Gość: D. IP: *.era.pl 21.05.04, 10:54 Czy moze juz ktos z Was ma jakies doswiadczenia z tym biurem? Dostalam propozycje wyjazdu z nimi na Krete. Bede wdzieczna za wszelkie informacje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zibi Re: biuro Meltemi - doswiadczenia? IP: 217.153.16.* 24.05.04, 13:19 Ja bym nie ryzykował , biuro jest z Jeleniej Góry, zapewne jest kolejnym, już 3 mutantem firmy BIG BLUE !!!! /2 razy już zmieniali nazwę i upadali// Odpowiedz Link Zgłoś
marijohanna Re: biuro Meltemi - doswiadczenia? 24.05.04, 13:54 nie ma to jak zle mowic o konkurencji;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: do Marijoanna IP: 217.153.16.* 24.05.04, 14:10 Niestety , nie jestem konkurencją , tylko jednym z oszukanych , wyjazd w 2002r na Kretę, gdzie nic nie zgadzało się z ofertą biura, wywieźli nas do dziury, bez wyżywienia, a do sklepu 4km, taverny jedynej 1,5km i nie pozwolę, by dalej nabierali ludzi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
marijohanna Re: do Marijoanna 24.05.04, 14:30 co ma wspolnego twoja historia z biurem meltemi?? nie mieszkam w polsce, juz to dzis wspomnialam na tym forum i nie reprezentuje zadnej firmy. ba! pochodze z calkiem innej branzy. nie lubie po prostu oczerniania, bez sprawdzenia "poglosek". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agi Re: biuro Meltemi - doswiadczenia? IP: *.lubin.sdi.tpnet.pl 24.05.04, 19:50 Kilkanaście wątków niżej jesto dokładnie napisane kto jest kim w Meltemi (Big Blue) Ja bym z nimi nie pojechała Odpowiedz Link Zgłoś
marijohanna Re: biuro Meltemi - doswiadczenia? 24.05.04, 21:47 Gość portalu: agi napisał(a): > Kilkanaście wątków niżej jesto dokładnie napisane kto jest kim w Meltemi (Big > Blue) Ja bym z nimi nie pojechała ! "Mówi się, że "ciche udziały" mają tam też pan Marcin Kołodziejczyk i Paweł Michalski - prezesi upadłego Big Blue." to rzeczywiscie bardzo dokladnie napisane...tylko ploty i zadnych faktow! a nie przyszlo ci do glowy, ze pracownicy zostali na bruku i otworzyli wlasny interes??? jesli pracowali w tej firmie dlugo (tak sie domyslam) i prawdopodobnie sa wyksztalceni w tym kierunku to nic dziwnego, ze kreca lody dalej. ale to takie typowe polskie! niie zna sie firmy, ale juz ja obrzucmy blotem! rozumiem, ze chodzi tu o wasza kase (o wasza, bo ja nie latam z polski), ale z tego co wiem biura w polsce sa ubezpieczone i nikomu nie grozi pozosatnie za granicami kraju. inaczej biuro podrozy nie dostaloby koncesji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. Re: biuro Meltemi - doswiadczenia? IP: *.era.pl 25.05.04, 09:23 Kurcze, pytalam czy ktos juz z nimi wyjezdzal!!!!! Wiem co to za biuro i kto jest wlascicielem, ale chcialam tez dowiedziec sie czy ktos ich sprawdzal i moze podzielic sie doswiadczeniami. A z innej beczki - z big blue zawsze bylam zadowolona, poniewaz kupowalam wyjazdy u sprawdzonego agenta, ktory nie wciskal kitow i nie mowil ze hotel jest przy piaszczystej plazy w sytuacji kiedy jej w ogole nie bylo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_gorczyca Re: biuro Meltemi - doswiadczenia? 25.05.04, 11:41 witam nazywam się Katarzyna Kopff Gorczyca i jestem pracownikiem biura podróży meltemi. Myślę że najwyższy czas wypowiedzieć się na tym forum aby skończyć z bajkami tu opowiadanymi. Zgadza się iż firma meltemi powstała w tym roku (2004) i ma siedzibę w Jeleniej Górze. Zgadza się również że zarówno ja jak i Maciej Rybiałek – prezes meltemi (na niego również jest zezwolenie 2/Z/2004 wydane przez Wojewodę Dolnośląskiego) pracowaliśmy dla Big Blue – i nie wstydzimy się tego – bo niby czego J. Ale po upadku biura trzeba cos robić – a że jak słusznie napisała marijohanna mamy wykształcenie turystyczne i doświadczenie w tej branży to chcemy w niej pracować dalej i spróbować swoich sił ale już w swoim biurze. Nie otworzyliśmy biura w Warszawie tylko w JG bo tu mieszkamy, ale to nie oznacza ze jesteśmy kontynuacja BB. Jak wielu tour operatorów z Warszawy ogłosiło upadłość? czy w związku z tym każdy nowo powstający z siedzibą w waw jest kontynuacja tego który upadł? Dlaczego jesteśmy oskarżani o spowodowanie upadku BB i o wyprowadzenie z niego pieniędzy? Czy ktoś kto pracował w jakiejś firmie jako specjalista d/s marketingu i firma ta ogłosiła upadłość to oznacza ze ta osoba przestała być specjalistą i ze powinna zmienić zawód ???? czy jeśli otworzy swoją działalność to znaczy że ukradł pieniądze z firmy która upadła????? Jak na nowo powstałe biuro wzbudzamy wielkie emocje na rynku turystycznym. Miło nam, ale chcielibyśmy aby dano nam szanse na pokazanie kim naprawdę jesteśmy i co potrafimy. Niestety gościu: D nie możemy Ci napisać jakie są odczucia naszych klientów, a tym bardziej oni sami nie mogą tego napisać, ponieważ pierwszy samolot leci 04.06. Ale zapewniamy Cię że wszelkie opisy zmieszczone w katalogu są zgodne ze stanem faktycznym. Wiemy, że dobra informacja przed wyjazdem to 50% udanego urlopu. Staraliśmy się zatem aby nasz katalog i zawarte w nim informacje były rzetelne. Na miejscu jest nasz rezydent – polskojęzyczny. Nie będę się tu rozpisywać o naszej ofercie jeśli ktoś ma pytania jej dotyczące zapraszam na naszą stronę lub proszę o maila na meltemi@meltemi.pl. Pozdrawiam wszystkich trzeźwo myślących. A do plotkarzy i konkurencji, której jesteśmy solą w oku J, wszystkie nasze dokumenty są jawne i łatwe do sprawdzenia. I zdecydowanie zaprzeczamy o jakichkolwiek „cichych udziałach” byłych prezesów BB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. Re: biuro Meltemi - doswiadczenia? IP: *.era.pl 25.05.04, 13:15 Pani Katarzyno, dziekuje za informacje i chyba wszystkim pozwoli to troche inaczej spojrzec na niektore biura. Poczekamy tez na opinie po 4.06. ;-) A swoja droga ciekawy pomysl z zamieszczeniem w katalogu przepisow kulinarnych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
betinka8 Re: biuro Meltemi - doswiadczenia? 25.05.04, 14:31 Byłam klientką BB (przez niektórych posądzana o pracę na ich rzecz bo ośmieliłam sie byc zadowolona) i gdybym wczesniej znała oferte Meltemi to z pewnoscią zdecydowałabym się na wyjazd.Kreta jest tak piekna że nie przywiązuję uwagi do hotelu (oby tylko nic po mnie nie łaziło)ale ostatnio istnieje obawa czy biuro nie splajtuje...tu nie ma żadnej gwarancji udanego urlopu- tylko zwrotu kasy (a może aż) Wiesz D że nawet opinie pierwszych powracających nie dadzą Ci żadnej pewności. (jeśli juz to biuro raczej nie plajtuje przy I-wszej serii;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. Re: biuro Meltemi - doswiadczenia? IP: *.era.pl 26.05.04, 08:16 Masz racje Betinka,a proszac o opinie nie mialam zamiaru sie tylko nimi kierowac, nigdy tak nie robilam. Z BB tez zawsze bylam bardzo zadowolona (Rodos, Santorini, Portugalia)!! O splajtowanie tez raczej sie nie martwie, wiec... pozostaje tylko cos wybrac i dobrze sie bawic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agi Re: biuro Meltemi - doswiadczenia? IP: *.lubin.sdi.tpnet.pl 25.05.04, 16:10 Cieszy mnie chęć pracy i doświadczenie, jak przypuszczam zdobyte w związku z wykonywaniem rozlicznych obowiązków. JA PRACUJĄC W FIRMIE, GDZIE ZDOBYWAM DOŚWIADCZENIA, KTÓRE POTEM UMOŻLIWIAJĄ MI ZAŁOŻENIE WŁASNEJ DZIAŁNOŚCI PEWNIE ZAUWAŻYŁABYM, ŻE MÓJ PRACODAWCA NIE PŁACI DŁUGÓW (MOŻE NAWET I MOJEJ PENSJI) NIE WIEM, CZY W TAKIM RAZIE ZAWIERAŁABYM BEZ SŁOWA UMOWY Z LUDŹMI, KTÓRZY TEŻ MAJĄ PRAWO DOSTAĆ TO ZA CO PŁACĄ(BO PRZECIEŻ JAKO PRACOWNIK ZA NIC NIE ODPOWIADAM). JEŻLI TAKIEGO DROBIAZGU NIE ZAUWAŻAM, TO ZACZYNANIE WŁASNEJ DZIAŁALNOŚCI JEST BARDZO ODWAŻNE, JEŻELI O TYM WIEM I MNIE TO (BO JESTEM PRACOWNIKIEM) NIE PRZESZKADZA TO TEŻ O CZYMŚ ŚWIADCZY. ŻYCZĘ POWODZENIA. Odpowiedz Link Zgłoś
marijohanna agi:) 25.05.04, 22:19 ktos tu kiedys na forum napisal, ze maciej rybialek byl szefem rezydentow. wiesz co to oznacza??? ze przebywal za granica naszego pieknego kraju. tym samym wyklucza sie twoja poszlaka, ze cokolwiek wiedzial czy co nie. smieszna jestes ze swoimi pogladami. uwazam, ze to bardzo dobrze o nich swiadczy, ze sie tutaj wypowiedzieli. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
vivawawa Re: biuro Meltemi - doswiadczenia? 25.05.04, 17:32 Widać, że biuro MELTEMI poważnie traktuje forum Turystyczne, skoro przedstawiciel wypowiada się publicznie. Szkoda, że Meltemi ma tylko jeden kierunek - Kreta. Szukam wyjazdu na Santorinii - i tylko znalazłem Atena Travel Odpowiedz Link Zgłoś