Gość: wesoly29 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.04, 16:53 Witam wszystkich mam jedno pytanie czy ktos z Was jechal moze samochodem do Aten,jezeli tak to prosze o podanie trasy i jak moze to kosztow tej podrozy.Dzieki bardzo -Wesoly Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ft Re: samochodem do Grecji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.04, 11:44 O przejazdach samochodem było trochę na forum (wątki: "Byłem w Grecji samochodem". prom Korfu i inne)Ja byłem samochodem na objeżdzie dookoła Grecji. Na promie jechali ze mną ludzie do Aten. Jedyna rozsądna trasa to prom Triest- Patras, a następnie autostrada do Aten (220km). Choć wiem, że są zwolennicy trasy lądowej, ja zawsze poprę prom. Cena: samochód 116 EURO w obie strony, pasażerowie 118 EURO na fotelach lotniczych lub drożej w kabinie.(Ceny poza sezonem) www.anek.gr Odpowiem na inne pytania f Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EtalTravel Re: samochodem do Grecji IP: *.the.forthnet.gr 06.06.04, 12:45 Teraz gdy granice to nie problem szkoda pieniedzy na promy. Do grecji z polski dojedziecie w 17 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly29 Re: samochodem do Grecji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 20:16 Jezeli mozesz to podaj jakies namiary na siebie lub napisz jak nalepiej jechac zeby w tak krotkim czasie dotrzec do Grecji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: samochodem do Grecji IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 07.06.04, 08:59 Uważaj...Grecy jeżdżą fatalnie. Ja zawsze miałem problemy z przejściem po pasach na zielonym świetle, bo ci którzy skręcali w prawo (zielona strzłka) uważali, że maja pierwszeństwo. Ogólnie na drogach panuje szleństwo i anarchia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ft Re: samochodem do Grecji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 18:35 Nie wierz w takie bzdury, niech sam powie , czy jechał, czy słyszał o tych 17 godzinach. Ja jechałem autokaterem do Grecji , ponadto byłem 2 razy na Węgrzech. I tak : Z Cieszyna do granicy greckiej w Kulacie jest 1400km (Szeged, Belgrad Nisz , Sofia). By zrobić to w 17 godzin trzeba mieć średnią podróżną 80km/godz. Ja jeżdżę samochodem ponad 25 lat i chyba umiem jeżdzić, taką średnią zrobisz na trasie Warszawa-Katowice, ale utrzymaj ją na 1400kilometrach. Drogi na Węgrzech się do tego nie nadają w Bułgarii poza autostradą koło Sofii tym bardziej. Po Grecji jeżdziłem dużo w zeszłym roku. Autostradą Saloniki Ateny można przejechać szybko, ale wiekszość dró trzeba liczyć średni 50km/godz, a są odcinki np. w Epirze droga E-92 z Igumenicy do Kalambaki , że średnia 30km/godz to sukces. O ty horrorze na drogach Grecji słów kilka . Widać ,że zabiera głos pieszy . W zeszłym roku mój dojazd i objazd Grecji trwał 19dni i liczył prawie 5000km. Odetchnąłem, gdy minąłem granicę ze Słowacją, bo chamstwa takiego jak na naszych drogach nigdzie nie ma. Poganianie, siadanie na zderzaku i mruganie światłami, lub włączanie lewgo kierunkowskazu to polska specjalność. Na aotostradach Austrii nie ma wyścigów TIR-ów, nikt Cię nie popędza, gdy wyprzedzasz kolumne ciężarówek, wjazd i włączenie się do ruchu to nie problem, a spróbujcie u nas. No może wystarczy porównań. Do tych 17 godzin trzeba dodać dojazd do granicy, bo nie wszyscy mieszkają na południu, a z granicy w Kulacie na Rivierę,lub na Halkidiki też jest ze 200km. Więc nie rócie ludziom wody z mózgu. Chciałbym widzieć podróżników po takim przejeżdzie, pewnie trzeba kolejnych 17 godzin żeby się do czegoś nadawali. I nie lepiej jechać normalnie 2 dni, bo tyle jadą autokary z noclegiem w Belgradzie? Pozdrawiam f Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocoor Re: samochodem do Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 19:49 Zgadzam się w 100%. Za cholerę nie wychodzi mi z Wawy do Volos 17 godz... Wg viamichellin.com jest ok. 24 godz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odys Re: samochodem do Grecji IP: *.localdomain.pl / *.sanok.sdi.tpnet.pl 09.06.04, 11:01 czesc! co to znaczy: "Teraz gdy granice to nie problem szkoda pieniedzy na promy" o jakich granicah mowisz?? Odpowiedz Link Zgłoś