azzahr 15.09.07, 23:44 Niedawno zauważyłem nową knajpkę "SUSHI ITO" w naszej okolicy Józefosławia na Geodetów. Jestem smakoszem japońskiej kuchni i muszę przyznać że naprawde warto. SERDECZNIE POLECAM, BARDZO SMACZNIE, FAJNY KLIMAT !!!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robbie_williams ? FAJNA? KNAJPKA SUSHI NA GEODETÓW 17.09.07, 20:08 azzahr napisał: > Niedawno zauważyłem nową knajpkę "SUSHI ITO" w naszej okolicy > Józefosławia na Geodetów. Jestem smakoszem japońskiej kuchni i muszę > przyznać że naprawde warto. SERDECZNIE POLECAM, BARDZO SMACZNIE, > FAJNY KLIMAT !!!!! A ja uważam że to reklama krypciocha. Sushi jest przeciętne a kosztuje dużo drożej niż w W-wie - nie mam problemu z ceną ale z wartością jaką się za tą cenę dostaje! Ale oceńcie sami - ciekaw jestem opinii innych osób. Odpowiedz Link
osiedle.borowki Re: ? FAJNA? KNAJPKA SUSHI NA GEODETÓW 17.09.07, 20:16 TO JEST REKLAMA !!!!! Odpowiedz Link
yeti_wielka_stopa Re: ? FAJNA? KNAJPKA SUSHI NA GEODETÓW 17.09.07, 21:30 Absolutnie sie zgadzam.Ceny może sa jeszcze w porządku, ale jakość i dokładność wykonania wymaga zdecydowanej poprawy. Zamówienie przyjęto po południu, miało być dostarczone na 20ą. 20:15 i nic, telefon a gość mówi że mają taki natłok (hahaha) i dowiozą za 10 mnut. 20:35 kolejny telefon a on mówi że kierowca nie stąd, że zabładził i niedługo przyjedzie. Przyjechał o 20:50!!! Owszem przeprosił i naliczyli rabatu z 10 zł. Ale jak dla mnie to porażka. Jak się nie poprawią to za długo tu nie pociągną. SAMARYBA w Piasecznie naprzeciwko Bondera chyba jednak lepiej zorganizowana. Odpowiedz Link
marcin-borkowski Re: ? FAJNA? KNAJPKA SUSHI NA GEODETÓW 18.09.07, 11:58 yeti_wielka_stopa napisał: > SAMARYBA w Piasecznie naprzeciwko Bondera chyba jednak lepiej zorganizowana. Wiele razy jadłem z żoną w SamaRyba www.sushisamaryba.pl i mogę wszystkim polecić!!! O lokalu na Geodetów dowiaduję się dopiero w tym wątku. Mają jakąś stronę? Pozdrawiam Martin Odpowiedz Link
mzgl Re: ? FAJNA? KNAJPKA SUSHI NA GEODETÓW 31.03.09, 21:51 ja tez polecam SAMARYBA w Piasecznie. Od lat, niezmiennie, trzymaja poziom. I sa sympatyczni. Odpowiedz Link
kwiatek.online Re: ? FAJNA? KNAJPKA SUSHI NA GEODETÓW 18.09.07, 09:18 Byłam w wielu knajpkach sushi w w-wa i sądze że ceny są OK. Jadłam tam 3 razy i bardzo mi smakuje, fakt że na wynos trzeba czekać 0,5 h , super zaleta że można płacic kartą w domu i modyfikowąć menu. Odpowiedz Link
sylwek_k Re: ? FAJNA? KNAJPKA SUSHI NA GEODETÓW 18.09.07, 09:56 Ja tam nie wiem czy to reklama czy nie ale jadam i zamawiam. Jest wygodnie bo blisko i długo otwarte. Jak na razie nie mam uwag. Odpowiedz Link
luz-ak Re: ? FAJNA? KNAJPKA SUSHI NA GEODETÓW 18.09.07, 19:07 Niezgadzam sie z przedmówcą jadam sushi w Wawa i naprawde sushi ito ma dobre ceny a jakośc nie odstaje od dobrych knajpek- każdy ma inny smak !! Ja osobiście polecam , zamawiałem na wynos i nigdy nie czekalem dłużej niż 20 min . Odpowiedz Link
rusznikarz Re: ? FAJNA? KNAJPKA SUSHI NA GEODETÓW 18.09.07, 23:11 Ja zamowielem raz, i tak sobie ...ale moze zle trafilem, bo na koniec dnia, wiec troche to bylo "wyschniete". Jak zrobia lody z zielonej herbaty, to wtedy zobaczymy czy maja klase. Odpowiedz Link
lammy Re: ? FAJNA? KNAJPKA SUSHI NA GEODETÓW 28.01.08, 14:51 jadlam pzed chwilą na Geodetów. Zupa i sashimi - super. Polecam. Odpowiedz Link
a_pola Re: ? FAJNA? KNAJPKA SUSHI NA GEODETÓW 10.12.08, 09:19 hehey ostatnio wpadlismy wieczorem zeby szybko cos zjesc i wypróbowac lokal jako taki. Ten szybki wypad trwal ponad godzine. Najpierw nikt do nas nie podchodzil przez 15 minut / nikogo oprocz nas nie bylo/.Moj mąz podszedl do baru i zamowil zestaw dla siebie i dla mnie pare luznych nigiri i maków. na realizacje zamowienia czekalismy ponad 40 minut, chlopczyna za barem niestety niezbyt rozgarniety, nie bardzo sobie radzil. Dostalismy w koncu zamowienie i co?? Mniejszego nigiri jeszcze nie widzialam,a krzywe i poszarpane algi na makach wygladaly jakby je zrobila moja 5 letnia coreczka.To,ze dostalismy nasze zamowienie w częsciach, a nie jednoczesnie to juz naprawde detal. Nie polecam , zwlaszcza jakby ktos mial pierwszy raz sprobowac sushi. Mozna sie zrazić na całe życie.Porazka. Odpowiedz Link
la_serena Re: ? FAJNA? KNAJPKA SUSHI NA GEODETÓW 11.12.08, 19:19 ja zamawialam tam sushi prawie na poczatku ich istnienia, na wynos. moje dzieci uwielbiaja ten duzy kawior, wiec mialo byc (zgodnie z menu) z kawiorem. przyjechalo z malym...dzieci zawiedzione, cena niezmienna ;) smak nigiri (bo tylko to zamawialam)...sredni raczej - lekko suchawy, ale chyba niedoprawiony ryz, ale swieza ryba. przy okazji przejezdzajac kolo nich weszlam i zareklamowalam kawior, ze nie taki jak trzeba - w ramach rekompensaty obiecali porcje dodatkowych nigiri do nastepnego zamowienia, tyle ze nastepnego zamowienia juz nie skladalam - ale checi mieli. reasumujac - nie powalilo mnie na kolana, ceny podobne jak w SamejRybie, i wlasnie przy tej ostatniej pozostalam. Odpowiedz Link
elfyourself Re: FAJNA KNAJPKA SUSHI NA GEODETÓW 16.12.08, 18:01 szczerze powiedziawszy to przeciętne jest SushiITO, wolimy z mężem to w Piasecznie "SAMARYBA". Odpowiedz Link
mahony2109 Re: FAJNA KNAJPKA SUSHI NA GEODETÓW 16.12.08, 18:32 SushiIto się psuje. Kiedyś etatowo był tam japończyk, teraz jest jakoś rzadko - może dlatego. Zamawiam tam (nie często, ale jednak) od początku istnienia knajpki i kiedyś sushi było równe i trzymające się razem, składniki bardzo apetyczne, a menu dobrze ułożone. Potem zaczęły się brzydkie i postrzępione kawałki (o czym już wielu pisało), maki się zaczęły rozpadać, a jesienne menu spowodowało zmianę zestawów na jakieś mniej logiczne. No, ale cóż, może chwilowe problemy... Pzdr. Odpowiedz Link
a_pola Re: FAJNA KNAJPKA SUSHI NA GEODETÓW 30.03.09, 22:50 dalam druga szanse, bylo jeszcze gorzej. Ryz paskudny, ryby wodniste i estetyka znowu zenujaca. po co mi to bylo???No coz , w moim przypadku do dwoch razy sztuka:P Odpowiedz Link
aiko73 Re: FAJNA KNAJPKA SUSHI NA GEODETÓW 30.03.09, 23:14 WHAT!!?? nowa? no nie bardzo - nowsze jest vinomondo, czy mondovino obok. jesteś smakoszem i to polecasz? sorry, ale BUACHACHA! miso podają w rozmiarach XL, tak jak normalnie pomidorową, czy żur, do tego masakrycznie słona. w Warszawie odwiedziłam przynajmniej kilkanaście sushi-przybytków i sushi-ito ze swoimi superluźnymi zawijakami do żadnego (!!!) z nich nie przystaje. żadnego. klimat fajny? bo co? zimno? mikro umywalka w zimnym kibelku? a na ścianie plazma z tym, co akurat leci w polsacie, czy jedynce? i obsługa, której trzeba przypominać się? chyba nie o tej samej knajpie piszemy. jedyny plus - najbliżej do mojego domu. that's it. chyba cała rodzina kogoś została zaangażowana w chwalenie knajpy na forum. ps. ale dzięki, bo przy okazji dowiedziałam się, że w piasecznie coś jest i niebawem wypróbuję :) Odpowiedz Link
annas555 Sushi SAMA RYBA 31.03.09, 08:49 Ja również odwiedziłam sushi na geodetów i to byla porażka. Wiem, że to tylko knajpka i nie ma co oczekiwac nie wiadomo czego jak w restauracji sushi, ale komentarze poniżej co do ryżu, zwijania i innych sa super trafne. od kilku lat chodze do sushi Sama Ryba- koło Orlenu w Piasecznie.Jest super. Zestaw lunchowy kosztuje 28-32 zł.. i jest tego naparwdę dużo. Super kelner i kucharz, bardzo miłe szefostwo.. tak więc pozostaję przy samej Rybie. Drugiej szansy suhi na Geodetów nie dam :) Odpowiedz Link
massmix Re: Sushi SAMA RYBA 31.03.09, 16:45 Niestety Sushi-ITO to porazka nawet nie chce wspominac! Odpowiedz Link
uzq Re: FAJNA KNAJPKA SUSHI NA GEODETÓW 31.03.09, 22:32 aiko patrz na daty - post był z 15.09.07 a krypciocha była :) Odpowiedz Link