Dodaj do ulubionych

Kondycja Triady

IP: *.gwardii.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 15.05.04, 07:45
Czy wiecie jaka jest aktualna kondycja Triady. Za parę dni mamy wylot na
Kretę i po ubiegłorocznej wpadce z BB mamy obawy. W tym roku sezon na
upadłości rozpoczął się bardzo wcześnie.

Obserwuj wątek
    • Gość: fun Re: Kondycja Triady IP: *.mila.edu.pl 15.05.04, 10:58
      Dołączam się do pytania, już jedno Biuro ogłosiło upadłość w tym sezonie ...
      Triada przedstawiła bardzo korzystną ofertę na ten sezon .. .tylko czy to nie
      początek końca ? mam nadzieję, ze nie bo w zeszłym roku byłem z nimi na Malcie
      i jestem zadowolony

fun
      • Gość: Nikos triada ma kondycje oj ma! IP: 213.212.203.* 16.05.04, 13:32
        kiedys z kumplami pilismy z jedna z rezydentek triady i zapewniam , ze kondycje
        miala sakramencka. Wszyskich przepila.
      • Gość: kolo Re: Kondycja Triady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 16:39
        Witaj
        W sumie Triada co roku przedstawia taka korzystna oferte, co roku jej
        onkurencja rozpowiada, ze Triada upadnie i co roku jednak okazuje sie, ze to
        konkurencja upada :)
        W sumie Triada przy takiej ilosci osob moze pozwolic sobie na kalkulowanie tak
        niskiej ceny - caly sekret.
        Pozdrawiam i tez wylatuje w tym tygodniu
        kolo
    • Gość: ika Re: Kondycja Triady IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.05.04, 22:47
      A ja w czerwcu lecę z Triadą już czwarty raz i myślę, że kondycja tego biura
      opiera się na wielkim " przerobie " turystów i dlatego jest tak tanio - cierpi
      na tym jakość, no ale za małe pieniądze trzeba mało wymagać pozdrawiam.
    • Gość: lepiej uwazać Re: Kondycja Triady IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.04, 18:10
      no nie wiem czy macie rację piszac ze tyle razy już triade chowano ale dalej
      żyje... ostanio ma coraz gorszą reputacje... w rzepue czytałem o tym ze
      oszukali klientów jadacych do 5* w Hurghadzie...

oferta urodzinowa Triady:
      hotel 3* z 2 posiłkami i przelotem na Rodos za 888 na 2 tygodnie... nawet jak
      do tego doliczyć jakięs opłaty lotniskowe i ubezpieczenie to zadziwiająco
      tanio... bilet czarterowy kosztuje z 200 usd czyli jakięs 770 zł....
      jak pamiętam BB tez w ostanim okresie miało atrakcyjne ceny... a jak się to
      skończyło to każdy wie...
    • Gość: maja Re: Kondycja Triady IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.04, 18:32
      Triada jest ubezpieczona (i klienci też) od takich wypadków, a tak tanio wcale
      nie jest: Thassos niby kosztuje 1600 od osoby, a po podsumowaniu wszelkich
      dodatków: 4400 za dwie osoby. W zeszłym roku byłam z Triadą, w tym roku też
      jadę - potrzebuję tylko ciepłej wody i słońca. I tyle to chyba jest warte...
      • Gość: Basik Re: Kondycja Triady IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.04, 09:17
        Triada jest ubezpieczona, bo musi.Zwróć jednak uwagę na wysokość sumy
        gwarancyjnej jaką dostanie klient w przypadku ewentualnej plajty biura - Europa
        1.000 euro, kraje pozaeuropejskie 500 euro. Jeśli za wycieczkę do Egiptu
        zapłacisz np.3760 PLN / tyle wyliczyła mi Triada za 2 tygodnie w Sea Gull/ to
        stracisz, bo dostaniesz tylko 2300/ przy kursie 4,6/.
        • Gość: G.J. Re: Kondycja Triady IP: *.optimus.lodz.pl / *.optimus.lodz.pl 01.06.04, 11:33
          Ludziska! Jeżdzę z Triadą i jestem bardzo zadowolony. Rozmawiałem kiedyś z
          ludźmi, którzy siedzą w branży turystycznej - wyraźnie wskazywali, że Triada to
          biuro o ogromnym potencjale, dobrej organizacji i stabilnej sytuacji
          finansowej.Najczęściej krytykuje je konkurencja bo zabija innych ceną (choć
          znowu nie jest aż tak tanio),tzw. "skrzywieni turyści", którym nigdy nic się
          nie podoba i "lekko głupawi naiwniacy" którzy chcieli mieć raj za 699 zł ze
          wszystkimi opłatami. Także wspierajmy duże polskie biura i nie pomagajmy
          zachodniej konkurencji bo w Tui też się zdarzają wpadki i to nawet bardzo
          duże!!!! Jeśli ktoś nie rozumie mechanizmów finansowania i odpowiedzialności
          biur podróży to jego problem. Kupując wycieczkę zawsze zakładam wpadkę i stratę
          z tym związaną, ale na Triadzie jeszcze się nie zawiodłem i moim wszczyscy
          znajomi również.Wspierajmy duże polskie biura bo tylko one mają szanse
          konkurować z innymi zachodnimi biurami.
          • Gość: Basik Re: Kondycja Triady IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.04, 15:24
            Nie należę ani do tzw. skrzywionych turystów ani też lekko głupawych naiwniaków
            jeżdżących za 699 PLN na all inclusive. Skoro jednak płacę /w tym konkretnym
            przypadku / 3760 PLN od osoby, a biuro splajtuje 2 tygodnie przed datą wylotu,
            to ja dostanę 2300 na osobę i może znajdę coś jeszcze w last minute w tej cenie
            w innych biurach. A jeśli nie? Kto zapłaci za zmarnowany urlop? Planowanie
            urlopu to nie rosyjska ruletka. A Szwejkowska maksyma: "jeszcze nigdy tak nie
            było,żeby nie mogło być gorzej" na urlopie raczej nie wywołuje uśmiechu na
            twarzy.
            • Gość: maja Re: Kondycja Triady IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.04, 19:35
              Rany boskie, ale Triada jeszcze nie splajtowała, i pewnie tak szybko nie
              upadnie. Zresztą, wcale nie trzeba z Triadą jechać. Kto nie chce ryzykować, nie
              jedzie, albo (jeśli ma dużo czasu) jedzie na własną rękę. Wtedy nie ma
              problemu.
    • atkaxxx Re: Kondycja Triady 06.07.04, 13:12
      Triada nie upadnie, radzi sobie dobrze, a niskie ceny są na to potwierdzeniem.
      Ale........wiele mam zastrzeżeń do opieki rezydentów, do zdzierstwa na
      wycieczkach fakultatywnych, na wypożyczalniach rowerów, samochodów, nawet na
      jedzeniu...Nie pakujcie się w to, wszystko samemu jest bardzo łatwo załatwić,
      po niższych cenach, na dłuższy czas, a jedzonko - typowa grecka kuchnia super,
      ale nie w ofercie Triady!!!!
      • Gość: Sekator Snów Re: Kondycja Triady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 13:27
        zgadzam sie w pelni,tylko naiwne frajerstwo kupuje wycieczki fakultatywne i
        inne rozrywki u polskich rezydentow.Trza se radzic samemu,a kto nie umie,niech
        albo przeplaca,albo spedza wakacje we Wlochach (pod Warszawa he he) :-
        )))))))))!!!!! Prawda jest taka,ze nawet na wkacjach trzeba myslec,a nie
        plakac,ze dalo sie nabic w butelke.Wracajac do TRIADY. To dosc silne finansowo
        biuro,ktore opiera swoja plynnosc na przerobie ilosciowym klientow,a co do
        poziomu uslug - coz. Kupujac Łade trudno ocekiwac komfortu BMW. WIDZIALY GALY
        CO BRALY - to zbyt rzadkie podejscie polskich swiezo upieczonych turystow:-)
        • Gość: Graża Re: Kondycja Triady IP: *.crowley.pl 07.07.04, 11:52
          Z tym Twoim "widziały gały co brały" to nie jest tak do końca, wierz mi. Brałam
          to co oferowali w katalogu TRIADY(tak przecież kupuje się wczasy), okazało się
          że było ZUPEŁNIE inaczej tzn. zastaliśmy hotel w generalnym remoncie. Nie muszę
          chyba opisywać szczegółowo co czulismy, gdy okazało się, że np. basen widoczny
          w ofercie katalogowej jest nieczynny. Reklamacji nie uwzględnili, odniosłam
          wrażenie, że czują się bezkarni. Z instytucji do instytucji, aż w końcu
          Federacje Konsumentów i obecnie czekam na rozprawę sądową, gdie Triada mam
          nadzieję odpowie za oszustwo i może w końcu mnie przeproszą.
          Czym innym jest jak jedzie się z grupą znqajomych poszaleć, a czym innym gdy
          jedziesz z rodziną, dziećmi, które miały kąpać się w tym właśnie basenie. Wiem,
          że dużo turystów rezygnuje z dochodzenia swoich praw, uwzględnienia przez
          Triadę reklamacji, ale właśnie dlatego pozwalają sobie na świadome oszustwa
          tylu ludzi.
    • Gość: Yola Re: Kondycja Triady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 17:57
      Nie bardzo rozumiem co tak uparliście się na traidę, ajk komus nie pasuje
      oferta, albo się boi ich plajty to niech jedzie z Neckermanem czy innym TUI.W
      zesżłym roku koleżanka była z nimi w Turcji na 7+7, kolega tez w Turcji na
      pobytowym, moi Rodzice w Pradze, ja w tym roku na Krecie i było ok, jak ktos
      cszuka dziury w całym to zawsze wynajdzie powód.A jedzenie na Krecie w Hotelu
      Kissamos Palace-Sunny Bay było greckie, a nie schabowy.
      • Gość: THV Re: Kondycja Triady IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.07.04, 00:18
        Traida , Itaka, Orbis, Open Travel sa w miare podobne
        cenowo/jakosciowo/prawdopodobienstwo upadku.
        Jest wiele mniejszych biur, co do ktorych istnieje znacznie wieksze
        prawdopodobienstwo
        plajty.
    • Gość: Sylwiii Re: Kondycja Triady IP: *.torun.mm.pl 07.07.04, 14:53
      Nie wiem jaka jest kondycja Triady, ale cos mi w tym wszystkim nie gra...
      Dzis pojechalam, zeby uregulowac wplate na wczasy, na miejscu dowiedzialam sie,
      ze niestety oferta jest nieaktualna...
      Szkoda tylko, ze powiedzieli mi o tym na miesiac przed urlopem, gdzie juz
      wszystko mialam zaplanowane.
      Koszty oczywiscie zwroca i hca zaproponowac mi korzystna wycieczke, ale na
      Cypr...
      Zastanawiam sie czy sie zgodzic.. jesli ten wyjazd nie dojdzie do skutku i znow
      poinformuja mnie o tym tak szybko to cale wakacje amm zmarnowane...
      A moze byl ktos z Was z Triada na Cyprze (do 16 musze dac odp.)??
      • Gość: dd Re: Kondycja Triady IP: 212.160.106.* 07.07.04, 15:32
        po prostu na malte nie ma samolotów,bo wycofała sie air polonia.Natomiast cypr
        jest obsługiwany przez Lot wiec dojdzie do skutku na 100%.Zreszta obozy i kursy
        na cyprze sprzedają sie zajebiście
      • Gość: Melanż Re: Kondycja Triady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 15:43
        tez mi problem.Twoj facet bedzie Cie dmuchal bez wzgledu na to,czy to bedzie
        Cypr,czy Ciechocinek,WIEC O CI CHODZI ??!!?? :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka