janosik.lc 16.10.09, 16:17 Witam! Chciałem się dowiedzieć kiedy najlepiej skorzystać z ofert FM, mianowicie zaraz jak się pojawią, czy należy poczekać? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
logopeda9 Re: First Minute/Prime Time 16.10.09, 19:44 my korzystamy od razu bo wtedy jest największy wybór, później nie ma już większych obniżek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ida Re: First Minute/Prime Time IP: *.cable.smsnet.pl 17.10.09, 12:46 Najlepiej samemu coś zorganizować - co w dzisijeszych czasach ineternetowych, nie jest specjalnie trudne :) Odpowiedz Link Zgłoś
janosik.lc Re: First Minute/Prime Time 17.10.09, 12:58 Wiem, że jest taka możliwość, ale zależy nam na wycieczce organizowanej przez BP :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natala Re: First Minute/Prime Time IP: *.leon.com.pl 17.10.09, 15:19 Jezeli chcesz miec wiekszy wybor hoteli i zaplacic mniej za wczasy to wykup wczasy pazdziernik lub listopad,oczywiscie z gwarancja niezmiennosci ceny.Tak szybko wykupione wczasy moga juz byc nawet ok.7oozl.tansze niz wykupione w miesiacu lutym(w gre wchodzi ten sam hotel)Mialam juz takie doswiadczenia,wiec ja juz poluje na okazje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ida Re: First Minute/Prime Time IP: 79.175.228.* 17.10.09, 19:38 Z mojego nieprzyjemnego doświadczenia wspomnę, ku przestrodze, że nawet jak wpłacisz w listopadzie, biura i tak przelewają pieniądze do hotelu w ostatniej chwili, co może się skończyć zmianą i miejsca i hotelu w ostatnim momencie - w moim przypadku dzień przed wyjazdem. Więc, jeśli już musi być BP, to raczej mniej ryzykowne są hotele z ostatniej chwili - choć z drugiej strony wybór hoteli mniejszy - pozostaje indywidualne klakulacja. Moje biuro to był Orbis - wydawałoby się porządna marka, nawet w dobie kryzysu, a proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
venus47 Re: ja też poluję 17.10.09, 21:49 Natalko, piszesz; "to wykup wczasy w październik lub listopadzie, oczywiście z gwarancja niezmienności ceny". Ale, które BP opublikowały już swoje katalogi na 2010 rok ???. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skiba Re: ja też poluję IP: *.chello.pl 17.10.09, 22:25 Jeśli chodzi o Grecję i Cypr, to na razie żadne BP nie ma ofert na lato 2010 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natala Re: ja też poluję IP: *.leon.com.pl 18.10.09, 16:11 Tak zgadza sie ze jeszcze tych ofert nie ma,ale trzeba juz sie przygotowac mysle ze jeszcze chwila i jakies propozycje na 2010 sie pokaza.Ja juz czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natala Re: ja też poluję IP: *.leon.com.pl 21.10.09, 23:28 Na stronie Triady pojawil sie nowy katalog z latem 2010.Ceny zabojczo wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
veronica3d Re: ja też poluję 22.10.09, 17:28 Czekam na Itake i Rainbow...ktos wie kiedy rusza z katalogami na lato? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d.biel Re: ja też poluję IP: *.chello.pl 22.10.09, 17:36 W Itace powiedziano mi, że katalogi będą 1 grudnia i wtedy też ruszy sprzedaż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zasmucony Re: ja też poluję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.09, 18:05 Też ogladałem podwyżka w porównaniu z 2009 rokiem o średnio 40%, czasami nawewt o 50 do 100, szok chyba trzeba pomysleć o innym kierunku świata, kraje arabskie i Turcja zachowały ceny z 2009 roku, nie takie były plany ale cóż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikt i opierunek Re: First Minute/Prime Time IP: *.bajtnet.lca.pl 23.10.09, 08:08 Oczywiscie,ze Fisrt ostatnio bardziej sie oplacalo. Tez widzialam e-katlog Triady i jestem w szoku. 2 tys. za hotel bez wyzywienia... Jest jeszcze mozliwosc tego ich 40 % mniej. Ale mimo wszytko przegieli. First-gazetka jest w maire spoko, ale wyloty niestety tylko raduja turystow z centrum Polski:P Naszczescie sa jeszcze inne biura, na ktore polujemy:) Odpowiedz Link Zgłoś
luca75 Re: First Minute/Prime Time 25.10.09, 18:43 Co Was zachęca do rezerwacji firstów? oprócz dużego wyboru hoteli..Napiszę tak-w styczniu tego roku rezerwowałam w Exim Tours pobyt -czerwiec ,Rodos.Przepłaciłam i to bardzo!monitorowałam ceny..później już było tylko taniej!więcej na taką"promocję" nikt mnie nie namówi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natala Re: First Minute/Prime Time IP: *.leon.com.pl 26.10.09, 07:49 Chyba tylko w Twoim przypadku wykupienie oferty wczesniej sie nie sprawdzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: First Minute/Prime Time IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 09:03 Ja rezerwowałam tegoroczne wakacje w listopadzie 2008. Nie przepłaciłam, miałam gwarancję nie zmienności ceny i możliwość wyboru z bardzo szerokiej oferty. W tym roku również planuję rezerwacje w firt minute. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: First Minute/Prime Time IP: *.mofnet.gov.pl 26.10.09, 14:05 Maj i czerwiec są tanie w lastach, zawsze są wolne miejsca i faktycznie nie opłaca się firstów kupować. Ale od lipca do września - warto było. Jeszcze cenniki w listopadzie 2008 były na euro za 3,50. Odpowiedz Link Zgłoś
zo_h Re: First Minute/Prime Time 26.10.09, 15:04 W tym roku pojęcie lastów w przypadku wielu biur było pojęciem iluzorycznym, bo obniżka o 100zł względem cen katalogowych można uznać jedynie za symbolikę (przynajmniej tak było w moim przypadku). Nie wspominając o tym że ze względu na znikające terminy byłem zmuszony do wykupienia wyjazdu o ponad miesiąc wcześniej. I pod tym względem tegoroczne wakacje były dla mnie specyficzne. Rok wcześniej (w 2007) wyjazd bez problemu kupiłem niecałe 2 tygodnie przed terminem i last podlegał obniżce o przeszło 30% względem normalnej ceny. Moim zdaniem nie ma reguły. Ja osobiście nie jestem w stanie zaplanować terminu wakacji aż z takim dużym wyprzedzeniem, więc jestem skazany albo na lasty albo na zwykłe ceny katalogowe :(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: First Minute/Prime Time IP: *.mofnet.gov.pl 27.10.09, 09:37 Fakt - nie ma reguły. Czasem kupno czegoś np. na sierpień czy wrzesień jest najtańsze w... kwietniu - maju (ani to first, ani last) Odpowiedz Link Zgłoś