Dodaj do ulubionych

pokój z widokiem na morze

17.06.10, 10:45
Powiedzcie mi ile dać "do ręki" recepcjoniście by dostać pokój z widokiem na
morze.Słyszałam ze 10 ojro,ale czy to nie za mało,skoro biura podróży liczą
sobie dodatkowo 150-200PLN.
Ale niech wypowiedzą się Ci co to praktykowali.
Obserwuj wątek
    • Gość: atom Re: pokój z widokiem na morze IP: *.lewandow.net.pl 17.06.10, 11:44
      Ja nic nie płacę i zawsze mam pokój z widokiem na morze. Wystarczy tylko nie
      stać jak ten wół przy recepcji i przywitać się miło i sympatycznie coś zagadać,
      nauczyć się kilku słów po grecku, okazać w ten sposób swoisty szacunek
      gospodarzom i od razu recepcjonista znajdzie odpowiedni pokój. To się nazywa,
      chyba, urok osobisty, niestety nie można tego kupić.
      • sta.sta Re: pokój z widokiem na morze 17.06.10, 15:59
        Coś takiego można zastrzec w umowie z b.p. i po problemie... :-) Wiem że takie
        rzeczy są do zrobienia w Triadzie i Ecco Holiday, więc pewnie w każdym normalnym
        biurze jest to możliwe.
    • Gość: witek Re: pokój z widokiem na morze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.10, 15:14
      hehe kolejna oszczędna, szkoda wydać 200 zł więcej, bo myśli ze da 10 e i będzie
      miała najładniejszy pokój
      • Gość: mademoiselle Re: pokój z widokiem na morze IP: *.acn.waw.pl 18.06.10, 16:02
        no właśnie ja też nie rozumiem tego wątku, jak się kupuje pobyt w
        danym hotelu to zawsze jest kilka opcji, np. pokój 2 os. z widokiem
        na ogród lub basem, pokój z widokiem na morze, pokój z prywatnym
        jacuzzi etc...
    • Gość: mis Re: pokój z widokiem na morze IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.06.10, 06:18
      To nie biura liczą sobie dodatkowo 150-200PLN, tylko hotele, które wyceniają pokoje pod wzgledem widoku z okna. To całkiem normalna praktyka, ze pokoje z widokiem na morze sa droższe. Nie rob wiochy w recepcji, tylko zapłać jak normalny cywilizowany człowiek.
      • Gość: //// Re: pokój z widokiem na morze IP: *.wroclaw.vectranet.pl 20.06.10, 15:40
        W biurze zawsze warto prosić. Jak jest w cenniku dopłata to tylko
        taka dopłata w sumie wchodzi w grę. Czy na miejscu w "łapę" ? Grecja
        raczej skorumpowany kraj :) ale to co innego niż Egipt, Tunezja czy
        Turcja, w sensie że inne zwyczaje, nie ma też takiego targowania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka