Dodaj do ulubionych

Operacja Wrocław - gdzie????

27.12.06, 23:00
Witam. Od pewnego czasu śledzę to forum, ponieważ mnie również dopadły guzy
tarczycy.Własnie dziś zdecydowałam się na usunięcie dziadostwa, niestety w
rachubę wchodzi tylko usunięcie całej tarczycy sad((
W związku z tym mam pytanie do Wrocławianek, gdzie najlepiej byłoby taką
operacje przeprowadzić.Czytałam już na tym forum dobre opinie o profesorze
Kielanie, może ktoś podpowie w jaki sposób się dostać własnie do niego. A może
są jeszcze jacyś inni chirurdzy godni polecenia?
Liczę na wasza pomoc i z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • annek2 Re: Operacja Wrocław - gdzie???? 27.12.06, 23:29
      i jeszcze ile się czeka na termin operacji we Wrocławiu???
    • jurter Re: Operacja Wrocław - gdzie???? 28.12.06, 11:50
      Miałam operację 20 września tego roku w Klinice Hirurgi Endokrynologicznej na
      ul.Poniatowskiego. Operował mnie dr Zdzisław Forkasiewicz. Po 4-tej dobie
      ściągneli mi szwy i wyszłam do domu. Lekarze bardzo mili,pielegniarki również.
      Jednoczesnie ze mną lezało 5 pań które miały operacje. Wszystkie byłysmy bardzo
      zadowolone z wykonanych operacji oraz z opieki. Ja zadzwoniłam do poradni
      Hirurgi Endokrynologicznej Tel. (071) 733 23 70 i zarejstrowałam się na wizytę.
      W czasie tej wizyty dr Zdzisław Forkasiewicz zapisał mnie na operację. Czekałam
      ok 6 miesięcy. Ja polecałabym Pani tą klinikę.Łączę pozdrowienia i życzę dużo
      zdrowia w nowym roku.
      • 071979an Re: Operacja Wrocław - gdzie???? 28.12.06, 16:22
        Tez polecam tę kilinikę leczę się u dr.Balcerzaka niestety w poradni ma
        najdłuzsze terminy wizyty ok 4 miesięcy.
        • kaczka78 Re: Operacja Wrocław - gdzie???? 28.12.06, 18:59
          Trzeba podzwonic do Szpitala Klinicznego na oddzial chirurgi ogolnej i
          onkologicznej i zapytac o prof. Kielana to dalej powinni pokierowac. To jest
          dobry chirurg i nie tylko tarczyce dobrze operuje. Wiele tez zalezy od
          przypadku, to wiemy.
          • annek2 Re: Operacja Wrocław - gdzie???? 28.12.06, 20:17
            Dziękuję bardzo za wskazówki. Lekarka zapytała mnie wczoraj gdzie bym chciała
            być operowana i za bardzo nie wiedziałam co jej powiedziec. Dlatego każda
            informacja od was jest dla mnie bardzo cenna ( nie muszę chyba dodawać, że się
            strrrrasznie denerwuję i boję). Ponadto chciałam dodać, że zdecydowałam sie na
            operację przede wszystkim dzięki temu forum i mam nadzieję, że to dobra decyzja,
            chociaż powikłania, które są tutaj opisywane przerażają mnie. No ale cóż...
            trzeba się wziąć za siebie i mieć to z głowy. Tylko to oczekiwanie takie długie
            jest. Jeszcze nie wybrałam szpitala, ale myślę, że wszędzie te pół roku trzeba
            odczekać sad
            • kaczka78 Re: Operacja Wrocław - gdzie???? 29.12.06, 13:33
              hm.Pol roku to hyba nie. Zalezy hyba tez jak pilny jest przypadek. Zorganizuj
              sprawe jak najwczesniej poki jest kasa z NFztu. Co do Balcerzaka i jego
              szpitala to nie wiem. Tez chcialam tam. Terminy mieli na za 4 miesiace.
              Trafilam do Kielana i w sume na dobre wyszlo.
              • fatima5 Re: Operacja Wrocław - gdzie???? 29.12.06, 13:53
                czemu takie dlugie terminy oczekiwania na operacje? moze sprobujcie w innym
                miescie?kiedys mialam problem z guzem na jajniku w szpitalu znalazlam sie na
                drugi dzien
    • sylwia22xi Re: Operacja Wrocław - gdzie???? 14.01.07, 15:49
      polecam kliniki na skłodowskiej
      • annek2 Re: Operacja Wrocław - gdzie???? 15.01.07, 15:24
        Dzięki, a jak myślisz dużo takich operacji sie przeprowadza? Zapisałam się już
        tam na operacje( poniekąd dlatego, że to polecany szpital przez was, a poniekąd
        dlatego, że krótsze kolejki niż np. na Poniatowskiego)Obawiam sie tylko, że w
        tym drugim szpitalu ( Klinika Endokrynologiczna czy jakoś tak) wykonuje sie
        więcej takich operacji i lekarze mają może większą wprawę??? Wiem tylko jedno,
        chcę to mieć jak najszybciej za sobą. Mam nadzieje, że wszystko będzie ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka