Dodaj do ulubionych

Korfu Gelina Village wróciłem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 17:32
Jeśli ktos wybiera się jeszcze do tego hotelu - właśnie wróciłem -
chętnie udzielę wszelkich informacji
Obserwuj wątek
    • Gość: toja Re: Korfu Gelina Village wróciłem IP: 217.153.153.* 25.08.10, 13:36
      czy północ Korfu (Acharavi, Roda) jest faktycznie gorsza niż wschodnie
      wybrzeże?
      • Gość: Zuzojo Re: Korfu Gelina Village wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.10, 16:14
        Plaża w Achravi jest suoper, długa i łagodna. Natomiast często są
        wiatry i fale jak na Bałtyku. Często to się zmienia i rano jak
        jezioro, a potem wiatr i fale (również odwrotnie).
      • Gość: micheleangelo Re:Korfu Gelina Village IP: *.centertel.pl 15.09.10, 11:07
        Byłem w GV pierwsze 2 tygodnie września.Opinia o ośrodku jab najbardziej korzystna, duża, przestronna,ładnie utrzymana wioska, 3 baseny + hydropolis (dla gości hotelu wstęp wolny),korty,boiska, restauracja główna + bar przy plaży (serwuje śniadania, lunche i raz w tygodniu można się tam zapisać na obiad-polecam).Plaża ładna, łagodna i płytka, kamienie i piasek. Hydropolis jak na aquapark przeciętny (jeśli miałbym płacić za wstęp) ale jako dodatek do hotelu to super:kilka zjeżdżalni (7), baseny,bar,"leniwa rzeka" małe zjeżdżalnie dla maluchów.Dla dzieci w każdym wieku raj! Do miasteczka 200metrów, wypożyczenie autka od 30-45euro/24h,jedzenie w tawernach również niezbyt drogie. Restauracja hotelowa duża, bez kolejek lecz kiedy w ośrodku jest ponad 1000 osób to robi się tłoczno. Jedzenie w pierwszym tygodniu bardzo dobre, w drugim jakby mniej dań (sporo osób wyjechało), dużo warzyw, baranina,drób, wieprzowina, codziennie grill,makarony,lody do obiadu i kolacji (samoobsługa, na gałki, kilka smaków do wyboru). Napoje średnie,wino białe,różowe i czerwone,piwo i lokalne alkohole.Jedzenie dla niemowląt dostępne w sklepach, w restauracji kuchenka mikrofalowa i stołeczki.Pokoje bardzo duże, przestronne,codziennie sprzątane,zmiana ręczników,pościeli etc. Obsługa bardzo miła.Na ręczniki plażowe wydają karty,które zamnienia się na plaży na ręczniki,przysługuje jedna bezpłatna wymiana,później płatne 1,5€/ręcznik. Wschodnie wybrzeże rzeczywiście wydaje się bardziej atrakcyjne (widoki, położenie etc - polecam wycieczkę do Paleokastritsy i rejs łodzią podwodną),ale i w Acharavi nie można narzekać,zresztą do Korfu czy innych zakątków jest mniej niż 40km. Goście GM mogą korzystać ze wszelkich udogodnień GV a zakwaterowani są w hotelu położonym ok 500m dalej, również nad morze, zatem można brać go pod uwagę jako tańszą opcję.Sejf płatny 20€/tydz, 30€/2tyg. Leżaków na plaży trochę za mało (część osób zajmuje je rano i pojawia się dopiero po kilku godzinach...Na basenach nie ma z nimi problemów.Komarów zatrzęsienie, w pokojach ich nie ma jeśli stosujesz elektryczne odstraszacze(zabrać lub kupić na miejscu), natomiast wieczorem bez offa nie da rady...
        I na koniec pogoda:zmienna,padało 4 razy!!! (2 cały dzień,raz pół raz przez chwilę) ale i tak było bardzo ciepło,wyspa bardzo zielona, inna od innych wysp greckich...jeszcze tam wrócę!
        • Gość: fiołek Re:Korfu Gelina Village IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.11, 10:07
          Witam.

fajnie ze trafiłam na ten temat poczytałam sobie fajne informacje
          ja sie wybieram sie z rodzinką 2+2 do Hotelu Club Kalimera Gelina Village
          za dwa tygodnie

Czy może wie ktoś z państwa jak tam wygladają animacje dla dzieci?
          lecimy z grecosem i tam ma być ten klub n joy dla dzieci mam nadzieje ze dobrze funkcjonuje

Pozatym prosze mi powiedzieć jak wygląda opieka medyczna na wyspie?

• monika-fa Re:Korfu Gelina Village 27.06.11, 08:24
            Fiołek napisz koniecznie po powrocie jak było i czy jestescie zadowoleni. My wybieramy sie tam w sierpniu
            • Gość: fiołek Re:Korfu Gelina Village IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.11, 09:51
              NApisze napewno :)
              my już spakowani wczesnym rankiem wyjazd na lotnisko bo wylot 8.15.
              lecimy z Grecosem.

pozdrawiam
              • monika-fa Re:Korfu Gelina Village 26.07.11, 08:18
                Czekam na opinie, tych którzy wrócili :)
            • mm-c Re:Korfu Gelina Village 26.07.11, 08:30
              przeczytajcie moje doświadczenia - wpis na tym forum pt.: "Kalimera Gelina Village" - ostatni post 12.07.11....... co wy na to?
            • Gość: fiołek Re:Korfu Gelina Village IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.11, 10:42
              odpowiedziałam w tym temacie forum.gazeta.pl/forum/w,203,123769404,123769404,Kalimera_Gelina_Village_Korfu.html

pozdrawiam.
    • garbus15 Re: Korfu Gelina Village wróciłem 25.08.10, 18:21
      Witam.My jedziemy do Gelina Mare--czy jakieś informacje o tej części hotelu mogę
      uzyskać?
      • Gość: Zuzojo Re: Korfu Gelina Village wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.10, 21:04
        To praktycznie ten sam hotel lecz oddalony od Village ok. 5oom.
        Możecie korzystać z basenów, plaży itp Village a także bezpłatnie z
        aquaparku Hydropolis. Posiłke macie na miejscu tylko kolacje wspólne
        w restauracji Village. na kolację dowozi mikrobus kursujący w tym
        czasie "na okrągło". Czy w czasie dnia np. do Hydropolis niestety
        nie wiem.
        • garbus15 Re: Korfu Gelina Village wróciłem 25.08.10, 21:24
          Dzięki za info.A co w temacie naszych braci mniejszych (bzyczących i
          kąsających)?.Czy na terenie jest jakieś małe zoo i żółwie w rzeczce?Byliście
          może na wieczorze greckim--warto?
          • Gość: Zuzojo Re: Korfu Gelina Village wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 09:34
            Na wieczorze nie byliśmy. Komarów jest masa. Hotel położony na
            terenach bagnistych i nadal b. dużo bagien porośniętych trzciną na
            tym terenie. W pokojach są skuteczne siatki (przynajmniej w Village)
            ale wieczorem na zewnątrz konieczny OFF.
            Trochę zwierząt jest przy wejściu do Hydropolis i przy Village.
            Żółwie teoretycznie są ale ta rzeczka przypomina ściek. Najlepiej
            widoczne są nieopodal Mare przy mostku w stronę plaży.
            • garbus15 Re: Korfu Gelina Village wróciłem 26.08.10, 10:46
              Jak wyglądają ceny w wypożyczalniach samochodów?Czy miasteczko oferuje jakieś
              atrakcje(koncerty,występy itp.)
              • Gość: Zuzojo Re: Korfu Gelina Village wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.10, 10:41
                W cenach wypożyczalni samochodów nie mam żadnej informacji, ale w
                prawo od hotelu są chyba 3 firmy wypożyczające od motocykli po
                samochody terenowe.
                W sierpniu w miasteczku było sporo koncertów i innych atrakcji.
                • Gość: Framol Re: Korfu Gelina Village wróciłem IP: 213.241.66.* 28.08.10, 15:57
                  Jeśli chodzi o ceny samochodów to są różne zależnie od wypożyczalni
                  Samochody typu Matiz, Hyundai I10/Atos, Panda w zakresie 70-100€/3dni
                  Większe Punto, Polo, itp. 90-120€/3dni

Najtaniej i bardzo sympatycznie jest w wypożyczalni za marketem w
                  okolicy ronda w Acharavi. Można też kupić tam taniej wycieczki
                  fakultatywne.
                • Gość: beata Zuzojo IP: *.146.91.118.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.08.10, 18:25
                  Witaj,
                  i co zadowoleni wróciliście czy nie? bardzo ciekawa jestem :)
                  pozdrawiam
                  Beata
                  • Gość: Zuzojo Re: Zuzojo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 17:52
                    Generalnie zadowoleni. Jeszcze raz dziękuję za poprzednie
                    informacje.Dostaliśmy pokój w Tetis (praktycznie centrum przy małym
                    basenie, nieopodal Klubu dla dzieci). Więc stamtąd wszędzie daleko
                    lub wszędzie blisko - dla pesymisty bądź optymisty. Plusy hotelu to
                    b. duże pokoje, niezwykle miła obsługa, brak kolejek do barów i w
                    restauracji pomimo pełni sezonu oraz aquapark i plaża. Niestety są
                    również minusy - przede wszystkim zawiodłem się na posiłkach i
                    napojach. napoje (co praktycznie nie zdarza się w obiektach 5*) to
                    nie oryginalne cola, fanta...., a fatalne greckie "zamienniki"
                    jedzenie natomiast bardzo urozmaicone i obfite ale jak najtańsze.
                    Wędliny "martelopodobne" a nie "szynkopodobne", mięsa to w 80%
                    baranina w 20 drób. Praktycznie nie ma wieprzowiny, a to przecież
                    nie kraj arabski. Ale, jak na początku, jesteśmy zadowoleni.
                    Pozdrawiam serdecznie.
                • garbus15 Re: Korfu Gelina Village wróciłem 30.08.10, 20:03
                  Dzięki za wszystkie podpowiedzi--teraz ostatnie pytanie bo jutro wylot--czy jest
                  dostęp do neta?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka