji 08.05.08, 13:52 UWAGA w Austrii strasznie policja łapie! możesz rozwinąć tą myśl???? Będe jechał przez Austrie już 22 maja. Jechaliście w dzień czy w nocy? Odpowiedz Link Zgłoś
kitty Re: Istria - wróciłam w nocy, udziele informacji 10.05.08, 20:44 Policja łapie - czyli czają się wszędzie. Trzeba jechac bardzo przepisowo, szczególnie na bocznych drogach (bo jak na autostradzie namierzą, he?). Nas zahaltowali, kiedy nie zdążyłam wyhamować 5 metrów przed granicą słowacką (dozwolone 50, na liczniku 67), w obrębie budynków dawnego przejścia. 20 e poszło... Dobrze, że się troche wybroniłam, bo ich czarowałam, że tak miło jeździ się po Schengen, itp. Sprawdzali winety, apteczkę i inne. Jestem trochę szokowana, bo ostatnio jeździliśmy po połowie Europy i tylko kontrole celne były. Piszę o tym dla przestrogi, bo i czasu szkoda, i nerwów i kasy pewnie też trochę. Aha, jechaliśmy w dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_diabel Re: Istria - wróciłam w nocy, udziele informacji 13.05.08, 11:17 w takim miejscu stali??? Nigdy bym się tego sie spodziewał....dzięki za informacje. Jadę niestety w dzień - musze uważać, również na prędkość. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc88 kitty, chcialbym zrobic rezerwacje w tym samym 08.05.08, 15:37 miejscu co Ty. Jak mam sie z nimi skontaktowac ?? Mozesz podac telefon/e-mail ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kitty Re: kitty, chcialbym zrobic rezerwacje w tym samy 10.05.08, 20:49 Nie znam się na netykiecie, wypada podać tu linka do ich www? Ewentualnie zainteresowanych proszę na maila gazetowego. Polecam z czystym sercem, bo ludzie mili, walczą, warunki mieliśmy świetne, łącznie z częstowaniem winem i innymi dobrami. Namiar znalazłam przez stronę eurorestu "twoje darmowe 14 noclegów". Jeszcze raz podkreślam że to agroturystyka, dom w obrębie małej wsi, nie nad morzem i niezbędny samochód. Pewnie w sezonie ceny wzrosną, ale sądzę, że niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc88 Re: kitty, chcialbym zrobic rezerwacje w tym samy IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.05.08, 06:56 kitty, Nie wazne czy znasz sie na etykiecie czy nie. Dla mnie wazne jest tylko to, czy podacz mi namiary na to miejsce czy nie. Wiec kitty, jesli podasz to bede Ci dozgonnie wdzieczny. Wiec slucham ...... Odpowiedz Link Zgłoś
kitty Re: kitty, chcialbym zrobic rezerwacje w tym samy 11.05.08, 12:24 ok, nie chciałam być niegrzeczna, czy coś. www.istra-agroturizam.com Najlepiej uzgodnić wszystko mailem, pani Mirta pisze po angielsku zrozumiale, lepiej zna włoski. Jeśli mogę doradzić - uzgadniajcie pobyt ze sniadaniem i kolacją. Kolacje super - dwa dania, deser, napoje (woda, wino), bardzo obficie. W razie pytań zaglądam tu codziennie. Miłego wypoczynku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: kitty, chcialbym zrobic rezerwacje w tym samy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.08, 09:47 Na Istrze mozna obojętnie gdzie zacumować, bo przeciez większosc z nas jezdzi tam samochodem, zawsze mozna sobie zrobić wypad do róznych miejscowości i pozwiedzać, także statkiem. Ja byłam w Umag. W Puli warto zobaczyć koloseum i oceanarium. Nie ma tez problemu ze znalezieniem kwatery. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc88 Re: kitty, chcialbym zrobic rezerwacje w tym samy 13.05.08, 15:34 kitty, Dziekuje za odpowiedz. Mysle, ze ja ma problem bo ja szukam kwatery tylko na 2 noce - i to jest wlasnie gwozdz do trumny. Wyslalem email na ten Twoj adres i jeszcze mi nie odpowiedzieli. Poza tym slyszalem, ze nawet jak sie pojedzie w ciemno do Chorwacji to jest duza szansa na znalezielnie czegos. W koncu nie wszyscy oglaszaja sie w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
agat-on3 Re: kitty,jadę na Istrię 22.05.08, 22:46 kochani,wybrałam Pulę, a konkt\retnie jakieś dzielnice???Puli, czyli Valbandon i Medulin. Nie ma niestety zdjęć plaży. Jakie są? Jest trochę miejsca na koc czy nie bardzo? jade z 3-latkiem i babcia i zależy mi na info. Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
krycha79 Re: kitty,my jedziemy do puli 23.05.08, 10:55 21 czerwca jedziemy do puli na tydzień 2 dorosłych i dziecko 2 lata,możesz mi napisać ile braliście kun,wyżywienie zabieramy swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: kitty,my jedziemy do puli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 13:18 słuchaj masz bardzo poważny problem jeśli chcesz wziąść jakiekolwiek wyzywienie. od 1 czerwca weszła w życie ustawa o zakazie wwożenia jakichkolwiek produktow żywnosciowych do chorwacji. pozdrawiam irek Odpowiedz Link Zgłoś
kin2 Re: kitty,my jedziemy do puli 10.06.08, 20:46 kolejna spóźniona informacja-zakaz został zawieszony na 6 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś