Gość: Ju IP: *.saint / 195.117.38.* 16.03.04, 10:59 Hej! Przeanalizowałam ofertę Itaki i ta wygląda dosyć dobrze. Co powiecie o tym hotelu?? Może ktoś tam już był?? Oglądałam ich stronę internetową i też nieżle. Co sądzicie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lili Re: Rodos-Itaka-Hotel Marathon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 09:46 jesli nie bedzie Ci przeszkadzal halas dobiegajacy z ulicy (hotel jest polozony przy glownej ulicy miejscowosci), to polecam. hotelik sam w sobie przyjemny, choc sa rozne opinie na jego temat. niektorzy sa zachwyceni, a inni mowia ze draznil ich koszmarny widok z okien. Obiekt jest oddalony od plazy, wiec widok jest na otaczajace budynki. do plazy jest ok 500 m z tego co pamietam, ale jeszcze ladniejsza plaza, piaskowa i szeroka jest ok 800 m dalej. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ju Re: Rodos-Itaka-Hotel Marathon IP: *.saint / 195.117.38.* 19.03.04, 12:21 Dzieki za informację. Byłeś tam?? Jeśli tak to jaki hotel polecasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron5 Re: Rodos-Itaka-Hotel Marathon IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.04, 22:24 też się nad nim zastanawiałem.ale na niemieckiej stronie na której sa opinie o hotelach znalazłem b. złą opinie o tym hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
asmoga Re: Rodos-Itaka-Hotel Marathon 20.03.04, 09:08 Ja byłam w tym hotelu w czerwcu 2002 (akurat w czasie mistrzostw świata w piłce nożnej). Wspomnienia mam dobre, chociaż oczywiście malkontent zawsze się do czegoś przyczepi. Atmosfera w hotelu była miła, taka bardziej rodzinna. Basen spory, czyszczony regularnie, z fajnym brodzikiem. Przy basenie bar, nieźle zaopatrzony w napoje, alkoholowe i bez-. Pizza podawana jako popołudniowa przekąska dość szybko się kończyła, trzeba było dobrze patrzeć na zegarek, żeby się załapać. Ale nie zdarzyło się nam (mnie i ówcześnie 5-letniemu synowi) odejść z kwitkiem. W restauracji jedzenie w porządku, bez rewelacji, ale można się było najeść, brakowało tylko większego urozmaicenia w kwestii owoców. Pokoje raczej skromne, szczególnie szafa, ale też bez przesady. Do plaży kawałek drogi (kilkaset metrów) i w dodatku ta plaża raczej kamienisto-żwirowa. Do naprawdę fajnych plaż trzeba dojechać wynajętym samochodem. Sama miejscowość niewielka, ale ma wszystko, co trzeba - trochę knajp, trochę sklepów, ze dwie apteki. Z przystanku autobusowego w pobliżu hotelu odjeżdżają autobusy do miast Rodos i Lindos. Ogólnie było w porzo, rozważam tam udanie się raz jeszcze, choć już nie z tym biurem, z którym byłam (bo go już nie ma, Big Blue, hehe) asmoga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WojtekG Re: Rodos-Itaka-Hotel Marathon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.04, 18:15 Byłem w tym hotelu w 2002 roku. Nie miałem żadnych uwag krytycznych. Hotelik jest bardzo kameralny, nie odczuwa się w nim natłoku turystów. Leży w centrum miasteczka Kolimpia. Do plaży jest ok. 10-15 min. drogi, niestety jak w całej Grecji, za leżaki pod parasolem trzeba płacić (wtedy to było 3 Eu od leżaka). Położenie Kolimpii jest bardzo korzystne, ponieważ leży w połowie drogi pomiędzy głównymi atrakcjami turystycznymi: Rodoa Town i Lindos. Dokładnie 50 m od hotelu jest przystanek autobusowy, zaś w pobliżu kilka wypożyczalni samochodów i skuterów. Możesz sobie poczytać, co pisałem na świeżo po powrocie: www.google.pl/groups?q=+%22hotel+marathon% 22+group:pl.rec.turystyka.zorganizowana&hl=pl&lr=&ie=UTF-8&oe=UTF- 8&selm=707a.00000e4a.3d7dae9c%40newsgate.onet.pl&rnum=1 Jeśli chcesz jeszcze jakieś informacje, to pisz na priwa: wojglu@poczta.onet.pl Życzę miłego wypoczynku Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś