Dodaj do ulubionych

Meljine czy Petrovać ??

23.06.09, 07:12
Co wybrać?

Meljine w Zat. Kotorskiej czy Petrovać na Riwierze Budwańskiej?

Gdzie jest cieplej [25-30 st. Celsjusza] w miesiacach lipcu, sierpniu?
Jak Zat. Kotorska, to pewnie trza mieć buty do wody :), jak Petrovać, to
pewnie ceny np jedzenia będą wyższe?

Czekam na Wasze opinie, jeśli ktos był w M. lub w P. :)

PS: jakie są gniazdka elekrtyczne i jakie jest napięcie w nich - chodzi mi o CG.
Obserwuj wątek
    • des4 Re: Meljine czy Petrovać ?? 23.06.09, 07:45
      różnicy w temp. nie ma skoro to tylko 3o-40 km w linii prostej,
      zresztą, latem gdzie chłodniej tam lepiej...

dlaczego w Petrovacu ceny mają być wyższe???
      • nuova Re: Meljine czy Petrovać ?? 23.06.09, 09:47
        Meljine jest w zatoce, dlatego wydaje mi sie że tam klimat może byc surowszy niż na riwierze, gdzie jest Petrovać. Ale mogę sie mylić, oczywiscie :)

...porównuję dwie oferty i cenowo P. jest drozszy niż M., już nie licząc dojazdu do obu miejscowosci {do P. droższy o 70,- niż do M.}. W obu miejscowosciach zakwaterowanie jest w pokojach gościnnych/pensjonatach.
        • gringo68 Re: Meljine czy Petrovać ?? 23.06.09, 12:10
          źle myślisz, jeśli już to osłonięta zatoka cechuje się spokojniejszą
          pogoda...

koszty dojazdu i zakwaterowania nie mają żadnego związku z cenami na
          miejscu...
          • nuova Re: Meljine czy Petrovać ?? 23.06.09, 14:05
            > koszty dojazdu i zakwaterowania nie mają żadnego związku z cenami na
            > miejscu...

sie wie...

Dziwi mnie jednak, że i tu pokoje gośc./pensjonat a ceny zakwaterowania w M.
            niższe od cen zakwaterowania w P.

> źle myślisz, jeśli już to osłonięta zatoka cechuje się spokojniejszą pogoda...

Mam nadzieję, że w M. nie zmarznę :)
            • des4 Re: Meljine czy Petrovać ?? 23.06.09, 14:48
              po prostu Petrovac jest bardziej atrakcyjną miejscowością, ceny są
              więc wyższe...
              • Gość: karusia Re: Meljine czy Petrovać ?? IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.09, 17:32
                Tylko Petrovac. Byłam i tu i tu i się ne umywa. Petrovac jest ładniniejszy
                ciekawsza okolica. Melijne pozny PRL
                • kokocha.19 Re: Meljine czy Petrovać ?? 23.06.09, 19:34
                  gniazdka takie same jak w Polsce,trzeba mieć koniecznie buty do
                  wchodzenia do wody(nie zaryzykowałam wchodzenia gołą stopą)
                  z Meljenie fajnie jest przejść np.wieczorkiem promenadą do Hercegnovi
                  (tam jest interesująca starówka,jest gdzie pochodzić i pozwiedzać)
                  • Gość: beti Re: Meljine czy Petrovać ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.09, 21:14
                    ja własnie wrociłam z Czarnogory.Osobiście bardzo polecam Petrovac
                    lub Rafajlovici.Odradzam Melijnie,nudna miejscowość i plaża nie
                    ciekawa.Na riwierze są piękne długie plaże!!!
                    • sofia41 Re: Mau 12.07.09, 22:31
                      na początku września wynajęliśmy apartament w Mau, w pobliżu Kotor,
                      350 euro tydzień, czy to nie za drogo ?
                      • gringo68 Re: Mau 13.07.09, 08:06
                        drogo, 4-osobowy apartament blisko plaży koztuje ok. 30 euro/doba...
                        • sofia41 Re: Mau 13.07.09, 15:25
                          a gdzie je można znaleźć za taką cenę, jaki standard i przy jakiej
                          plaży ?
    • Gość: Przemo Re: Meljine czy Petrovać ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.13, 22:58
      Byłem i... zdecydowanie polecam Petrovac... jest dużo łaniejsze, bardziej atrakcyjne, piękne plaże, cudowne widoki, stare miasto, promenada, piękne plaże + położenie na otwartym morzu... Co do temperatury to musze Cie zmartwić.... w lipcu i sierpniu spodziewaj się upałów w granicach 40 C w cieniu ( nie przesadzam). 25-30 C to raczej w kwietniu, maju lub październiku. Odcinek Petrovac - Budva jest od lat najcieplejszym miejscem w Europie, cieplejszym od Grecji, Krety, Portugalii czy południowej Hiszpani. W Petrovac rok temu non stop 38-40 C i słońce, jeden dzien zbawiennego deszczu i ok 28 C. W Petrovac jest przyjemny wiatr, który daje ochłodę i nie odczuwa się tak boleśie tych 40 C. W zatoce Kotorskiej jest dramat. temperatura wyższa ok 5 C od wybrzeża, czyli średnio ok 43-45 C. powietrze stoi, zero przewiewu, nie ma czym oddychać.... nie polecam.... polecam Petrovac ale w drugiej połowie września, kedy te,peratura spada do błogich 30 C, a jeżeli już musisz w lipcu to zdecydowania HCorwacja i Makarska- 7 C chłodniej, 30-33, znacznie znośniej, lub Grecja, też chłoniej i przyjemniej....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka