Dodaj do ulubionych

Grand hotel Kreta

23.11.10, 22:08
czy był ktoś ostatnio i może podzielic sie opiniami o tym hotelu TUI ma go w ofercie na lato 2011 z Polską animacją ze scan holiday
Obserwuj wątek
    • Gość: Renia Re: Grand hotel Kreta IP: 84.10.213.* 26.11.10, 00:37
      Też zastanawiam się nad tym hotelem, choć biorę też pod uwagę Mikripoli na Krecie i Sandy Beach z neckermanna na Kos. Wszystkie maja świetne oceny. Czy ktoś może napisać coś nt Granda?
      • Gość: Renia Re: Grand hotel Kreta IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.10, 18:23
        Nikt nie był?
        • Gość: Jarek Re: Grand hotel Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.10, 20:10
          Byliśmy w tym hotelu dwa tygodnie ze ScanHoliday, dwie rodziny z dziećmi. Hotel położony jest w odległości ok. 3-4 km od Hersonissos i pewnie ok. 20 km od Heraklionu. Od linii brzegowej morza oddziela go bardzo ruchliwa i trochę głośna droga, oraz inny znacznie bardziej elegancki hotel. Sam brzeg jest kamienisty, stromy i nieciekawy. Plaża ( o ile można ja tak nazwać) brzydka i niewarta uwagi. Za to sam hotel posiada wystarczająco dużo atrakcji, żeby niektórzy prawie że z niego nie wychodzili. Zabudowa, to nieduże pawilony trochę przypominające małą szeregówkę, rozłożone na trzech tarasach, na zboczu sporej góry. Każdy z zespołów ma swój basen, ale miejsca na leżakach i tak jak to w takich przypadkach bywa, trzeba rezerwować sobie rano. Zespół restauracyjny to spory pawilon z recepcją, sklepikiem i.t.p. Hotel prowadzony jest przez grecką rodzinę tzn. mamma oraz dwóch synów i muszę przyznać, że prowadzą ten interes znakomicie. Obsługa jest sympatyczna i nie pamiętam, żebyśmy mieli jakieś problemy. Na terenie hotelu jest spory amfiteatr, w którym codziennie działo sie coś ciekawego. Nie wiem czy my trafiliśmy na dobry zespół animatorów, czy jest tak zawsze.
          Okolica - to dosyć kamieniste zbocza zabudowywane hotelami, Wieczorem można iść do sąsiedniej miejscowości turystyczne (ok.1 km) , ale nic tam oprócz turystyki nie ma. W drugą stronę jest miejscowość Hersonissos z niewielkim parkiem wodnym i mnóstwem. Samo dojście jest brzydkie i raczej proponuje autobus, którego przystanek jest dokładnie przy wejściu do hotelu. Z tego samego przystanku są również autobusy do Heraklionu.
          To tak ogólnie...
          • Gość: Renia Re: Grand hotel Kreta IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.10, 22:02
            Dziękuję Ci Jarek, to chyba najbardziej wyczerpująca opinia na temat tego hotelu, jaką w ogóle znalazłam. I wydaje się dość obiektywna, bo do tej pory to czytałam tylko same peany na jego temat. No ale ciężko siedzieć 2 tyg. tylko na terenie kompleksu. Chciałoby się liznąć trochę Grecji jednak. My rozważamy jeszcze dodatkowo Mikri Poli w Makrigialos i nie wiem, czy na tym nie stanie ze względu na piaszczystą plażę, a i wschód wyspy może trochę mniej komercyjny niż północ i bardziej grecko...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka