Dodaj do ulubionych

tRIBUNJ - vODICE

IP: 193.67.24.* 04.08.09, 12:24
Witam,

Jak w temacie, czy ktoś tam był i może coś powiedzieć o okolicy ???

Interesują mnie subiektywne opinie

pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Bosss Re: tRIBUNJ - vODICE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 18:44
      Ja byłem 2 lata temu za namową znajomego. Mieliśmy nocleg przy samej marinie w
      Tribunju. Bardzo fajna miejscowość- szczególnie wyspa i knajpa z dobrą pizza z
      owocami morza i fajnymi kelnerkami:) Też na tej wysepce babciny sprzedają wino z
      beczek ok. 300l pojemności:)
      Miejscowość cicha i spokojna (byliśmy we wrześniu) w Vodicach już trochę więcej
      komerchy- brak plaży w Vodicach. Oj dużo by pisać...
      Ogólnie polecam Tribunj:)
      • Gość: ewa Re: tRIBUNJ - vODICE IP: *.merinet.pl 04.08.09, 19:02
        Ja wróciłam w niedzielę z Vodic. Nie zgodzę się z tym, że nie ma tam plaży, są
        dwie - jedna mniejsza od strony Tribunj (ze świetnym barkiem, gdzie sprzedają
        sałatkę owocową:) ) i większa z drugiej strony miasteczka - trzeba tylko
        przejść kawałek dalej od portu jachtowego. Sama miejscowość dosyć spora, jest
        gdzie połazić. Dużo knajpek, straganów, na targu z rana można kupić świeże ryby
        (np. makrela 20-30 kn za kg.). Na pewno nie jest to miejsce dla osób, które
        szukają ciszy i spokoju - w czasie kiedy byłam tłumy ludzi. Nie mam niestety
        porównania z Tribunj, więc na temat tego miejsca się nie wypowiem.
        • Gość: rodriges Re: tRIBUNJ - vODICE IP: 212.244.23.* 04.08.09, 20:34
          witam,
          byłem w vodicach we wrześniu zeszłego roku. turystów jeszcze sporo ale w porównaniu do sierpnia to pestka. miasteczko przyjemne, powiedział bym kameralne w porónaiu z miastami które odwiedziłem ( sibenic, split, trogir). pojachałem w ciemno , dzięki pomocy ludzi z forum miałem namiar na parę ulic trochę dalej od centrum. na pierwszej z nich znalazłem apartament nad samym morzem ( 65 euro/doba), miodzio. dodatkowo dobra lokalizacja: niedaleko do Krka - jakieś 20 km, na wyspy kornati chyba codzieniie wypływał stateczek rejsowy.
          na obrzerzach dwa duże sklepy, lidl i plodini. polecam ten drugi. ceny może nie powalają ale wybór jest duży. polecam soki wieloowocowe z tegoż skepu. po prostu miodzio.
          ps. a poza tym to na tym forum o vodicach powiedziane zostało już chyba wszystko. wystarczy poszukać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka