Gość: Asia IP: *.wbs.ssh.gliwice.pl 26.05.08, 10:25 Poszukuje osób które korzystały z apartamentu w Jadrija 2 lub wiedzą coś więcej na temat tej kwatery. Za każde opinie i sugestie z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewa Re: Sibenik-Jadrija IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 13:08 Gosia jak wrocisz daj znac jak tam było, ja jade z ekipa w połowie lipca , pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
4bery Re: Sibenik-Jadrija 29.05.08, 15:58 Nie byłem w tym apartamencie konkretnie ale byłem w ubiegłym roku w Jadriji - mielismy wynajety dom. Tak szczerze to dla mnie totalne nieporozumienie. Tylko dom z ogrodem byl OK - jeden z najfajniejszych w okolicy. Plaza co prawda byla ok.50-100 m od domu ale byla po prostu brzydka, brzydkie morze i dno, brzydkie domki, brak infrastruktury; jedyny plus to to ze byla plaza (kamienista). Sama Jadrija to nawet nie miejscowosc tylko zespol domow - jak dla mnie poza wyjatkami to byly domy biedniejszej ludnosci Sibenika, takie nasze ogrodki dzialkowe tylko ze z domami murowanymi; oczywiscie byly wyjatki i naprawde ladne domy. Własciwie brak turystow - głownie miejscowi. Kapac sie jezdzilismy kilkanascie kilometrow dalej; zakupy (poza owocami i lodami) robilismy w Sibeniku. Najladniejsze miejsce w okolicy to most po drodze do Sibenika (polecam bungie) i rezerwat Krka. Sam Sibenik - ok; ladna starowka, troche deptaku przy morzu i cytadela górujaca nad miastem z pieknym widokiem. Ale szczerze to dla nas Jadrija to totalny niewypal, szczegolnie że wczesniej bylismy tydzien na wyspie Bol, w Bracu (szczerze polecam). pozdrawiam rob Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Sibenik-Jadrija IP: *.domainunused.net 29.05.08, 17:59 Dziękuje za informacje.Szczerze mówiąc to mnie zmartwiłes plażą.Jeśli możesz to napisz dokładnie o co chodzi z tą plażą i wodą. Według naszego biura podrózy to owszem jest tam plaza kamienista ale woda miała byc czysta i dno podobnie , zreszta moje dzieci są nastawione na nurkowanie. Prosze napisz czy jest tam tak tragicznie jak piszesz czy tez są to twoje subiektywne odczucia po wczesniejszym pobycie na wyspie.Moze masz jakieś zdjęcia z tej okolicy ???? Odpowiedz Link Zgłoś
4bery Re: Sibenik-Jadrija 30.05.08, 08:59 witam, zdjec z plazy nie mam - bylismy tylko raz (mam zdjecia z Sibenika, Krka, i z plazy na którą jezdzilismy). Woda jest czysta, ale wejscie do wody możliwe tylko w butach - jest duzo kamieni, glonów, itp. Poza tym jest dużo mułu, mało rybek, po prostu nieciekawie... Oczywiście jest to moje odczucie ale.. my bylismy z dziecmi w wieku od 1,5 do 12 lat (w sumie 6 dzieci) a i tak nam sie chcialo jezdzic ok.20 km w inne miejsce bo szukalismy plazy i atmosfery wypoczynku i znalezlismy pod Sibenikiem duzy kompleks hotelowo-kempingowy z fajna plaża (tez kmienista ale kamienie drobniejsze i ładniejsze) z parasolkami, barkami i z infrastrukturą dla dzieci - plac zabaw, pływajace trampoliny, basen, itp.; tyle że dno tez bylo niezbyt ciekawe... Zeby była jasna sprawa - sam wyjazd wspominam milo bo wszedzie mozna miło spędzic czas i wypoczać w dobrym towarzystwie ale uczciwie to Jadriji bym nikomu nie polecał - w Chorwacji naprawde jest wiele pieknych miejsc :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Sibenik-Jadrija IP: *.wbs.ssh.gliwice.pl 02.06.08, 09:05 Dziękuje za uwagi i przestrogi . Niestety wczasy mam juz zapłacone i nie ma możliwości na wycofanie sie z tego .Mam nadzieje ze nie bedzie tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
zlybanan Re: Sibenik-Jadrija 25.08.08, 17:22 4bery napisał: > w Chorwacji naprawde > jest wiele pieknych miejsc :-) i bez dwóch zdań należy do nich Sibenik ze swoją nieprzeludnioną starówką którą wg mnie bije Split czy nawet Trogir. Zasadnicza kwestia to postawić sobie pytanie czego szukamy. jak ktoś chce nurkować w portowym miasteczku i irytuje go troszkę mułu na dnie, a kilka kilometrów dalej ma całą riwierę to.. sorry Winnetou, jak czegoś nie rozumiem (?) Odpowiedz Link Zgłoś
lesio5 Re: Sibenik-Jadrija 27.08.08, 09:18 Dla mnie Sibenik i Trogir to ekstraklasa. Zadarem sie raczej zawiodlem. A Split to zupelnie inna kategoria. Oczywiste jest, że w Sibeniku sie nie plywa. 5 km od Szybenika są plaże do pływania na pełnym morzu. Odpowiedz Link Zgłoś
zlybanan Re: Sibenik-Jadrija 27.08.08, 12:07 lesio5 napisał: > Dla mnie Sibenik i Trogir to ekstraklasa. A Split > to zupelnie inna kategoria. > Oczywiste jest, że w Sibeniku sie nie plywa. 5 km od Szybenika są plaże do pływ > ania na pełnym morzu. Otóż to! w Zadarze nie byłem. Odpowiedz Link Zgłoś
4bery Re: Sibenik-Jadrija 04.09.08, 10:49 zlybanan napisał: > i bez dwóch zdań należy do nich Sibenik ze swoją nieprzeludnioną starówką którą > wg mnie bije Split czy nawet Trogir. Zasadnicza kwestia to postawić sobie > pytanie czego szukamy. jak ktoś chce nurkować w portowym miasteczku i irytuje go > troszkę mułu na dnie, a kilka kilometrów dalej ma całą riwierę to.. sorry Winnetou, jak czegoś nie rozumiem (?) czytaj uważnie - napisałem że sam Sibenik jest ok (w tym starówka z pięknymi uliczkami) moje uwagi dotyczyły Jadriji jako miejsca na pobyt - po prostu jest tam brzydko i nieciekawie - w okolicy Sibenika jest wiele ładniejszych miejsc..... Odpowiedz Link Zgłoś