Dodaj do ulubionych

do grecji samochodem

12.06.11, 11:22
cześć, wybieramy się do Grecji na przełomie czerwca/lipca. wyjazd z Wrocka 23.06. pierwszy punkt zwiedzania Meteora, później Lefkada i Peloponez... mam pytanie jak kształtowały się ceny za przejazd autostradami w Serbii i Macedonii (nie mogę znaleźć mniej więcej aktualnych cen), bo wcześniejsze państwa mam obczajone. po powrocie chętnie służę pomocą, tym którzy będą chcieli powtórzyć Naszą wyprawę.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lennox.1 Re: do grecji samochodem 12.06.11, 13:16
      Tutaj masz dane:
      podroze.auto-swiat.pl/oplaty-drogowe-w-serbii/
    • kalinihtaa Re: do grecji samochodem 12.06.11, 13:36
      Za oba kraje zapłacisz ok 25euro w jedną stronę, oczywiście cena zależy od samochodu, z przyczepą czy bez. Płacisz na bramkach w euro i resztę dostajesz w euro. W Macedonii to trochę inna bajka - jak dasz 2 euro to nie dostaniesz reszty, jak dasz 3 to też nie dostaniesz reszty - jak tak miałem w zeszłym roku.
      • lennox.1 Re: do grecji samochodem 12.06.11, 14:16
        kalinihtaa napisał:
        W Macedonii to trochę inna bajka - jak dasz 2 euro to nie dostaniesz reszty,
        jak dasz 3 to też nie dostaniesz reszty - jak tak miałem w zeszłym roku.

Tam chyba tak zawsze było :P
        Nie ma to jak Kraj z tradycjami :D
        • lokiw Re: do grecji samochodem 12.06.11, 17:26
          aha...no to spoczko, zobaczymy czy wydadzą nam resztę w tym roku:)
    • Gość: vvv Aktualne ceny: IP: *.ists.pl 12.06.11, 14:36
      Serbia:
      www.putevi-srbije.rs/pdf/cene_putarina_eng.pdf
      na kazdej bramce płaciłem kartą bankomatową maestro

Macedonia:
      www.roads.org.mk/en/cenovnik_po_delnica.html
      na każdej bramce dałem po 1E
      • Gość: marcin Re: Aktualne ceny: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.11, 09:49
        Do której kategorii należy zaliczyć samochód osobowy? jedziemy do Grecji (Peloponez Tolo) samochodem Kia Ceed kombi. Opłaty w euro są pobierane według tej tabeli czy jeszcze jak słyszałem doliczają 20 % dla obcokrajowców.
        • pl.sandra5 Re: Aktualne ceny: 16.06.11, 09:59
          Rozumiem, że pytasz o Macedonię i Serbię??

Kategoria 1 - zawsze się przepłaca jeśli płaci się w Euro. Jeśli płacisz lokalna walutą to płacisz tak jak wszyscy.

Pozdrawiam
    • Gość: chris Re: do grecji samochodem IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.11, 20:28
      ja z wrocka jade 22.06 wieczorem
      z zebranych informacji: w serbii na bramkach 3kolejno .5, 2.5, 7.5, 2 eur
      macedonia 4 bramki po 1 eur
      • lokiw Re: do grecji samochodem 13.06.11, 07:32
        a gdzie się wybieracie??
        • Gość: chris Re: do grecji samochodem IP: *.171.198.194.static.crowley.pl 13.06.11, 08:57
          Pierwszy "grecki" nocleg na riwierze, pozniej Meteory, Delfy, Ateny, Epidauros, Mykeny, a na koniec Zakynthos. Być może skrócimy, jeśli młodsze towarzystwo nie da rady. Jedziemy z namiotem więc jesteśmy elastyczni.
          • lokiw Re: do grecji samochodem 13.06.11, 11:07
            aha...to podobna trasa do naszej, tylko my odpuszczamy sobie Ateny a w zamian jedziemy na Lekfkadę. miłego wypoczynku
            • Gość: any 13 Re: do grecji samochodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 11:25
              My wyjeżdżamy 17 czerwca na Peloponez z Cieszyna!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka