Dodaj do ulubionych

oferta lato 2012 - triada - POMOC

IP: *.180.233.172.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.09.11, 10:08
witam, właśnie widze że triada wypuściła już oferte na lato 2012, planujemy urlop na Rodos, widziałam nawet fajne hotele w triadzie w granicach 1900-2100 za osobę z all inclusivena 2 tyg . Wydaje mi się to bardzo tanio, ale nigdy nie interesowałam sie cenami urlopu na Rodos, może ktoś w temacie mi powie czy to faktycznie bardzo tanio i warto rezerwować teraz???? czy poczekać aż inne biura dadzą ofertę, ale czy będą mieć tak tanio???? a wiecie może kiedy inne biura dadzą swoją oferte????
a ile wy płaciliście za rodos a all na 2 tyg???
dziękuje za pomoc i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tamerza Re: oferta lato 2012 - triada - POMOC 25.09.11, 10:52
      nie bylam na rodos, wiec co do cen nie moge sie wypowiedziec, jednak porownując inne kierunki z oferta ubiegloroczna to jest o jakies 400 zl drozej, niz mozna bylo kupic w zeszlym roku na first minute. Radze, poczekaj, ta oferta jest bez szalu, poza tym euro wysoko i stad ceny srednie. Mysle ze euro spadnie za kilka miesiecy a razem z tym ceny :)
      • Gość: aasia Re: oferta lato 2012 - triada - POMOC IP: *.180.166.31.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.09.11, 11:48
        okej, może i spadną ceny jak spadnie euro. Ale w cenie wycieczki jest gwarancja najniższej ceny, czyli jak cena wycieczki bedzie niższa to nam zwrócą różnicę.
        Może niech się ktoś wypowie kto był na Rodos i kupował w first minute, czy cena na koniec maja 2000zł za osobe z all to tanio czy czekać na inne biura???
        hotel: filerimos village.
        • tamerza Re: oferta lato 2012 - triada - POMOC 25.09.11, 14:22
          za ta cene rodos to jest tanio, ale pytanie za jaki hotel, bo sa hotele 4* za ktore to jest super cena, a moze byc hotel, w ktorym mimo all bedziesz musiala namiejscu zaplacic za lezaki na plazy, za reczniki, za klmatyzacje i za chwile z tych 2000 zl zrobi ci sie 3000 zl :(

"gwarancja najniższej ceny"...... dobre.... juz to przerabialam :) dwa lata temu kupilam na first hotel oludeniz resort za 3200, potem byl 2900 i co... "gwarancja najnizszej ceny" nic mi nie dala...dlaczego? bo w regulaminie bylo napisane "gwarancja najnizszej ceny obejmuje tylko oferty w ramach tej samej promocji", jak za tydzien oferte promocyjna nazwą "przedpremiera BIS" to gwarancje najnizszej ceny mozesz sobie w ..... nos wsadzic... nie wiem czy tak jest nadal, ale tak bylo,

nie bylam na rodos, ale jezdze z triada od lat i znam bardzo dobrze rynek turystyczny

kondycja biur podrozy nie jest dobra, zeby nie napisac slaba, ja na twoim miejscu wstrzymalabym sie do pelnej oferty innych biur, a poza tym nie wiem czy pamietasz, ale wiekszosc biur upada na przelomie wrzesnia/pazdziernika, wiec lepiej jeszcze chwile poczekaj :)
        • Gość: 2 Re: oferta lato 2012 - triada - POMOC IP: *.ennet.pl 27.11.11, 18:12
          byłem w hotelu filerimos village pod koniec maja 2009 i polecam. było fajnie. temperatury powietrza około 30 stopni choć woda w morzu nie najcieplejsza - może 20 ale można się kąpać
    • tamerza Re: oferta lato 2012 - triada - POMOC 25.09.11, 11:25
      a poza tym:
      biznes.onet.pl/biuro-podrozy-triada-zostanie-przejete,18569,4838995,1,prasa-detal
      gospodarka.dziennik.pl/news/artykuly/352085,parkiet-patrowicz-wesprze-finansowo-triade.html

zaznaczam byla 11 razy na wycieczce z triada :( teraz sie zastanowie :(
    • Gość: pauliska Re: oferta lato 2012 - triada - POMOC IP: *.elk.mm.pl 25.09.11, 13:44
      za 2000 zł na 2 tyg to tanio, zalezy jeszcze jaki hotel i w jakim terminie wycieczka, w tym roku w krajach europejskich ceny za 8 dni w hotelach 4* nie spadały poniżej 1700 z all no chyba że jakieś promo czy hit tygodnia, byłam na rodos na początku września za hotel 4* +all w dobrej lokalizacji płaciliśmy 1719 zł
      • anit64 Re: oferta lato 2012 - triada - POMOC 25.09.11, 13:59
        w świetle tego co się ostatnio czyta o Triadzie balabym się powierzyć im moje pieniądze, ale to moje zdanie
      • Gość: aasia Re: oferta lato 2012 - triada - POMOC IP: *.146.17.183.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.09.11, 17:17
        wyjazd 26 maja na 2 tyg , zachodnie wybrzeże, hotel 3,5*
        też mi się wydaje że 2 tyś to mało, dlatego mnie zainteresowała ta oferta, nie oczekujemy luksusów nie wiadomo jakich, ale z tego co czytałam o tym hotelu opinie to są podzielone, jedni narzekają inni chwalą, także myślę że nie powinno być źle.
        Interesuje mnie tylko czy może inne biura będą miały taniej, czy raczej nie ma co liczyć.
        • tamerza Re: oferta lato 2012 - triada - POMOC 25.09.11, 19:57
          ok, patrzylam na oferte triady i na 26.05 np. jest hotel saint george 3+, bardzo fajny hoteli, moi znajomi tam byli w tym roku w lipcu i za tydzien placili 1450 zl.... a w ofercie triady jest na maj na tydzien za 1779 :) a w tym samym terminie co oni byli 2411, wiec sama porownaj czy oferta TRiady jest "dobra" :) tylko trzeba pamietac, wtedy euro bylo po 3,8 :) a nie po 4,55
          • Gość: m Re: oferta lato 2012 - triada - POMOC IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.11, 21:28
            Warto poczekać do końca listopada-wtedy większość biur już przedstawia oferty i ceny.Poza tym z Triadą nie wiadomo jak będzie w obliczu jej ostatnich kłopotów,o których się czyta.
            • Gość: aasia Re: oferta lato 2012 - triada - POMOC IP: *.182.176.182.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.09.11, 22:00
              może niech się też wypowie ktoś kto był na przełomie maja/czerwca na rodos na 2 tyg z all i ile płacił. proszę o pomoc.
              • Gość: olala Re: oferta lato 2012 - triada - POMOC IP: *.cwd.waw.pl 27.09.11, 12:48
                Wszyscy radzą Ci, abyśs wstrzymała się do listopada. Zaczekja, przecież oferta Triady nie jest super okazja, która jutro sie kończy i natychmiast musisz podjąć decyzje. Ja w przyszłym roku wybieram sie do Turcji, ale oferta triady i sunfun nie powaliła mnie z nóg i czekam spokojnie hehe- Tobie też radzę wstrzymaj się.
                • Gość: gosc Re: oferta lato 2012 - triada - POMOC IP: *.146.153.81.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.09.11, 22:12
                  właśnie widzę że już jeden hotel ma wykupione miejsca w triadzie, jednak ludzie kupują.
                  mówicie że nie ma fajnej oferty triada, ale wydaje mi się że inne biura też mogą mieć wyższe ceny przez wyższe euro....
                  • Gość: toja Re: oferta lato 2012 - triada - POMOC IP: 217.153.153.* 28.09.11, 09:06
                    kupujcie, kupujcie. Ci, którzy czekają na porządne oferty, z porządnych biur może będą mieli taniej. Bo popyt sie zmniejszy.
                    • Gość: sroja Re: oferta lato 2012 - triada - POMOC IP: *.ck.polsl.pl 28.09.11, 10:59
                      No i po co zdradziłaś ten szczwany plan? Teraz nikt w Triadzie nie kupi i ci co czekają na porządne oferty, z porządnych biur, będą mieli drożej
                      • Gość: monia Re: oferta lato 2012 - triada - POMOC IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.09.11, 22:24
                        Jak chcesz to kupuj... ja napewno nie kupię w firmie, która w przypadku upadku nie bedzie miała gwarancji aby zapewnić mi powrót do kraju... a nie mówię juz o zwrotach poniesionych kosztów...
                        No, ale każdy ma swoj rozum i radzę go intensywnie w tych kwetiach wykorzystać aby potem nie było lamentu, płaczu na formum, kontaktowania się z krajem przez Tv z błaganiem o pomoc .... bo widziały gały co brały..
                        • Gość: m Re: oferta lato 2012 - triada - POMOC IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.11, 19:54
                          Dokładnie!!! Poza tym niektóre hotele mają różne ceny z różnych biur i spokojnie można sobie coś wybrać taniej,jeśli akurat poluje się na dany hotel...Ceny z końca listopada będą obowiązywać zapewne (wzorem lat ubiegłych) do końca stycznia,więc przez ten czas naprawdę można coś wybrać na spokojnie,sprawdzić opinie na necie,a nie rzucać się na pierwsze lepsze oferty,a potem żałować...
                          • Gość: gosc Re: oferta lato 2012 - triada - POMOC IP: *.182.83.194.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.09.11, 22:31
                            a więc myślicie że za ok.2000zł za osobe za 2 tyg z all inclusive znajdę coś na Rodos w miarę przyzwoitego???
                            • Gość: jasio Re: oferta lato 2012 - triada - POMOC IP: *.ck.polsl.pl 30.09.11, 08:26
                              Ja myślę że nie, bo płaciłem drożej ale moja znajoma myśli że tak, bo płaciła taniej.
                              Sorry ale pytanie co najmniej głupie. Między hotelami o tej samej ilości gwiazdek są kilkuset złotowe różnice a ty pytasz czy 2000 to tanio czy nie nie podając nawet nazwy hotelu.
                            • Gość: toja Re: oferta lato 2012 - triada - POMOC IP: 217.153.153.* 30.09.11, 08:32
                              > a więc myślicie że za ok.2000zł za osobe za 2 tyg z all inclusive znajdę coś na
                              > Rodos w miarę przyzwoitego???

wg mnie coś przyzwoitego w Grecji, to min. 4 gwiazdki, i z przyzwoitego biura. Za 2000 zł z all to nie sądzę. Prędzej około 3.000 zł
                              • Gość: gosc Re: oferta lato 2012 - triada - POMOC IP: *.180.111.81.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.09.11, 10:01
                                chodzi mi o hotel 3,5* filerimos village i wyjazd na koniec maja, jest teraz w triadzie za 2026 z all na 2 tyg. Chodzi mi o ten hotel lub jakiś podobny od 3,5 * ,ale żeby cena zamknęla się w 2100. Znajde w ofercie innych biur w first minute??
                                • Gość: jasio Re: oferta lato 2012 - triada - POMOC IP: *.ck.polsl.pl 30.09.11, 10:44
                                  znajdziesz
                                • Gość: sisio Re: oferta lato 2012 - triada - POMOC IP: 157.158.96.* 30.09.11, 10:45
                                  nie znajdziesz
                                • Gość: siua Re: oferta lato 2012 - triada - POMOC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.11, 13:42
                                  Ecco puściło już pierwsze hoteliki :) sprawdź sobie
                                • Gość: eee Re: oferta lato 2012 - triada - POMOC IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 01.10.11, 08:00
                                  Bardzo miło wspominam ten hotel. Byłam tam dwa lata temu. Mieszkaliśmy w bungalowach i myślę, że to lepiej niż w budynku głównym.Bardzo smaczne jedzenie, ale śniadania zawsze takie same, jak to w Grecji.Jadąc do Grecji trudno jednak oczekiwać standardu 4 - 5 gwiazdkowych hoteli jakie są w krajach arabskich, ale mnie to nie przeszkadza, bo ja wolę takie wakacje, niż narażać się na arabską nachalność:-) Plaża kamienista i niezbyt ładna, jakieś 10 min od hotelu, ale woda w morzu super. Często spędzaliśmy na niej czas. Do centrum Ialyssos jakieś 15- 20 min. W ramach wieczornego spaceru nie robi to różnicy. Hotel wówczas był czysty. W 2009 r. za dwa tygodnie w opcji All w pierwszej połowie września z Triady w last zapłaciliśmy po 2.800 zł od osoby, przy czym wówczas Triada podawała, że hotel ma 4 gwiazdki. Wiadomo że nie miał. Dałabym mu za to mocne 3 gwiazdki. Rodos wspominam najmilej z greckich wyjazdów i z chęcią bym tam wróciła. Jeżeli ktoś chce dużo zwiedzać tak jak my, dodatkowo chce mało wydać i mieć przyzwoite warunki, to hotel jest wart zainteresowania, a na pewno ceny jaką masz teraz.Trudno będzie znaleźć coś podobnego w zbliżonej cenie. Takie jest moje zdanie, ale poczekaj jeszcze. Triada tak ma, że jej tygodniowe promocje trwają nawet dwa miesiące. Hotel stanowi świetną bazę wypadową.Nie sądzę, by wiele się w nim zmieniło.Myślę nawet, że wciąż w restauracji przy posiłku jest ten sam gość, który odnotowuje numery pokoi.Ot taka sobie zasad, której dotychczas nigdzie nie spotkałam.
                                  • Gość: gosc Re: oferta lato 2012 - triada - POMOC IP: *.205.1.122.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.10.11, 08:50
                                    "eee" dzięki za szczegółową odpowiedź.
                                    a powiedz jak jest z basenami????? wiem że są dwa, ale czy są duże??? jak głębokie??? czy gdzieś jest w miare płytko żeby sobie np. posiedzieć???
                                    ręczniki trzeba mieć swoje czy dają????
                                    jak jest z alkoholami, samemu się nalewa czy trzeba prosić kelnera????
                                    i najważniejsze, jak jest w tej miejscowości gdzie jest hotel??? czy są jakieś dyskoteki??? czy dzieje się tam coś wieczorami i w nocy???? czy jest gdzie pójść wieczorami????
                                    a wypożyczaliscie auto??? jak tak to ile płaciliście?? nas by tak 3 dni interesowaly. czy gdzieś tam w pobliżu jest jakaś sprawdzona wypożyczalnia??
                                    • Gość: eee Re: oferta lato 2012 - triada - POMOC IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 04.10.11, 20:57
                                      No to po kolei. Można powiedzieć, że baseny są w zasadzie trzy i z tego co pamiętam dwa są dość głębokie. Jeden jest przy restauracji przed wejściem głównym o prostokątnym kształcie i ma chyba 2-2,20 m. Rzadko ktoś tam pływał, przy czym był zakaz kąpieli w czasie posiłków, z uwagi na sąsiedztwo tarasu restauracji. Drugi i trzeci basen są położone w przepięknym ogrodzie, większy ma nieregularny kształt, można pływać wokół nieczynnego poolbaru - głębokość też zmienna gdzieś od 1.45 do 2.00 (dokładnie nie pamiętam) i trzeci basen dość płytki. Woda sięgała najdalej do pasa. Tam też odbywał się aquaaerobik, tam bawiły się dzieci i tam można było także posiedzieć w wodzie. Codziennie baseny były gruntownie sprzątane. Hotel ma piękny ogród mnóstwo hibiskusów i innych kwiatów, palm, bananowców.Leżaków w sezonie mogło być mało, ale zawsze można było coś zająć idąc na śniadanie. Pokoje w bungalowach były duże, o surowym kamiennym wystroju - takie greckie klimaty,, łazienka to takie lata 80-te, wyposażona w wannę, niezbyt duża. Nasz bungalow miał taras wprost na małą białą kapliczkę. Cisza i spokój. Nie wiem jak wyglądały inne pokoje, w tym w budynku głównym. Pamiętam, że przylecieliśmy w nocy i mieliśmy już przydzielone pokoje przez Triadę. Ręczniki basenowe w 2009 r. trzeba było mieć swoje. Co do alkoholi, to były dwa bary jeden przy basenie i tam z dystrybutorów można było samemu nalewać sobie napoje bezalkoholowe oraz wino i piwo, natomiast mocniejsze nalewał barman, który jak to Grek nie zawsze był zadowolony, że musi pracować i nie zawsze był miły, ale nam to "zwisało".Często krzyczał, żeby nie wchodzić w mokrym stroju kąpielowym. Po 17.00 do 23.00 pracował tam taki barman o imieniu Kostas,dla innych niemiły dla nas miły.Dość dobrze znał angielski i można było ciekawie pogadać. Robił różne drinki, pokazał Zorbę. Po bliższym poznaniu sympatyczny. Dla nas gin, rum i tonic były nie do wypicia.Drugi bar był w holu głównym, czynny od chyba 18 - 23.00. Pracowała w nim także jakaś Polka, na stałe mieszkająca w Grecji. Przy basenie w ramach przekąsek podawali jedynie ciasta i ciasteczka. Ściśle przestrzegano godzin all.Napoje przy basenie podawano w plastikach, poza nim w szkle. Do obiadu i kolacji były tylko wino i piwo, które brało się w restauracji z dystrybutorów samemu.Obsługa miła, ale leniwa,np niewiele robiła sobie z gniazda os przy przejściu, które ktoś kiedyś zruszył i przypadkiem, gdy mąż przechodził został pogryziony.Na zwrócenie uwagi, że trzeba by coś z tym zrobić,to co zrobił Grek? Zastawił gniazdo krzesłem, które stało tam do końca naszego pobytu. Miejscowość: no cóż, hotel nie jest położony w centrum, którym jest Ialyssos. Jest to coś w rodzaju przedmieścia Rodos.W pobliżu jest niewiele do zrobienia, w zasadzie nic, nawet sklep hotelowy trącił pustkami.Żeby się zabawić trzeba pójść na spacer, do centrum jakieś 15 minut wzdłuż ruchliwej drogi. Jest chodnik.Po drodze jest Carrefour. Dochodząc do pierwszego dużego skrzyżowania ze światłami można powiedzieć, że było się w jakimś centrum, w lewo i w prawo kilka ulic z dużą ilością greckich supermarketów,tawern, pubów, są dyskoteki, wypożyczalnie skuterów, quadów,ale czy samochodów to nie wiem, bo my wynajęliśmy skuter 125cm3 od Kostasa - wypożyczalnia przy tym właśnie skrzyżowaniu, za 4 dni daliśmy wtedy 80 Euro. Co do wypożyczalni samochodów - na pewno jedna była na przeciwko hotelu, ale czy tania to nie wiem, bo nie zaglądaliśmy.Znajomi za nowego forda focusa o dużej pojemności na jeden dzień dali chyba wtedy 50Euro.To chyba dużo, nie wiem. W drugą stronę do Kremasti, mimo prób nigdy nie doszliśmy, ale przejeżdżając tamtędy miejscowość nie robiła na nas wrażenia.Hotel położony o tyle dobrze, że przejazd do Rodos autobusem z przystanku przy hotelu trwał 15 min i byliśmy tam dość często tak w ciągu dnia jak i wieczorami. W ogóle dużo zwiedziliśmy.Wybrzeże zachodnie różni się od wschodniego i każde warto zobaczyć. Nam zachodnie o tyle przypadło do gustu, że często wiało i było chłodniej, można było długo spacerować wybrzeżem, poza tym jest bardzo kamieniste (buty do wody przydatne). Plaże może nie robią takiego wrażenia jak po drugiej stronie, ale kolor morza codziennie był niesamowity. W czasie gdy byliśmy w Filerimos jedzenie było przepyszne, stosowny wybór, dobrze doprawione ,nigdy niczego nie zabrakło. Nam smakowało i nigdy nie narzekaliśmy, aczkolwiek po dwóch tygodniach marzyłam o schabowym i rosole. Najgorzej wypadały śniadania, bo codziennie to samo. Teraz opinie są różne, można poczytać na holidaycheck. Może coś się zmieniło.O gustach się jednak nie dyskutuje. Z gości poza Polakami, było sporo Czechów, trochę Anglików, Holendrów, Szwedów i niewielu Niemców. Dotychczas były to nasze najlepsze greckie wakacje w trzygwiazdkowym hotelu.
                                      • Gość: eee Re: oferta lato 2012 - triada - POMOC IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 04.10.11, 21:19
                                        Podsumuję może tak, jeżeli oczekujesz wakacji jak w Sheratonie, to nie jest to hotel dla Ciebie, jeżeli zaś chcesz spędzić miłe wakacje, w przyzwoitych, czystych warunkach, z regionalną smaczną kuchnią za przyzwoite pieniądze i wiesz, że będziesz zwiedzać to hotel polecam. Myślę, że na wiosnę będzie tam piękniej niż jesienią.
                                        • Gość: ania Re: oferta lato 2012 - triada - POMOC IP: *.mofnet.gov.pl 05.10.11, 10:39
                                          Dziewczyno, w maju jest zawsze tanio, lastów masa cała.
                                          A teraz powierz pieniądze Triadzie, nie wiadomo co to z tą Grecją, nie wiadomo czy euro nie za 6 zł będzie (z powodu kryzysu greckiego polska złotówka straci względem greckiej waluty - najpiękniejsze w tym wsyztskim).
    • Gość: karolina Re: oferta lato 2012 - triada - POMOC IP: 79.162.77.* 27.11.11, 17:52
      Według mnie jest to korzystna cena za dwa tygodnie natomiast warto również poczekać bo być może inne będą lepsze oferty. Mogłaby Pani podac mi linka do tej oferty ponieważ również jestem na szukaniu oferty na lato. Z góry dziękuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka