Dodaj do ulubionych

Admiral & Captains Complex - Zakynthos

IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.07.10, 09:46
Witam wszytskich.
Od jakiegoś czasu szukam informacji o tym hotelu w necie, ale nie dość, że
jest ich niewiele to jeszcze zazwyczaj są sprzeczne. Wybieram się do tego
hotelu za 10 dni. Byłabym wdzięczna za wszelkie porady, co zabrać, jaki pokój
wybierać (czy na piętrze, czy na parterze), i inne potrzebne informacje
bądź "tip - topy", które Wam się nasuną.
Mam też kilka konkretnych pytań. Generalnie szukamy spokoju, więc animacje i
wieczorne potańcówki nie są nam niezbędnie konieczne. Wybraliśmy część
Captains - lecimy ze Sky Clubem, opcja all inc.

1. Czy więc w cześci Captains będzie w miarę spokojnie? Czytałam że większość
imprez odbywa sie w Admirale.

2. Czy wszytskie pokoje w cześci Captains mają widok na morze, a jeśli nie, to
na co?

3. Jak jest z klimą - tu znalazłam sprzeczne informacje, niektórzy twierdzą,
że jest płatna, a na stronie BP jets napisane, że jest tylko kaucja za pilota
do klimy. Więc jak to w końcu jest?

4. Jakie jest położenie części Captains w odniesieniu do części Admiral i
Commodore i do basenów - w sensie, czy jest gdzieś na uboczu, czy w samym
środku complexu?

5. Na stronie BP jest napisane, że można korzystać z infrastruktury całego
hotelu, wszytskich części. Czy więc posiłki wydawane są we wszystkich
częsciach, czy np. jest tylko jedna główna restauracja? Jeśli jest kilka, do
ktróej najlepiej chodzić na posiłki żeby nie było tłumów? Czy we wszystkich
podawane jest to samo?

6. I generalnie jak wygląda opcja all. Czy wśród napoi jest zwykłą woda? Czy
przekąski rzeczywiscie są wydawane? Jakie jest to lokalne piwo (marka).

7. Czy wypożyczonym samochodem można podjechać pod samą cześć Captains, czy
może na dole wzgórza jest jeden wspólny parking? Czy np. w razie kupienia
zgrzewki wody trzeba ją wnieść na górę bez auta?

8. Czy jest boisko do siatkówki?

9. jak czesto należy zostawiać napiwek Paniom sprzątajacym i w jakich kwotach
jest to przyjete na Zakynthos?

10. Czy sa tam koty?:)

No i generalnie jakie są Wasze opinie na temat tego hotelu, plaży, basenów.
Będę wdzieczna za wszelkie info. A może ktoś ma jakieś zdjęcia? Na wszelki
wypadek podaję mail: annaa11@interia.pl
Dziekuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: kasika Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.10, 13:29
      Zawsze znajdziesz sprzeczne opinie. W końcu tyle ile ludzi tyle opinii. Musisz z nich wyciągną średnia;-)
      Tu masz opinie
      i tu
      Tu też pisałam jak klikniesz na link zdjęcia hotelu zobaczysz jak wygląda hotel.Drugie i 5 zdjęcie to cześć z Capitans,

> 1. Czy więc w cześci Captains będzie w miarę spokojnie? Czytałam że większość imprez odbywa sie w Admirale.
      Tak, w capitans jest wieczorem spokój

> 2. Czy wszytskie pokoje w cześci Captains mają widok na morze, a jeśli nie, to na co?
      Nie wszystkie pokoje mają widok na morze. Z drugiej strony na górę (niezbyt ciekawie)

> 3. Jak jest z klimą - tu znalazłam sprzeczne informacje, niektórzy twierdzą, że jest płatna, a na stronie BP jets napisane, że jest tylko kaucja za pilota do klimy. Więc jak to w końcu jest?

Za pilota jest kaucja.

> 4. Jakie jest położenie części Captains w odniesieniu do części Admiral Commodore i do basenów - w sensie, czy jest gdzieś na uboczu, czy w samymśrodku complexu?

Capitan jest na ostatni na samej górze, ale to wszystko jest i tak bardzo małe (zobacz zdjęcia)

Objady i kolacje są tylko w capitans.
      Piwo i inne % jak to w hotelach przy all to zwykłe siuśki;-)
      Samochód możesz zostawić przy wejsciu do hotelu.
      Plaży w Argassi praktycznie nie ma.
      Samochodem można podjechać na samą górę.
      • Gość: Lina Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.07.10, 17:19
        Dziękuję bardzo za odpowiedź, a może ktoś jeszcze podzieli się
        swoimi wrażeniami?

PS. A jak z komarami i osami?
    • Gość: Agnieszka Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.10, 10:03
      Ale pytań! W piątek wróciłam z Admirala. To prawda, wszystkie
      wieczorne animacje były w Admirale, natomiast w ciągu dnia na we
      wszystkich 3 hotelach. W Capitanie widziałam mały plac zabaw dla
      dzieci i małe boisko chyba do piłki nożnej. Jeśli chodzi o posiłki,
      to wszystkie można było jeść w tych 3 hotelach i było to raczej to
      samo, różnice były niewielkie, np. inna zupa. Na pewno korzystając
      ze stołówki w Capitanie będziesz miała ładniejszy widok na
      zatokę.Jeśli chodzi o tłumy w stołówkach, to wiedz, że zaczął się
      sezon i wszędzie jest bardzo dużo ludzi. Jak ja byłam, nie
      zaatakował mnie żaden komar, os też nie widziałam, ale to oczywiste,
      że zawsze coś trzeba mieć na takich towarzyszy. Koty jak koty,
      wszędzie są, na tej wyspie też.
      Plaży w Argasi nie ma, choć słyszałam, jak jedni goście opowiedali,
      że jest ładana i na nią chodzili. Pojedziesz, to sama się
      przekonasz. W każdym razie my z niej nie korzystaliśmy i jeździliśmy
      do Vasilikos.
      • Gość: Lina Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.07.10, 12:36
        Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi.
        Mam jeszcze pytanie o schody, o których wszyscy piszą, czy rzeczywiscie jest
        tak ciężko się po nich wspinać. Jestem w ciąży, która przebiega bardzo
        pomyślnie i generalnie jestem aktywna jak zawsze, ale wszyscy tak straszą
        stromymi podejsciami...

I jeszcze jedno - przeczytałam gdzieś, że kompleks jest mały, mi na zdjeciach
        wydaje się ogromny, więc jak to właściwie jest? I przeczytałam też, że do
        plaży jest jakieś 500 m. Czy hotel graniczy z plażą, tylko od budynku Captains
        jest po prostu dalej, czy te 500 m jest od granic kompleksu i trzeba np.
        przejść jeszcze przez miasto czy jakieś ulice?

Pozdrawiam i dziękuje z góry za odpowiedzi.

• Gość: Agnieszka Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.10, 14:15
          Według mnie jest dość stromo. Jeśli natomiast do swojego hotelu
          zdecydujesz się iść drogą, którą podjeżdżają samochody, to będzie
          łagodniej. Hotel nie jest przy plaży, jest na końcu kompleksu, plaża
          być może jest oddalona od hotelu o jakieś 500m, nie wiem, mam
          problem z określaniem odległości:), trzeba przejść przez miasto,
          cały czas prosto. A czy kompleks jest duży? Nie wiem, co masz na
          myśli. Na pewno chowa się do hoteli egipskich. Budynki są 2 i 3
          piętrowe, baseny niewielkie, tarasy leżkowe wystarczające (jak na
          czerwiec, teraz jest więcej ludzi i może nie być wolnych leżaków).
          • Gość: Lina Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.07.10, 08:01
            To trochę się uspokoiłam. Myślę też, że z leżakami nie będzie problemów, bo
            przecież nie wszyscy bedą na nich leżeć, część osób pewnie wynajmie auto i
            pojedzie zwiedzać wyspę.

I jeszcze jedno - jak wcześnie należy zawiadomić ekipę "kuchenną", że sie
            wyjeżdża, i chce sie zabrać lunch pakiet?Czy w ogóle taki zwyczaj jest w tym
            hotelu przyjęty?
    • Gość: Lina Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.07.10, 08:54
      Podnoszę, wyjeżdżam za tydzień, moze ktoś coś jeszcze napisze, podzieli się
      wrazeniami?
    • Gość: Zainteresowany Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.07.10, 14:10
      podnoszę.
      • Gość: Lina Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.08.10, 11:02
        Właśniew róciłam z tego hotelu - jeśli ktoś ma jakieś pytania, prosze pisać,
        zarówno co do hotelu jak i co do wyspy.
        • elektra07 Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos 02.08.10, 12:16
          Hej,
          napisz prosze co warto zwiedzic? Wiesz moze jaka jest cena wycieczki
          na kefalonie? jak rowniez innych wycieczek?
          Dzieki :)
          • Gość: kasika Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.10, 15:16
            > napisz prosze co warto zwiedzic?

Całą wyspę!!! Tu masz opisy,
            tu...,
            tu.. i
            tu..
            • Gość: Lina Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.08.10, 14:15
              Faktycznie, zwiedzic należy całą wyspę, najlepiej autem. Jeśli chodzi o to, co
              mi osobiscie najbardziej przypadło do gustu - przylądek Schiza - z wielkim
              Krzyzem i sklepikiem z oryginalnymi produktami, oraz Skinari z tawerną z
              wiatrakami, mozna zejsc na dół po schodkach i wykąpać sie przy samych
              błękitnych skałach - woda marzenie. Polecam też koniecznie rejs dookoła wyspy
              i to najlepiej na poczatku wyjazdu - żeby się zoriantowac co i jak. Polecam
              również plażę Gerakas, robi niesamowite wrazenie. Jednak miejscem, które mnie
              osobiscie najbardziej urzekło, jest miejscowosc Loucha, w głębi lądu -
              przepiękna wioseczka, zbudowana zupełnie inaczej niż wioski na Zakynthos, z
              dróżkami wybudowanymi przez mieszkańców prowadzącymi do wiatraka w górze,
              wśród oliwek i pinii. Do tego na głównym placyku, obok kościółka, tawerna na
              tarasie - gdzie mozna wypić wyśmienita frappe i zjeśc cudowny jogurt z
              lokalnym miodem i orzechami - fantastyczna właścicelka!
              Nie polecam za to Argassi ani Zante Town, w porównaniu z innymi stolicami wysp
              wypada marnie.

Jeśli chodzi o Kefalonię - wycieczka jest boska. Polecam kupic ją gdzieś
              indziej niż u tour operatora, mają o wiele wyższe ceny za dokładnie to samo -
              ja zapłąciłam za wycieczke na Kefalonię z Argassi 39 e, za ta samą wycieczke
              sky club żądał 48 e. Cena oczywiscie od osoby.
              Pozdrawiam.
              • danio279 Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos 20.05.17, 06:57
                Wykupiliśmy pobyt w Commodore w lipcu,mamy być o7 w hotelu. O której godzinie możemy się spodziewać zakwaterowania , czy wcześniej zakładają opaski al?
                • x5656 Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos 20.05.17, 13:03
                  W Grecji kryzys to nie licz,że będą Cie przyjmować wcześniej niż o 14 - pozwolą Wam posiedzieć sobie w lobby.
                • natalka257 Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos 20.05.17, 18:50
                  Trzeba czekac na pokoj ...ale dostaniesz opaske ALL i mozna z wszystkiego korzystac .....Byla 2 razy w tym hotelu i bylo superrrr ....
                  • x5656 Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos 20.05.17, 19:05
                    www.holidaycheck.pl/hr/5c9c4f1a-3444-3ed5-8bad-e4843d957ebb/-/review/993e6aed-9cf8-3fc9-9398-c32c307c5ad9?reviewsOrder=0

jak widać...
                    • Gość: mandarynkae Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos IP: *.p2p.business.static.vectranet.pl 20.05.17, 20:52
                      A może jakieś świeże informacje o hotelu ? Będziemy w czerwcu w Captains a w necie dawno nie było nic świeżego, może się coś zmieniło?
                      • Gość: Majka Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos IP: *.play-internet.pl 20.05.17, 23:54
                        Co konkretnie chcesz wiedzieć? Byliśmy rok temu.
                        • Gość: mandarynkae Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos IP: *.dynamic-ww-06.vectranet.pl 21.05.17, 19:52
                          Z tego co wiem to wszystkie posiłki są w Captains,bardzo ciasno w restauracji? jak wygląda sytuacja z plażą bo raz pisze że są darmowe leżaki i parasole raz nie, czy faktycznie w hotelu to prawie sami Polacy ? Mamy wykupiliśy wycieczki w lokalym biurze podróży , od której godziny są śniadania? Czy hotel zapewnia ręczniki plażowe?
                          • Gość: Majka Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos IP: *.play-internet.pl 21.05.17, 22:32
                            Jest to kompleks trzech hoteli na jednym terenie. Mając opaskę all inclusive korzystasz z każdego z nich, więc posiłki możesz jeść gdzie chcesz. W restauracjach bywa, że jest ciasno ( w sezonie ), ale zazwyczaj jedni przychodzą na kolację np o 19 inni przed 21, więc praktycznie zawsze były wolne stoliki. Tak, w kompleksie 95% gości to rodacy. Hotel Capitans ma piękny widok z tarasu restauracji, oraz chyba najładniejsze pokoje, i moim zdaniem to koniec jego zalet. Ma niewielki basen, i malutki brodzik dla dzieci, ale co najgorsze leży na samej górze całego kompleksu. Wszędzie są schody, schody i jeszcze raz schody. My akurat byliśmy na samym dole w hotelu Admiral, który ma najlepsze położenie. W Capitans byliśmy raz, i dziękuje bardzo. W upale ( lipiec ) pokonywać tyle schodów pod górę koszmarrrr. W prawdzie my byliśmy w lipcu, upały nieziemskie, poza tym wszyscy byliśmy z dziećmi, co niektórzy mieli wózki. Jak już wcześniej wspomniałam Admiral leży najniżej, więc wszędzie jest sporo bliżej np do centrum miejscowości, aczkolwiek leży przy ulicy, ma większy basen niż Commodore, ( ten jest usytuowany pomiędzy Admiral i Capitans ) i Capitans. W Admiralu są organizowane wszelkie animacje, imprezy, wieczorki itp. Ale w związku z tym są ogromne czasem kolejki po drinki :) wiadomo goście trzech hoteli w jednym miejscu wieczorem, co automatycznie wiąże się z brakiem wolnych stolików i kolejkami po napoje. Nie pamiętam od której są śniadania, ponieważ wcale na nie nie chodziliśmy. Co do plaży, to hmmmmm ciężko to nazwać plażą. Pasek gliny i brudnego piachu. W Argassi nie ma plaży. Jest kawałek brudnej trawy, wydzielonej dla gości tych hoteli, i tam są leżaki za free, choć trudno je zdobyć, bo praktycznie na każdym jest ręcznik, a co niektóre stoją połamane. Woda przez ten brudny piach jest mało przejrzysta, mnóstwo glonów. Przed leżakami jest kawałek jakiegoś betonu i to jest coś co biuro nazywa plażą hotelową. Kawałek dalej idąc od ,, plaży hotelowej ,, że tak nazwę, jest troszkę lepiej, ale za serwis plażowy trzeba zapłacić.
                            Hotel nie zapewnia ręczników na plaży, trzeba brać z hotelu.
                            Ogólnie pobyt był bardzo udany, śniadania jak dla mnie fatalne ( dlatego nie chodziliśmy ), obiady bardzo dobre, kolacje przepyszne. Nikt głodny nie chodził, w międzyczasie jakieś tosty, burgery, frytki itp. Alkohole, napoje all do .23.00 Mnóstwo atrakcji dla dzieci, i dorosłych, wieczorem dyskoteka. Czytając opinie przed wyjazdem, szczególnie te dotyczące plaży, wiedziałam że tam niestety jest to główny powód do negatywnych opinii, które według mnie się potwierdziły. Plaża, jest okropna, nawet nie bardzo chciało nam się na nią chodzić. Poza tym na pewno jest dalej niż 400m, jak informują niektóre biura. Do tego trzeba przejść przez całe centrum miejscowości, mijając stragany, restauracje, i to wszystko w słońcu.
                            Trzeba się pozytywnie nastawić, zabrać ze sobą dużo dobrej energii i na pewno będzie dobrze. My ogólnie pobyt uważamy za udany, gdyby jeszcze była fajna plaża blisko hotelu, powiedziałabym, że rewelacyjny.
                        • danio279 Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos 21.05.17, 22:18
                          Czy restauracja jest klimatyzowana, oraz sprawa wycieczek fakultatywnych, czy jest znacząca różnica w cenie u rezydenta a na mieście i które są godne polecenia.

• Gość: Majka Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos IP: *.play-internet.pl 21.05.17, 22:44
                            Restauracja jest klimatyzowana, wycieczki najtaniej można kupować w lokalnych biurach przy ulicy, których jest tam całe mnóstwo, jeden przy drugim, sami zaczepiają ludzi idących chodnikiem. Można się targować :-) My byliśmy dużą grupą, więc negocjowaliśmy cenę. Absolutnie omijać rezydentów!!! Wycieczki są trzy razy droższe niż od lokalnego sprzedawcy. Wszędzie się idzie dogadać po polsku, w większości tych biur pracują polacy. Nie warto kupować też wycieczek fakultatywnych przed pobytem, w szczególności na Zatokę Wraku, ponieważ może się okazać, że danego dnia można nie wpłynąć do Zatoki ze względu na prądy czyś coś w tym rodzaju, i będziecie podziwiać zatokę wyłącznie z daleka, albo z góry. Najlepiej będąc na miejscu, podejść do jakiegokolwiek biura lokalnego ( zresztą oni sami was zaczepią ) i zapytać czy dziś wypływają na Zatokę.

• danio279 Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos 14.06.17, 08:40
                              A jak jest z przydziałem pokoi?czy zależy to od biura z jakim lecimy,bo np. Itaka miała 200 zł droższe w tym samym terminie.
                              • alex2222 Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos 14.06.17, 12:09
                                Zwróćcie uwagę na to ,że są pokoje "standard" i pokoje "economy". Economy są tańsze.
                                Economy są zlokalizowane w oddzielnym budynku po drugiej stronie ulicy.Tak naprawdę to tylko kilkanaście metrów dalej ale chociaż z zewnątrz wyglądają ładnie to słyszałem od ludzie którzy w nich mieszkali że są nieco zaniedbane.
                                Natomiast sam przydział w konkretnym budynku to sprawa recepcji.My na przykład dostaliśmy pokój na parterze ale trochę nam się nie podobał więc poprosiliśmy o inny.Bez problemów udało się zamienić na 1piętrze i to w dodatku większy bo 3-osobowy (chociaż byliśmy we dwoje).
                              • Gość: Majka Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos IP: *.centertel.pl 17.06.17, 11:07
                                Nie wiem jak jest z przydziałem pokoi. Hotel ma dość fajne oferty cenowe w first minute. Kupując go we wrześniu można zaoszczędzić na prawdę sporo. Ja pamiętam, że my płaciliśmy około 5 tys / 7 dni Dla 2 osób i dziecka 7 lat. Natomiast w czerwcu w ofercie last minute kosztował ponad 7 tys.
                          • miraqle1205 Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos 16.06.17, 13:14
                            Proszę o odpowiedz na temat schodów, ile ich mniej więcej jest, czy są barierki, jak się wchodzi. Czy wszystkie pokoje z widokiem na morze są rzeczywiście z widokiem na morze, czy np są tylko z nazwy, bo coś zasłania widok?, czy w pokoju są czajniczki? czy w pokoju są sprawne suszarki? czy są może dostępne dla gości w pokojach szampony i płyny pod prysznic? Czy są ręczniki plażowe- tzn, czy są dodatkowo oprócz tych normalnych do użytku codziennego? Czy w łazience są kotary czy drzwi prysznicowe/kabinowe?
                      • miraqle1205 Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos 16.06.17, 13:42
                        Proszę opomoc, jak już Pani wróci. Interesują mnie wszelkie informacje na temat schodów, ile ich mniej więcej jest, czy są barierki, jak się wchodzi. Czy wszystkie pokoje z widokiem na morze są rzeczywiście z widokiem na morze, czy np są tylko z nazwy, bo coś zasłania widok?, czy w pokoju są czajniczki? czy w pokoju są sprawne suszarki? czy są może dostępne dla gości w pokojach szampony i płyny pod prysznic? Czy są ręczniki plażowe- tzn, czy są dodatkowo oprócz tych normalnych do użytku codziennego? Czy w łazience są kotary czy drzwi prysznicowe/kabinowe? no i śniadania, czy jest normalne pieczywo czy tylko te typu Mc Donald, co jest do jedzenia
                        • Gość: Majka Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos IP: *.centertel.pl 16.06.17, 19:57
                          Schodów nikt nie będzie przecież liczył. :)
                          Jest ich dużo. Spójrz sobie na położenie hotelu ( na mapie ), on jest na samej górze. Trzeba pokonać schody, często wąskie, jakieś przejście i znowu schody i znowu, znowu, znowu schody. Nie pamiętam czy są barierki. My byliśmy tylko raz w Capitans i dziękuję bardzo. Chyba, że ktoś siedzi wyłącznie w hotelu i nie schodzi / wchodzi. Na pewno główna ( dla mnie jedyną ) zaletą tego hotelu jest piękny widok, w każdym folderze reklamowym tego biura jest taras restauracji, z cudownym widokiem i tak jest w rzeczywistości. Pokoje tez sa z widokiem na morze. U nas w pokoju był maly aneks kuchenny, czajnik, suszarka. W łazience wanna z zasłoną prysznicową. Kosmetyków hotelowych nie pamiętam, ręczników plażowych nie kojarzę, ale my na to coś co się nażywa plażą raczej nie chodziliśmy. Zaznaczam tylko ze byliśmy w hotelu Admiral, który należy do tej sieci, a wszystko jest tak samo jak w Capitans ( wyposażenie pokoi, wyżywienie etc... ) śniadania były fatalne, pieczywo mi osobiście w ogóle nie smakowało. Zresztą pisałam o tym kilka postów wcześniej.
                          • miraqle1205 Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos 16.06.17, 20:10
                            jasne, że nie będzie liczył ktoś schodów. Dziękuję za odpowiedz i podpowiedzi. Moje pytania kieruję raczej do osób, które były w Captains. Ręczniki plażowe miałam zamiar używać również przy basenach, stad moje pytanie. Za wszelkie podpowiedzi będę wdzięczna
                            • Gość: Majka Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos IP: *.centertel.pl 16.06.17, 23:50
                              Ręczniki, które są w pokoju możesz zabierać ze sobą na basen bez problemu. Hotele Admiral, Commodore, Capitans są jednym kompleksem. Ktoś kto był w jednym z nich, może spokojnie wypowiedzieć się na temat drugiego ( pomijając jakieś niewielkie szczegóły ). W Capitans moim zdaniem, są też ładniejsze pokoje, ogólnie hotel wizualnie prezentuje się lepiej niż jego bracia. Natomiast posiłki, całe all inclusive, czy inne ogólne warunki pobytu są takie same w każdym z trzech hoteli.
                              • Gość: gość Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos IP: *.play-internet.pl 17.06.17, 07:20
                                Otóż białych ręczników które są w pokojach nie wolno zabierać na basen.
                                To że hołota tak robi nie znaczy że tak można.
                                Po prostu nieobyta dzicz wpada do hotelu i uważa że wszystko jej wolno.
                                Na zasadzie:"wpuść chama do biura to wypije atrament".
                                • alex2222 Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos 17.06.17, 09:43
                                  To prawda.Ręczników nie wolno wynosić chociaż widziałem że niektórzy tak robili i co gorsza zostawiali później te ręczniki na leżakach.
                                  Podobnie jak nie wolno wynosić jedzenia z restauracji a byli tacy co się tym nie przejmowali a potem talerzyki z resztami jedzenia wystawiali na korytarz!
                                  No cóż,świadczy to tylko o ich kulturze oraz wychowaniu...
                                  • Gość: Majka Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos IP: *.centertel.pl 17.06.17, 10:58
                                    Matko co wy z tymi ręcznikami ??? Leżaków przy hotelowym basenie tez nie można rezerwować. I co ? O godz 8.00 już nie było ani jednego wolnego, na każdym byl ręcznik. :) ale to nie upoważnia nikogo do obrażania innych, co także niestety świadczy o kulturze oraz wychowaniu.
                                    Wracając jeszcze do tych ręczników, to napisałam ze mozna bez problemu zabrać ręcznik z pokoju, ponieważ obsługa hotelu ( przesympatyczna ) kompletnie nie zwraca na to uwagi. My nie braliśmy, ale faktycznie większość osób uzywała ich na basenie, wiec jeśli ktoś zapomni swojego z domu, może wziąć z pokoju :)
                                    • alex2222 Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos 17.06.17, 11:14
                                      " jeśli ktoś zapomni swojego z domu"...
                                      ...to może na przykład za kilka euro kupić duży,kolorowy ręcznik w sklepiku obok i mieć na przyszłość/pamiątkę :-)
                                    • alex2222 Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos 17.06.17, 11:19
                                      Przepraszam ale z tą "kulturą i wychowaniem" to chyba nie do mnie?
                                      Nie użyłem w swojej wypowiedzi niczego niekulturalnego.
                                      • Gość: Majka Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos IP: *.centertel.pl 17.06.17, 13:02
                                        Nie. Oczywiście, że nie do Ciebie. :)
                                        Źle się podpięło. :)
                                        Pewnie, że można kupić sobie ręcznik, który będzie świetną pamiątką z tej cudownej wyspy.
                                        Tylko wiesz, ludzie niekiedy jadący pierwszy raz na takie wakacje widząc na lezakach hotelowe ręczniki, zabierają je także ze swojego pokoju w takim samym celu, często nie mając świadomości ze jest to zakazane. Trzeba czasem zrozumieć, że nie wszyscy goście po prostu to wiedza. A nazywanie kogoś chamem czy hołota bo wziął z pokoju ręcznik jest delikatnie mówiąc na niskim poziomie. :(
                                    • danio279 Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos 17.06.17, 18:43
                                      Leżaki o 8 zajęte wszystkie? No to w lipcu,w pełni sezonu​ to chyba trzeba o 6 zajmować:-(
                                • Gość: Majka Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos IP: *.centertel.pl 17.06.17, 10:47
                                  A jak nazwiesz osobę, która obraża innych używając przezwisk typu ,, hołota, chamy, dzicz itp ,, ? Uważasz, że to jest bardzo kulturalne ?
                                  Wolalabym być jednak kimś uprzejmym, kto nawet weźmie ten nieszczęsny ręcznik z pokoju na basen, często nie wiedząc że brać go nie wolno, niż kimś takim jak Ty, kto wybrał się na wakacje do 3* hotelu mając nadzieję, że będzie tu sama elita w wyższej półki. :)
                                  Na szczęście będąc na krótkim urlopie w jednym z tych hoteli spotkaliśmy wielu fantastycznych ludzi, pomocnych, zawsze uśmiechniętych i bawiliśmy się rewelacyjnie, ale na pewno znaleźli by się i tacy, kogo ten pokojowy ręcznik leżący na leżaku potrafi wyprowadzić z równowagi. :)
                                  W każdy razie życzę udanych wakacji, więcej optymizmu i uśmiechu.

• miraqle1205 Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos 17.06.17, 11:06
                                    Wracając do mojego pytania. Ręczników jako takich hotel nie proponuje. Czy dobrze zrozumiałam? Tylko te do codziennego użytku w pokoju/ łazience?
                                    • alex2222 Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos 17.06.17, 11:16
                                      O ile mi wiadomo to nie.
                                      • danio279 Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos 13.07.17, 22:02
                                        Niedawno wróciłam z tego hotelu,na osobę jest jeden ręcznik duży i jeden mały.Niektórzy rozkładali na leżakach te hotelowe.W tym hotelu jest pełen luzik,nikt nikomu nie zwraca uwagi np.wynoszenie kanapek ze stołówki,jedzeniem przy basenach.Ale za to jest baardzo duży minus tego hotelu-przy temperaturze prawie 40st.C są otwarte okna i nie włączona klima w restauracjach.
                                        • carlo500 Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos 01.05.19, 17:17
                                          czy ktoś z Państwa może mi napisać lub dodatkowo wysłać zdjęcia pokoju rodzinnego 24m2 w Admiralu carlo50@wp.pl Jaki jest tam standard, umeblowanie itp. Balkon?
                                          • dodekanezowiec Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos 02.05.19, 09:29
                                            Na tripadvisor proponuje zobaczyć. Może będzie bo są kategorie zdjec Pokoje.
                                          • radekk10 Re: Admiral & Captains Complex - Zakynthos 14.05.19, 10:00
                                            carlo500 byłem z rodzina w tym hotelu w 2016 roku i mieliśmy pokój z 2 pomiesczeniami, duży balkon, szafy w pokoju. wszystko co potrzeba aby spedzic cxzas jak trzeba i sie przespac, w sumie ważne że bylo czysto. no chyba nie lecisz na wakacje aby siedzieć w pokoju? ;)

pl.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g659971-d278976-r397824569-Admiral_Argassi_Hotel-Argassi_Zakynthos_Ionian_Islands.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka