black_karin 14.07.08, 18:18 Był ktoś może w Czarnogórze? Chce jechać samochodem w sierpniu do Ulcinj . Mógłby mi ktoś powiedzieć jakie są ceny noclegów . Jadę w ciemno . Czy na miejscu w restauracjach jest drogo?? Bardzo prosze o odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kir Re: Jade do Czarnogóry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.08, 19:03 noclegi od 7euro/ osobę w górę średnio niecałe 10euro/osobę za noc w restauracjach jest względnie tanio, taniej niż w Polsce, można się żywić w budkach z pieczywem (burki i ich warianty) i innym drobiazgiem kulinarnym Ceny żywności jak w Polsce, poza mięsem które jest droższe o około 50% Odpowiedz Link Zgłoś
black_karin Dziekuje za odp 14.07.08, 22:24 dzięki za odpowiedź . Polecasz może jakąś kwatere?? Odpowiedz Link Zgłoś
des4 śreśredni pomysł 15.07.08, 07:44 najgorsze mozliwe miejsce w najgorszym możliwym czasie - tłoczno, brudno, halaśliwie, z Ulcinja dojazd na wielką plażę prawie non stop zakorkowany... polecam okolice Petrovaca albo Sutomore pod koniec sierpnia... Odpowiedz Link Zgłoś
lesiomar Re: Jade do Czarnogóry 15.07.08, 08:04 ja płaciłem 8 euro od osoby w Sutomore pod koniec czerwca, ale mozna było chyba znależć coś tańszego - ja byłem z dzieciakiem , który był znużony szukaniem, za Ulcinij jest wyspa Ada Bojana z rzędem knajpek gdzie podaja rybki na "100" sposobów - nie wiem jakie ceny, na rzece stoją wielkie żurawie z siatkami - poławiają ryby jak w Wietnamie - fajne klimaty by porobic fotki; samo miasto jest mało ciekawe (chyba że życie nocne); najfajniejsza plażą to Voldanos z przepięknym gajem oliwnym ale gdy chciałem tam pojechać z nie zrozumiałego powodu była zamknięta;pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Jade do Czarnogóry 15.07.08, 10:01 ja będę malkontencił, bo Valdanos zrobiła na mnie takie sobie wrażenie, owszem wzgórza porośnięte oliwekami są ładne, ale sama plaża kamienista...za to bardzo mi się podobała plaża w Lucicach koło Petrovaca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Jade do Czarnogóry IP: 193.108.194.* 15.07.08, 10:46 a w samym Petrovacu jakie plaże? Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Jade do Czarnogóry 15.07.08, 12:14 ładna, gruboziarnisty piach, tylko dość wąska... Odpowiedz Link Zgłoś
black_karin Re: Jade do Czarnogóry 17.07.08, 13:17 Dziękuje wszystkim za odpowiedzi i proszę o jeszcze jedną informację . Czy w Ulcinj są jakieś kwatery blisko plaży?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir kwatery przy plazy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.08, 13:39 Jeżeli pytasz o kwatery przy tzw małej plazy w środku miasta, to są ale odradzam bo: - woda na tej plaży jak żur najsyfniejszy - kazde wyjście na plaże to po schodkach kilkanaście metrów w górę lub dół - tłok i ścisk nieprzeciętny. Jeżeli chcesz być w mieście i być zadowolony szukaj kwater na zachód od starego miasta, tam też jest stromo ale znacznie cichsze zatoczki tyle że kaministe A jezeli nie chcesz być w mieście to wzdłuż prawie całej Wielkiej Plaży jest budowa za budową, masz duze szanse coś wolnego znaleźć wtedy do moża będzie ze 300-400m płasko tyle że przez drogę Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 tylko nie Ulcinj 17.07.08, 13:55 Zgadzam się z desem, miasto albańskie, dośc bałaganiarskie i brudne, w sierpniu zatłoczone na maksa, dojazd na wielka plażę też czesto zakorkowany, bo ciągna tam całe albańskie rodziny, sama wielka plaża czysta tylko na "prywatnych" zagospodarowanych odcinkach, reszta zaśmiecona, zresztą to taka płaska "patelnia", a takich nie lubię. Plaża w samym mieście bez komentarza, takiego czegoś jeszcze nie widziałem. Tylko Petrovac i okolice, Budva w sierpniu jest bardzo droga i też z milionem ludzi. Zresztą cała Czarnogora w sierpniu jest okropnie zatłoczona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wczasowiczka Re: tylko nie Ulcinj IP: 193.108.194.* 17.07.08, 15:16 dzięki za rady, ja własnie wybieram się do Petrovaca, mam nadzieję, ze tam plaża jest ok, chociaż podobno dosyć wąska? Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 Re: tylko nie Ulcinj 17.07.08, 17:59 podaj maila, to wyślę ci fotkę Petrovaca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michel Re: tylko nie Ulcinj IP: *.rev.stofanet.dk 17.07.08, 20:41 jade na poczatku sierpnia na tydzien do Harceg Nowi, bede mieszkal miedzy Harzeg Nowi a Igalo, czy ktos tal byl i jak tam jest ..... mam wynajete mieszkanie, pokoj z kuchnia, lazienka, tarasem za 286 euro i samochod na na 7 dni za 250 euro plus ubezpieczenie ... dzieki za iformacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wczasowiczka Re: tylko nie Ulcinj IP: 193.108.194.* 18.07.08, 09:45 prześlij: beatamodzel@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 Re: tylko nie Ulcinj 18.07.08, 10:49 puszczę fotki wieczorem z domowego kompa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wczasowiczka Re: tylko nie Ulcinj IP: 193.108.194.* 18.07.08, 12:21 dzięki z góry, a może masz jakieś namiary na kwaterkę w Petrovacu? napisz parę słów jak tam jest Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 Re: tylko nie Ulcinj 18.07.08, 12:47 mieszkałem w Canj, wieczorem podam ci przy okazji zdjęć parę linków gdzie możesz szukać bezpośrednio kwater... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renste Re: tylko nie Ulcinj IP: 85.128.7.* 18.07.08, 14:23 I ja się podłączę na te linki z kwaterami jeśli można:)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: tylko nie Ulcinj IP: *.centertel.pl 20.05.09, 19:54 potrzebuje namiar na czarnogore na kwatery prywante.prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
maftik Re: tylko nie Ulcinj 20.07.08, 12:09 Petrowac to dziura, mocno przereklamowana przez uczestników forum. Plaże zatłoczone , szczególnie ta piaszczysta druga bardzo kamienista, bardziej podobał mi się Ulcnji(wielka plaża) ale rzeczywiście mocno miasto zatłoczone. Petrowac miał jedną zaletę dobra baza wypadowa do zwiedzania Czarnogóry. Polecam wypad jedniodniowy do Albani. Bardzo nam sie tam podobało.nie wiem dlaczego wszyscy tak piszą o tanich obiadach nas porządna kolacja dla dwojga kosztowała 30 e. Więc nie wiem skąd te niskie kwoty na forum. Najtaniej zjedliśmy w Albani za obiad i deser dla dwojga w niezłej resteuracji 12 e. Nie jestem malkotentką spędziłam wspaniały urlop w Czarnogórze ale nie wiem dlaczego dużo osób pisze że jest bardzo tanio. piwo na pewno tańsze niż w Polsce, a wina nie kupicie nizej niż 2.5 e chyba ,ze kapslowane. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: tylko nie Ulcinj 20.07.08, 15:44 my wydawaliśmy ok. 15 euro na wypasiony obiad (np. zupa plus pljeskavica/gravce/cevapcici plus sałatka) dla dwojga dorosłych i dziecka z napojami/piwem... piwo 0,5 euro/0,5 litra, wino Krstac/Vranac 2-3 euro/litr, chleb 0,5 euro/bochenek, winogrona ok. 1 euro/kilogram, pomidory ok. 70 centów/kilogram, ser żołty ok. 5 euro/kilogram, szynak miejscowa ok. 8 euro/kilogram... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: tylko nie Ulcinj IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.08, 16:36 Opinie są dobre jak i złe-ale jedno jest pewne-urlop w Czarnogórze warto spędzić! My bylismy w tamtym roku we wrześniu w Budvie- w ciemno.Bez obaw znajdzie się kwatery, apartamenty,co kto lubi-bez specjalnego szukania.Ceny przystępne, chociaż nie minimalne- ale lepiej wydać tam niż nad Bałtykiem!Polecam gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedowiarek Re: tylko nie Ulcinj IP: *.ztpnet.pl 24.08.08, 14:40 Piwa w tej cenie to ja nigdzie nie widziałem, cola czy fanta 0,2 l kosztuje do 1,5 euro, piwo podobnie lub jeszcze więcej. Jesli ktos cevepcici nazywa wypasionym obiadem (mozna je dostac za 3-4 euro - mielone mieso z grilla) - to nietrudno zrozumiec te nieporozumienia. Winogron poniżej 2 euro to ja też nie widziałem - nie wiem, czy to kto kwestia miasta, pory roku czy ludzkiej fantazji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaszpa zgadzam sie z ta opinia IP: *.171.219.20.crowley.pl 05.09.08, 10:29 i radosnie tu odspiewam: fantazja x2 bo fantazja jest od tego, aby bawic sie x3 na calego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesiomar Re: tylko nie Ulcinj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.08, 23:15 ja pracujęw wi=nach na codzień w Polsce; nie wiem co masz przeciwko wimom z kapslami (myslisz że jak korek to w środku jest "kawior i szampaskoje"; wina na południu europy mogą być zakapslowane bo tam sie je pije jak u nas piwo; a i tak ich jakośc jest lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miomio Re: tylko nie Ulcinj IP: *.chello.pl 23.07.08, 23:01 to kapslowane bywa lepsze o tego korkowanego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miomio Re: tylko nie Ulcinj IP: *.chello.pl 23.07.08, 23:05 Bywa bałaganiarsko - taką mają naturę. Ulcinj jest zatłoczony. Można wynająć kwaterę w Doni Stoj gdzie by pojechać na plażę wystarczy przejechać przez szosę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaszpa Re: Jade do Czarnogóry IP: *.171.219.20.crowley.pl 04.09.08, 14:33 witam, ja wrocilam wczoraj tj 3.09.2008 z 15 dniowej wycieczki. Jechalismy w dwie osoby, przez Barwinek do Belgradu traska marzenie tj moze nie do konca w Slowacji ;) UWAGA BELGRAD jesli nie masz GPS zapomnij o przejezdzie, brak oznaczen, drogowskazow, szok, za stolica Serbi zaczyna sie powolutku jeden wielki kosmos, drogi sredniawe , mnostwo ciezarowek a wyprzedzanie przed zakretami na porzadku dziennym... jedziemy w gory Durmitor-piekne ale b ciezkie, oczywiscie brak oznaczen szlakow czyli chodzisz i bladzisz a zar leje sie z nieba, po kilku dniach wybieramy sie nad wybrzeze - osiadamy w miejscowosci Petrovac - plaze beznadziejnie zapchane, trzeba szukac jakis dzikich ale to bez sensu bo takich poprostu nie ma, male wybrzeze nie to co w Chorwacji, wszedzie tlok i brudno, lezaki po ok 10 e za pare + parasol, musisz brac bo inaczej ladujesz na jakims trawniku (a raczej pozostalosci) a obok ciebie jakis ciec ciagle pali i drze sie na dziecko... MASAKRA dla tych co pisza za Kotor jes piekny - sorki ale to gruba przesada, maisto zaniedbane, brak smietnikow brud i ubostwo, papiery walaja sie, cieknie ze smietnikow, starowka cudna ale niestey podjezdzajaca uryna - radze nie wchodzic do waskich malowniczych uliczek bo moze sie to skonczyc odruchem wymiotnym... odwiedzamy muzeum morrskie-pani w kasie inkasuje 8e do kieszeni, kiedy pytamja o bilety robi mine w stylu: ale o co chodzi? gdy powtarzam to w koncu wydziera bilety z bloczka i daje z krzywym usmiechem :/ radze uwazac - to jest popularna praktyka, malo kto mowi w Czarnogorze po angielsku-niestety, musialam sie udac do lekarza w Petrovacu - wydaje sie ze lekarz w takim kurorcie powinien cos kumac hehe, kolejna pomylka, juz babka w recepcji byla nachmurzona bo jej przerwalam ogladanie rywalizacji tancerek synhronicznych w wodzie- bezposredniej relacji z Pekinu, dopiero jak dostala w lape 20 e za wizte to sie usmiechnela, a moze poprostu montenegro dostalo jakis medal? lekarka tez byla dobra uczulenie na przczoly to było, cytuje: alergija bzzz bzzz honey??? jakis kosmos dostalam leki ktorych ulotki opisane byly cycrylica ;) nie wiem co bralam bo z nikim sie nie szlo dogadac, a tak przy okazji: w niezlicznych przypadkach panie w sklepie, na bazarku, w recepcjach byly mile, zwykle nabzdyczone ignorantki, raz spotkalam milego pana w sklepie ale byl to wlasciciel wiec samo prze sie ... UWAGA! Czarnogora nie jest tania, jesli ktos tak pisze to byl w niej 5 lat temu ;) kwatery dla 2 osob min na 10 dni 40 e jesli na krocej to ok 50e, hotele od 80e no chyba ze jedziemy na poludnie czego nie radze robic bo syf sie zwieksza, zaznaczam rowniez ze w Czarnogorze jest MALO PLAZ I SA ONE BARDZO ZATLOCZONE, troche wieksza jest Buljarica - ale uwaga radze nie ruszac sie z plazy i nie chodzic sciezkami wokol bo wszedzie sa KOPY KUP, buduje sie mnostwo hoteli, nie wiem gdzie ci ludzie beda sie opalac, chyba na balkonach, jedzenie: obiad dla 2 osob tj drugie danie i piwko Nik ok 20e samo mieso ok 6-10e i to czasami wciskali jakies mielone na ksztalt hamburgera... ble kelner zadko ktory kuma cos po angielsku, jak pytam kilka razy po ang polsku rosyjsku to widac ze mu glupio... mnie tez jest glupio bo kraj reklamuje sie w CNN a nie ma z czym wyjsc do ludzi, sa nie przygotowani na turystow, polecam Chorwacje, Czarnogora za kilka lat, moze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Jade do Czarnogóry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 19:46 Pani gaszpa wrociła wczoraj i pisze pisze pod każdym postem o Czarnogorze to samo a wystarczy raz jak się nie podobało ale napewno jesteś taka dobra i ostrzegasz przyszłych turystów.Byłam w Czarnogórze na początku lipca i to na południu i jechałam z mieszanymi uczuciami bo się naczytałam takich opini jak twoje ale nie żałuje było piękni i ludzie z którymi miałam kontakt byli mili i sympatyczni i napewno tam jeszcze wróce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaszpa Re: Jade do Czarnogóry IP: *.171.219.20.crowley.pl 04.09.08, 20:14 pisze poki pamietam co i jak :) nie twierdze ze nie jest ten kraj wart zobaczenia, nie bylo beznadziejnie ale jesli czytam o zwalajacych z nog cenach i urokach a potem okazuje sie ze mija sie to z prawda to chyba jest cos nie tak :) za te sama cene mozna spedzic czas w Chorwacji ktora jest przygotowana na turystow, dbaja o morze, plaze itp w tamtym roku tam bylam i rozmawialam z Chorwatami (po angielsku heh) o Czarnogorze - odradzali, myslalam ze specjalnie ale po przeczytaniu kilku postow zauroczylam sie i postanowilam pojechac, coz tak jak tutaj opisujecie to nie bylo, niestety... dlatego tak sie cudownie tutaj rozpisuje :) Basiu, radze pojsc do lekarzy od oczu uszu i nosa ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Jade do Czarnogóry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 07:04 Interwencji lekarskiej droga gaszpo to ja nie potrzebuje a ty sobie jeżdzij lepiej do Chorwacji bedzie lużniej w Czarnogórze !!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaszpa Re: Jade do Czarnogóry IP: *.171.219.20.crowley.pl 05.09.08, 10:08 czyli przyznajesz ze w Czarn jest tloczno ;) no widzisz, pomalutku zaczynamy sie tutaj dogadywac hehe :)ale obawiam sie ze moja nieobecnosc nie wplynie znaczaco na to co sie dzieje na plazach... a ja chetnie odwiedze jeszcze raz i Chorw i Czarn, kiedys... :) i napewno pojade z bardziej wywazonym nastawieniem, teraz to sama nie wiem jak moglam uwierzyc w kwatery po 7e a obiady po 5e... na wlasniej skorze przekonalam sie ze niektorzy forumowicze pisza bajki... :/ jeszcze jedna rada, wydaje mi sie ze w Czarn sa drogie leki - za aspiryne Bayera (10 tabl.) i tabletki do ssania Strepsils zaplacilam 10e, za leki przepisane prze lekarke zaplacilam 5e - ale to juz byly serbskie specyfiki, moze tansze :) radze zaopatrzyc sie w Pol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markiz70 Re: Jade do Czarnogóry IP: *.malopolska.policja.gov.pl 26.05.09, 18:20 W tym roku w okresie 29.06.09 do 11.07.09 w Ulcinj płacę po 30,5 euro w apart. 2+2 przez biuro podróży Limba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markiz70 Re: Jade do Czarnogóry IP: *.malopolska.policja.gov.pl 26.05.09, 18:21 szukam jakiegoś noclegu na trasie do czarnogóry w okolicy Belgradu- proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Markiz70 Re: Jade do Czarnogóry IP: 80.50.125.* 29.05.09, 22:18 Cześć Jasiek- Ja wyjeżdżam z Krakowa. Zamierzam jechać przez Chyżne, Bańską Bystrzycę, Budapeszt, Belgrad i dalej przez góry do Ulcinj ale nie mam pojęcia co to za trasa. Może ktoś jechał tą trasą? Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Jade do Czarnogóry... 28.05.09, 11:25 www.serbia.travel/accommodation/index.jsp bah77 Odpowiedz Link Zgłoś