Dodaj do ulubionych

Kreta , Adelianos Kampos

08.07.11, 11:17
Był ktoś w tej miejscowości? Jakie wrażenia? Fajnie tam jest? Drożyzna ?, podobno Lidl jest :)
Wejście do wody kamieniste? bo coś tak słyszałam... Wybieram się tam 7 sierpnia :D
Dzięki z góry za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • gona31 Re: Kreta , Adelianos Kampos 08.07.11, 15:44
      Witaj,miejscowość super,można odpocząć i wybawić się w licznych dyskotekach.Byłyśmy tam w zeszłym roku.Lidl jest,choć kawałek trzeba do niego dojść,do którego hotelu jedziesz?Bo nam spacer do LDL zabierał 40minut w jedną stronę!co w takim upale było nie lada wyczynem.A jeśli chodzi i plażę i dno morza to w zależności gdzie się ulokujesz na plaży możesz trafić na kamienie i piasek.
      bandit55 napisała:

> Był ktoś w tej miejscowości? Jakie wrażenia? Fajnie tam jest? Drożyzna ?, podob
      > no Lidl jest :)
      > Wejście do wody kamieniste? bo coś tak słyszałam... Wybieram się tam 7 sierpnia
      > :D
      > Dzięki z góry za odpowiedzi
      • bandit55 Re: Kreta , Adelianos Kampos 08.07.11, 15:50
        gona31 napisała:

> Witaj,miejscowość super,można odpocząć i wybawić się w licznych dyskotekach.Był
        > yśmy tam w zeszłym roku.Lidl jest,choć kawałek trzeba do niego dojść,do którego
        > hotelu jedziesz?Bo nam spacer do LDL zabierał 40minut w jedną stronę!co w tak
        > im upale było nie lada wyczynem.A jeśli chodzi i plażę i dno morza to w zależno
        > ści gdzie się ulokujesz na plaży możesz trafić na kamienie i piasek.
        > bandit55 napisała:
        >
        > > Był ktoś w tej miejscowości? Jakie wrażenia? Fajnie tam jest? Drożyzna ?,
        > podob
        > > no Lidl jest :)
        > > Wejście do wody kamieniste? bo coś tak słyszałam... Wybieram się tam 7 si
        > erpnia
        > > :D
        > > Dzięki z góry za odpowiedzi

Dzięki za info :) Hotel Kathrin Beach kojarzysz może ? a w jakim miesiącu byliście? bo ja w sierpniu wyjeżdżam. Komary są tam wogóle, trzeba jakieś specyfiki brać ( pewnie tak) ???
        Fajnie że disco jest, myślałam że tylko tawerny ;))
        • Gość: hgte Re: Kreta , Adelianos Kampos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.11, 21:51
          plaża przy kathrin beach - buty do wody Ci nie potrzebne, są kamyczki i głazy w morzu ale to nie tragedia tylko masaż dla stóp, klapki na nogi bo piach jest gorący i nie da się chodzić, zamiast leżaków 2 na plaży i parasola 1 za 5 euro (w czerwcu) kupisz za 6 euro parasol w sklepie oraz np. materac - dmuchacz za 3 euro, którym popływasz po fali bo w sierpniu tam nieźle dmucha ale dzięki temu, że dmucha to przeżyjesz upał, uważaj na słońce - ja mam ciemną karnację ale trzaska po 1 h do bólu, Lidla masz 15-20minut w jedną stronę ale ceny nie są takie jak u nas, piwo kupisz w sklepie przy hotelu - ichniejsza Alfa za 0,9 euro w butelce 0,5 l mi smakowało, przy hotelu przystanek do rethymonu, hotel spokojny ani nie górka ani nie katastrofa, miałem śniadania i obiadokolacje, obok hotelu zjesz za 2-3 euro kebaba, ichniejszy bimber sprzedawany w sklepach zwany "uzo" wchodzi nieźle jeżeli ktoś lubi anyż, z kolei popularna metaxa dla mnie była nie do wchłonięcia chociaż w polsce mi smakuje, alkohole sprzedają w sklepach bez banderoli dlatego myślę, że każdy sklep ma wytwórnię w piwnicy, ot tacu są Grecy, z atrakcji niedrogich polecam Rethymon busem spod hotelu oraz krótkie wycieczki żółtym pociągiem
          • oliff Re: Kreta , Adelianos Kampos 03.08.11, 17:54
            Napiszcie proszę coś więcej o samym miasteczku. Jak widoki? Czy jest tam grecko-pięknie czy to tylko taka baza wypadowa. Jest gdzie pospacerować?
            • Gość: kate Re: Kreta , Adelianos Kampos IP: 95.108.77.* 03.08.11, 20:46
              Pospacerować - nie za bardzo, chyba że lubisz deptakiem - mniej wiecej jak w Łebie, tandetne sklepy z pamiątkami, mnóstwo knajp - cały czas zapraszająca obsługa, dobra baza wypadowa, zeby zwiedzać
              • oliff Re: Kreta , Adelianos Kampos 03.08.11, 21:26
                No to z innej strony... gdzie na Krecie jest po prostu ładnie? Ciągle czytam, ze cała jest brudna, betonowa i brzydka. Jakie miasto polecanie, żeby moc się nacieszyć pięknymi widokami?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka