masiczka 12.07.06, 13:47 Pamiętacie Ptysia, uwielbiałam ten napój. To było chyba coś na zasadzie rozcieńczonego soku z bąbelkami. Kupowało się go na każdą imprezę :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
disarono Re: Ptyś 12.07.06, 17:49 pamiętam, że na większych rodzinnych imprezaz czy świętach królował "Ptyś" i butelki były na wymianę;) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Ptyś 12.07.06, 18:18 pamiętam Ptysia i Mazowszankę (nie wiem, czy ta woda mineralna jeszcze jest?). Odpowiedz Link Zgłoś
kajka04 Re: Ptyś 12.07.06, 22:34 Mazowszanka jest obecnie w plastikowych butelkach Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Ptyś 13.07.06, 12:06 Ptyś z Tarczyna to było to :-))) Btw. A jak się nazywała pseudo cola - ta z murzynkiem na etykiecie ? [Pamiętam jak wrzucałem do szklanki kostkę cukru aby zrobić więcej bombelków :-))) ] Odpowiedz Link Zgłoś
a.g.n.i Re: Ptyś 13.06.07, 23:41 Pseudo cola, drogi Rubeusie, nazywała się Bambo:-) pamiętam jak dziś:-) Odpowiedz Link Zgłoś
miss_paradox Re: Ptyś 10.10.06, 09:27 kojarzę Ptysia i Mazowszankę. Pamiętam też, że u nas w sklepie była pepsi cola w szklanych butelkach. Odpowiedz Link Zgłoś
luccio1 Re: Ptyś 08.02.07, 21:01 Przypominam sobie rzecz, w butelkach szklanych 0,33 l, zakapslowanych - widziałem jeden jedyny raz, w r. 1985: syrop brzozowy. Odpowiedz Link Zgłoś
gerda11 Re: Ptyś 08.06.07, 20:14 Witam wszystkich .... Pozwole sie wtracić i w sprawoe Ptysia napisać ! A pamięta ktos bajke "Ptyś i Balbina " ? Wyświetlana jako dobranocka dla ówczesnych dzieci / oczywiście w kolorze ... czarno-białym / Odpowiedz Link Zgłoś
luccio1 Re: Ptyś 22.03.08, 01:12 gerda11 napisała: > A pamięta ktos bajke "Ptyś i Balbina " ? > Wyświetlana jako dobranocka dla ówczesnych dzieci / oczywiście w > kolorze ... czarno-białym / Telewizora co prawda w tym czasie jeszcze w domu nie było. Mam natomiast do dziś Ptysia z dobranocki telewizyjnej - jako bańkę, z roku na rok zawieszaną na drzewku (bańka Balbina stłukła się lata temu, Ptyś istnieje do teraz; obie kupiła Mama w r. 1965 albo 1966). Odpowiedz Link Zgłoś
a.g.n.i Re: Ptyś 13.06.07, 23:40 Pamiętam, lubiłam. Pomarańczowo jabłkowy - i rzeczywiście sokiem smakował, nie chemią. Jakiś benzoesan sodu miał na pewno (pamiętam napis) ale chyba i tak, w porównaniu z dzisiejszą czystą żywą chemią... Ech, nie piję właściwie napojów gazowanych, ale gdyby gdzieś pojawił się Ptyś i smakował tak jak tamten, to chyba wypiłabym cały litr:-) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_95 Re: Ptyś 18.05.08, 02:47 No, w szklanych litrowych butelkach. Była też podobnie smakująca Mirinda. Oba te napoje oraz litrowa Mazowszanka były sprzedawane w butelkach o identycznym kształcie, ale chyba różniły się kolorem. Odpowiedz Link Zgłoś