Dodaj do ulubionych

Na wyspach

IP: *.49.118.94.dsl.dyn.forthnet.gr 05.05.10, 21:01
Dziś do 24,00 nic nie lata ale zaraz po północy wszystkie loty zostana
wznowione.Na wyspach nic sie nie dzieje,Tu dymi tylko w stolicy i
Salonikach,ale to jak widac i jak słychac rozrabiaja na ulicach łobuzy tak jak
wszędzie tylko ze tu policja nic a nic nie może zrobic,nawet jej filmowac
twarzy rozrabiajacych nie wolno.Wiec łobuzeria miejscowa poparta przez
komunistów czuje sie jak w raju i rozrabia.A na wyspak,ja na Kos spoko,dzis
szkoly i urzedy zamknęli,
Obserwuj wątek
    • eluszia Re: Na wyspach 05.05.10, 21:10
      Ciekawa jestem jak to się dalej rozwinie..
      Za miesiąc lecę właśnie na Kos - oby!
      Mieszkasz może w Grecji? Jakie tam są rzeczywiście nastroje? Chodzi mi o
      przeciętnych ludzi.
      Obawiam się trochę wrogości czy "złych spojrzeń" sfrustrowanych Greków wobec
      turystów, szczególnie np. z Niemiec.
      Nie po to jadę na wakacje, żeby stresować się czy w ogóle wylecę w terminie lub
      czy wrócę (o ile mogę zrozumieć pyły wulkaniczne to w tym przypadku Grecy
      strzelają sobie w kolano, bo wielu turystów będzie wybierać inne cele niż Grecja
      w tym roku) i jak mnie potraktuje kelner czy recepcjonistka w hotelu...
      • Gość: mmisiaa Re: Na wyspach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 09:11
        no własnie może niech się wypowie ktoś to mieszka na którejś z wysp
        greckich
      • Gość: grubalski Re: Na wyspach IP: *.kos.forthnet.gr 06.05.10, 21:44
        Spoko ,tu wszyscy z którymi rozmawiam zdaja sobie sprawe że dym robia komuniści
        .Jaka wrogośc,tu na Kos ,jednej z najbogatszych wysp /po Rodos/i miejsc w Grecji
        trzezwo oceniaja sytuacje i turysci dla nich to chleb ,praca i kasa ,wiec zadnej
        wrogosci....Te 6 miesięcy sezonu to dla wyspy 6 zbawiennych miesiecy ,wiec
        czekaja na wszystkich a Niemców w szczególności.Zreszta jak poprzednio dymiło w
        Atenach to na Kos nic ,dosłownie nic sie nie dzialo!!!!
        • eluszia Re: Na wyspach 07.05.10, 18:11
          Dziękuję za odpowiedź. Dobrze wiedzieć to od osoby, która jest na miejscu.
          Oczywiście będę wdzięczna za wiadomości w następnych dniach i tygodniach, gdyby
          sytuacja się zmieniła.

P.S. Korzystając z okazji mam do Pana jedno pytanie odnośnie autobusów na Kos
          (chcę wynająć samochód, ale nie na cały urlop, więc połączenia autobusowe też
          mnie interesują). Póki co trafiam w internecie na rozkłady jazdy, z których
          wynika, że żeby np. dojechać z Mastichari do Kardameny trzeba najpierw pojechać
          z Mastichari do Kos i z Kos do Kardameny. Czy naprawdę nie ma bezpośrednich
          połączeń? Także np. chcąc dojechać na zachód wyspy muszę najpierw pojechać do
          stolicy (wschód...) i stamtąd dopiero do celu?
          Będę wdzięczna za odpowiedź.
          • Gość: grubalski Re: Na wyspach IP: *.kos.forthnet.gr 08.05.10, 13:31
            Sorry ,nie wiem bo poruszam sie autem i rowerem głównie ale wydaje mi sie że
            widzialem wiele razy autobus na przyatanku w porcie w Mastichari z napisem
            Kardamena,jak bede w Mastichari to zapytam.Puki co mamy lato pełną gęba!!!!
          • myszmusia Re: Na wyspach 08.05.10, 15:35
            Czy naprawdę nie ma bezpośrednich
            > połączeń? Także np. chcąc dojechać na zachód wyspy muszę najpierw pojechać do
            > stolicy (wschód...) i stamtąd dopiero do celu?

nie ma bezpośrednich połaczen.
    • Gość: rodi Re: Na wyspach IP: *.home.otenet.gr 06.05.10, 20:59
      Na Rodos podskoczył Vat na 15% a ma być 16%, szkoły i banki dzialaja, nic się
      nie dzieje.
      Wszystko jest ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka