Dodaj do ulubionych

dla zdrowia

13.07.08, 08:44
kilka miesięcy temu, w sumie przez przypadek, zainteresowałam się Fundacją
ochrony zdrowia Dr Ratha. Kupiłam książkę jego autorstwa "Dlaczego zwierzęta
nie dostają zawałów ..tylko my ludzie", którą szczerze polecam. Od miesiąca
stosuję jego preparaty, niestety sprowadzane z Holandii. Czuję niesamowitą
poprawę w funkcjonowaniu organizmu. Szkoda, że dopiero od niedawna można
usłyszeć w Polsce o walce Dr Ratha o zdrowie człowieka (na przekór przemysłowi
farmaceutycznemu)
Każdemu z nas zależy na zdrowiu, więc warto jak najwięcej przeczytać o
odkryciach tego lekarza kardiologa i jednoczesnie naukowca, który uniezależnił
się od sponsorowania badań przez przemysł farmaceutyczny i ujawnia niewygodne
fakty o nabijaniu ludzi w przysłowiową butelkę.
Powiem krótko, po żadnych lekach przepisanych przez lekarzy nie było u mnie
poprawy, odczuwałam skutki uboczne leków. Natomiast teraz zaczynam czuć
znaczną poprawę. Warto przynajmniej zapoznać się z nowymi faktami dotyczącymi
naszego zdrowia.
Agnieszka z Józka
Poczytajcie. Wklejam linki.
www.dr-rath-koalicja.pl/aboutus/aims.html
www.dr-rath-koalicja.pl/aboutus/co_to_jest_medycyna_komorkowa.html
www4.dr-rath-foundation.org/features/codex_wto.html
i dodatkowe linki osób zainteresowanych działalnością dr Ratha
www.vibronika.eu/codex.htm
www.infonurt2.com/images/nowoczesnaetanazja.htm
Obserwuj wątek
    • dadalsky Re: dla zdrowia 13.07.08, 19:58
      A tak to ten doktor, który chorych na AIDS leczy witaminami. Jakie są wyniki chyba się można domyślić.

Też dam kilka linków, żeby każdy mógł ocenić sytuację obiektywnie:

en.wikipedia.org/wiki/Matthias_Rath
      www.guardian.co.uk/world/2005/may/14/southafrica.internationalaidanddevelopment
      www.tac.org.za/community/rath
    • chrisu_gd Re: dla zdrowia 14.07.08, 22:58
      Superwizjer już poinformowany. Dzięki.
    • agik1313 Re: dla zdrowia 15.07.08, 10:43
      Kopernik też dłuuuugo przekonywał że ziemia kręci się wokół słońca. A ilu miał zagorzałych przeciwników!.
      Osiagnięcia dr Ratha są nowatorskie, dlatego spotykają się z takim atakiem. Zwłaszcza, że godzą w interesy firm farmaceutycznych i powiązanych z nimi osób, często bardzo wpływowych.
      Taka jest rzeczywistośc i tam gdzie toczy się gra o duuuuuże pieniądze, tam nie ma sentymentów. To wiemy, w końcu żyjemy na tej planecie.
      Superwizjera zostaw dla taniej podwórkowej sensacji.
      Bardzo chętnie bym obejrzała w telewizji program z udziałem przedstawiciela Fundacji dr Ratha, może w formie dyskusji z kimś z "przeciwnego obozu"??? Ale która stacja i kiedy to puści, kto na to zezwoli. Przecież to będzie reklama dla osiągnięć tego lekarza i naukowca. A głupot nie będzie opowiadał, ma mocne argumenty.
      Ponad 20 lat badań i wiele osiągnięć popartych wspaniałymi wynikami w leczeniu ludzi.
      Ja od niedawna stosuję jego program medycyny komórkowej i widzę efekty.
      Ale nie chcę robić wykładu. Proponuję nie rzucać się na tanie, napisane na zamówienie artykuły sprzed kilku lat, ale przeczytać książkę jego autorstwa z 2007r(która jest odpowiedzią na pytania, zarzuty,przedstawia wyniki badań) i trzeba na bieżąco śledzić jego stronę internetową. Można też wybrać się na wykład przedstawiciela Fundacji, ja mam akurat nagrany na dvd.
      Polecam osobom zainteresowanym te materiały.Diametralnie zmieniają podejście do dotychczasowego sposobu leczenia wielu chorób. I zapewne osiągnięcia dr Ratha, to dopiero początek drogi do prawdziwego leczenia człowieka.
      Stosowanie preparatów dr Ratha to profilaktyka zdrowotna. Jego osiągnięcia burzą obecny stan wiedzy z zakresu leczenia m.in. chorób ukł. krążenia.
      Wiem, że jak brakuje kontrargumentów, to można spróbować daną osobę i jej osiągięcia przynajmniej ośmieszyc... Ale wcześniej warto zapoznać się z dostępnymi informacjami.
      Aga

• dadalsky Re: dla zdrowia 16.07.08, 00:21
        Zamiast czytać jego książkę gdzie sam zachęca do swoich metod podaj przykład
        jakichkolwiek naukowych badań wykonanych przez niezależnych naukowców i
        dokładnie opisanych w niezależnych od Ratha wydawnictwach. Bo to że sam
        przekonuje albo jego fundacja przekonują do tego w co on sam wierzy to bardzo
        kiepski dowód.

No tak ale zapomniałem, że oni wszyscy się zmówili przeciwko niemu i tylko on
        został sam, taki "ostatni sprawiedliwy". I oczywiście przypadkiem sprzedaje
        swoje preparaty witaminowe, które wg niego są lekarstwem m.in na raka i aids -
        za co zresztą dostał:
        1. Ostrzeżenie od FDA w USA -
        www.fda.gov/cder/warn/cyber/2002/CFSANvitacor.htm
        2. W Niemczech zakazano mu reklamować swoje preparaty jako lekarstwo na raka

3. Badania prowadzone w Szwajcarii przez niezależną instytucję do badań
        alternatywnych metod leczenia raka również nie potwierdziły skuteczności jego
        preparatów, raczej wskazując na konieczność spożywania witamin w świeżych
        warzywach i owocach co też raczej godzi się ze zdrowym rozsądkiem - cały raport
        tutaj:
        www.swisscancer.ch/dt_fr/content/orange/pdf/skak/04_rath_e.pdf
        BTW. W Szwajcarii Rath też nie może sprzedawać swoich produktów.

Być może kogoś zachęcisz aby nabył te "suplementy diety" (co oczywiście jest
        możliwe poprzez podane przez Ciebie strony) jako cudowne lekarstwa ale mówienie,
        że mogą być stosowane zamiast lekarstw jest dla mnie tym samym co wysyłanie
        chorych na raka do bioterapeutów czy innych cudotwórców z Filipin
        • agik1313 Re: dla zdrowia 16.07.08, 13:19
          dziękuję za materiały.
          Będę polecała te preparaty, bo po miesiącu ich stosowania czuję się jak nowo
          narodzona. Warto je stosować w cukrzycy, w chorobie wieńcowej, osłabionych
          naczyniach krwionośnych, utrzymującym się zmęczeniu fizycznym i umysłowym.
          Naprawdę pomaga. Natomiast o leczeniu nowotworów czy hiv nie chcę się
          wypowiadać. Wiem że mają osiągnięcia, natomiast nikt z moich znajomych nie
          leczył tych jednostek chorobowych.
          Preparaty dr Ratha należy stosować jak najwcześniej jako profilaktykę zdrowotną.
          To tyle ode mnie.
          Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka