Dodaj do ulubionych

Kreta Hotel Arminda Hersonissos Stalis - polecam

30.08.11, 21:29
Przed wyjazdem wakacyjnym dokladnie studiowalam forum i zastanawialam sie ktory z hoteli wybrac, dzieki wam ominela mnie "przyjemność" wypoczynku w Hotelu Eden Galini, wiec postanowilam podzielic sie sprawdzonym namiarem na wyjazd wakacyjny z dziećmi.
Finalnie wahając sie między Elpida a Armindą, dzieki poleceniu pana z Easy Travel wybraliśmy ten 2-gi hotel i to był strzal w 10.
Spedzilismy z dziecmi fantastyczne 2 tygodnie w Armindzie, w przyzwoitych warunkach, z pysznym jedzeniem, w duzym wyborze i ogromnych ilosciach (nalesniki na śniadaniu nie znikały o 8:30, jak podobno w Elpidzie), dzieci z checią korzystały z polskich animacji, zwiedzilismy samochodem wschodnią czesc wyspy i mamy ochote wrócić jeszcze na Krete, ty razem w okolice Chanii. Szczegolowy opis zamiescilam na holidaycheck.pl, tam tez jest sporo aktualnych zdjec hotelu. Postaram sie odpowiedziec na pytania, jesli ktos bedzie zainteresowany.
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: Kreta Hotel Arminda Hersonissos Stalis - pole IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.11, 21:45
      Ja mam kilka pytań,bo szukam czegoś na przyszły rok:)
      jaka cena za 2 tyg?
      jaka plaża?
      czy są przekąski w all?
      jak czystość w pokojach?
      ile basenów i czy są jakieś zjeżdżalnie?
      czy w okolicy jest co robić?(spacery,kramiki,knajpki itp)?
      Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi

• azyli Re: Kreta Hotel Arminda Hersonissos Stalis - pole 30.08.11, 22:45
        1. Na pytanie o cene trudno mi odpowiedziec bo zalezy od terminu i ilosci osob.
        2. Plaza najbliższa, ok 100-200m od Armindy nalezy do hotelu Nana Beach i jest piaszczysta, w miarę ok, z prysznicami, niestety zaporowe są ceny za komplet lezaków i parasal - 15euro. Mozna wybrnąc z tej sytuacji rozkladając sie na piasku i nabybając parasol na pobyt za 7 -8 euro w pobliskim markecie, lub wybrac się na inne okoliczne plaże. Ewentualnie korzystac z plazy poznym popoludniem, kiedy nikt juz oplat za lezaki nie pobiera.
        3. Wszyscy goscie w hotelu są w opcji AI, w Snack barze w nowszej czesci hotelu w ciągu dnia wystawione są przekaski: kanapki i tosty do grilowania, rózne bułeczki, nalesniki, słodycze i lody.
        4. Pokoje są sprzatane codziennie oprócz niedziel, łacznie z wymianą uzytych ręczników. Było czysto zarówno w pokojach jak i całym hotelu.
        5. Są 2 baseny i jeden mały brodzik, nie ma zjezdzalni. Ok 20 minut spacerem wzdłuz wybrzeza w strone Hersonissos jest park wodny Star Beach, z ktorego mozna korzystac bezpłatnie (placąc jedynie za lezaki, napoje i ew posiłki. Dodatkowo platne są duze zjezdzalnie dla dorosłych).
        6. Hotel połozony jest w spokojnej okolicy między Stalidą a Hersonissos, przy hotelu jest jedna tawerna, 2 sklepy i wypozyczalnia samochodów, Do centrum kurortów z masą sklepów, kramów i tawern trzeba dojsc spacerem 15-30 min lub dojechac komunikacją publiczną 1-3 przystanki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka