case37 13.12.08, 16:39 Czy ktoś z Was wie może cos na temat szkoły przy Jagielskiej 2, prywatnej? może ktoś posyła tam dziecko? Bardzo mnie interesują wszelkie informacje, proszę o info. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bkoniecz Re: szkoła przy Jagielskiej 15.12.08, 17:08 Generalnie ja jestem ze szkoły bardzo zadowolona i uważam, że byl to bardzo dobry wybór: - młody chodzi bez problemów (co jest reklamą samą w sobie) - gada po angielsku jak nakręcony - szkoła jest mała i ma wręcz domowy charakter, co mi akurat odpowiada (ale wiem, że nie każdemu) - jest blisko domu:))) - dużo zajęć dodatkowych, ale też bardzo rozsądne zachęcanie ( a czasem zniechęcanie) rodziców do korzystania z nich - jasny i klarowny zestaw zasad obowiązujących w szkole (który mi się podoba, ale nie musi każdemu)np: nie ma słodyczy, nie można przynosić nic ekstra bo dzieci mają mundurki, wyprawki i wszystko co jest potrzebne do nauki. - dużo wycieczek, dodatkowe konkursy i projekty, akcje charytatywne. są też minusy: - przede wszystkim chyba dość dużo pracy domowej, zwlaszcza w weekend nam się to kumuluje (nawet w zerówce) - duża wolność dzieci na przerwach i po lekcjach (i niski poziom ingerencji pań w ich zachowanie) co powoduje, że czasem się młodzi potłuką, czasem pociągną... Odpowiedz Link
lets_do_it Re: szkoła przy Jagielskiej 15.12.08, 19:50 znasz może adres www do tej szkoły? Napiszesz coś o opłatach? z góry dziekuje Odpowiedz Link
aakmbr Re: szkoła przy Jagielskiej 15.12.08, 21:09 oplaty z tego co kojarze... 2.200zl miesiecznie pakiet podstawowy.... niestety :( Odpowiedz Link
lets_do_it Re: szkoła przy Jagielskiej 16.12.08, 12:53 O, jak miło ;-) Dzieki za info. Zachecam Panią także do odpowiedzi na wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20162&w=88314195&a=88476502 naprawdę miło mi sie z pania polemizuje ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link
case37 Re: szkoła przy Jagielskiej 17.12.08, 22:05 bardzo dziękuję za odpowiedź, ponieważ my też po sąsiedzku, to tym bardziej :)bkoniecz - dzięki wilkie, naprawdę! a Twój syn jest w zerówce? Odpowiedz Link
bkoniecz Re: szkoła przy Jagielskiej 17.12.08, 22:59 adres szkoly to chyba www.internationalschool.pl, tam są wszystkie dane (opłaty też) case37 - na forum nic szczegółowego o dzieciach nie będę pisać, ale jeśli chcesz wiedzieć coś więcej to napisz do mnie na maila gazetowego:) postaram się odpowiedzieć. Odpowiedz Link
mahony2109 Re: szkoła przy Jagielskiej 18.12.08, 00:27 Tak trochę obok tematu... jak chodziłem do szkoły to już były prywatne i społeczne szkoły. Zapewniały klasy ok. 12-14 osób, dwa języki na wysokim poziomie, dobrą atomsferę, zajęcia rozszeżone i dodatkowe, psychologa itd... a kosztowały ok 500 złotych za miesiąc. Teraz przy 26 wiosnach na karku jestem już bliżej wysłania własnego dziecka do szkoły niż czasów swojej podstawówki i nie mogę przestać przecierać oczu ze zdumienia. Te ceny w tysiącach!!! Rety, co te szkoły takiego zapewniają, że każda w każdą biorą tyle kasy... Pzdr. Odpowiedz Link
bkoniecz Re: szkoła przy Jagielskiej 18.12.08, 11:19 mahony, to chyba kwestia popytu i podazy:) W okolicy alternatyw edukacyjnych jest mało: albo duża państwowa, która pewnie zapewni przyzwoity poziom edukacjia ale powoduje, że trzeba zorganizować nianię do odbierania, dodatkowe zajęcia, itp. więc też sporo kosztuje, albo Mysiadlo gdzie lista oczekujących liczona jest w dziesiątkach, albo szkoła na Zielonej (która też podobnie kosztuje). Jest jeszcze alternatywa dojazdow do Warszawy, ale kazdy kto przetrenował wstawanie o 6-ej, wyjazd o 7-ej i powrót wieczorem w środku zimy, wie że to nie jest dobre wyjście. W Warszawie, gdzie wybór jest większy, są szkoły i społeczne i prywatne w róznych cenach. Zreszta i u nas widać, że konkurencja przedszkoli powoduje, że i ceny są rózne i opcje są różne. Są przedszkola po 700 PLN miesięcznie i są po 1500 PLN miesięcznie. Można dobrać. Tak więc jest pomysl na biznes - otwieramy szkoły w Julianowie:) PS. No i jeszcze trochę się ceny przez lata zmieniły, pamiętam metr kwadratowy w Julianowie za 1600 PLN (do wejścia:))) Odpowiedz Link
case37 Re: szkoła przy Jagielskiej 19.12.08, 07:06 bkoniecz - napisałam na maila gazetowego, będe Ci bardzo wdzieczna za odpowiedź. Odpowiedz Link
bkoniecz Re: szkoła przy Jagielskiej 19.12.08, 13:37 case - mail nie doszedł. Prosze spróbuj jeszcze raz: bkoniecz@gazeta.pl Odpowiedz Link
case37 Re: szkoła przy Jagielskiej 19.12.08, 21:03 oj, szkoda, tamten mail był naprawdę długi. Ale już piszę kolejnego, mam nadzieję, ze dojdzie. Odpowiedz Link