Dodaj do ulubionych

Kto na Kos??Do jakiego hotelu ????

IP: *.home.otenet.gr 06.02.12, 21:22
Witam ponownie wszystkich wybierających się na urlop do Kos:):) Bardzo jestem ciekaw na jaki hotel postawiliście??? Bo ja jak co roku jestem wierny Gaia Garden:):) A Wy???????
Pozdrawiam serdecznie:)
Obserwuj wątek
    • Gość: KK Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.12, 08:21
      Polecam Hotel Caravia Beach.
      • Gość: Kamis1502 Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? IP: *.static.getin.3s.pl 07.02.12, 14:43
        Aquis Marine Resort koło Tigaki
        • Gość: ki70 Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.12, 12:59
          Ja po raz pierwszy lecę do Grecji i wybrałam razem ze znajomymi Magic Life na Kosie . A może ktoś był w zeszłym roku i by zechciał cos napisać na temat tego hotelu ? Z góry dziękuje .
    • simon_r Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? 10.02.12, 15:38
      ło matko!!.... cóż za niebywały problem życiowy... HOTEL!!
      A dlaczego własciwie na KOS???.. skoro tylko o hotel chodzi?
      • Gość: xola Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 00:14
        nowy na forum jesteś? co rok o tej porze grubalski robi "ankietę", kto, w jakim terminie i do jakiego hotelu leci. ja po tym poznaję, że najwyższy czas szukać taniego lotu na Kos ;)

a w odpowiedzi na pytanie grubalskiego, to pierwszy raz od 6 lat nie mogę wiosną zaplanować wakacji :( mam nadzieję, że uda się we wrześniu odwiedzić Marmari i najlepsze kwatery prywatne tamże ;)
        • simon_r Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? 12.02.12, 18:51
          heh... no musiałem nawyraźniej przeoczyć tą świecką tradycję.. pewnie dlatego, że wątki hotelarskie wyjątkowo mnie irytują :)
          • Gość: xola Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.12, 00:04
            :)
    • Gość: kris Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.12, 23:11
      Kipriotis Panorama & Suites
    • iga_travelneo.pl Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? 15.02.12, 20:04
      Ja byłam w Pyli Bay i w tym roku też planuję tam urlop :)
      • rejsowicz3 Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? 23.02.12, 17:10
        Polecam hotel Marmari Beach z oferty Atlas Tours 4,5* w opcji all inclusive.. Za rozsadne pieniadze spędziłem w tym hotelu super urlop.
      • Gość: Darek Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 15:00
        Witam, proszę o informację jeśli możesz, czy w tym hotelu we wrześniu dostępna jest klimatyzacja, planujemy polecieć 22 z dzieckiem 3 latka, z góry dziękuję za odpowiedź
    • e-dom Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? 24.02.12, 12:01
      Hmm, a rozważałeś może wynajem domku letniskowego? Cisza, spokój, własna kuchnia i brak uwiązania od godzin hotelowych? Może jesteśmy w stanie coś polecić? Pozdrawiamy!
    • monika78kr Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? 24.02.12, 14:12
      My w lipcu (pierwsza polowa) do Blue Lagoon Resort - moze ktos jeszcze sie tam wybiera?
      • Gość: Kamyk Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.12, 14:58
        My się tam wybieramy od 07.07 na 2 tyg. :)
        • Gość: Leon Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? IP: *.petrus.pl 27.02.12, 19:59
          Zastanawiam się po co komu takie wiadomości ....Kto na Kos ? ... i co dalej szukacie ludzie znajomych czy nie macie co robić. Z drugiej strony po co na Kos? Najbrzytsza grecka wyspa zupełnie pozbawiona atrakcji, cała Grecja i jej wyspy przepiękne a wy moi drodzy na Kos - po co???
          • monika78kr Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? 27.02.12, 22:12
            e tam, najbrzytsza od razu. a moze sie jakis fajny znajomy trafi...;)
            • Gość: Kamyk Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.12, 08:12
              Żeby mieć jakieś zdanie na temat : czy najbrzydsza czy nie, to trzeba pojechać i się przekonać na wlasne oczy :) no i co złego jest w szukaniu nowych znajomości ;)
              • Gość: xola Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 08:40
                Już Simonowi pisałam po co ankieta, dotycząca wyjazdu na Kos. Jeśli chodzi o urodę wyspy to kwestia gustu, dla mnie jest najładniejsza spośród tych przeze mnie odwiedzonych. Inna kwestia, że nie oglądam jej z perspektywy hotelowego basenu i wycieczek organizowanych przez rezydenta.

a Kamyka zachęcam do zabrania na wakacje (niezależenie od wybory wyspy) słownika ortograficznego.

• Gość: Kamyk Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.12, 14:31
                  Czyżbym popełnił jakiś błąd ortograficzny ? jeżeli tak to popracuję nad ortografią :) i przepraszam jeżeli moję błędy kogoś uraziły ;)
                • Gość: leon Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? IP: *.petrus.pl 06.03.12, 21:44
                  To może napisz co tam widziałś ? Figurę Hipokratesa z drutu i stolicę wyspy jak w lustrze przypominającą Sharm El Sheigh. Badziewie, Albańczycy i powulkaniczne skały. Z Kos jedyne miłe wspomnienie to ciepełko. Nie rób ludziom którzy tam nie byli wody z mózgu, wszystkie wyspy greckie przepiękne, na Kos nie ma nic godnego uwagi.
                  • Gość: xola Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 22:11
                    a więc drogi Leonie,
                    zależy co kto lubi- dla mnie ruiny i zabytki to nuda, więc na kilka pobytów na wyspie Kos w samym mieście byłam 3 razy.

Dla osób lubiących przyrodę i ruch (rower na żadnej innej wyspie nie jest tak popularny, tani i pozwalający dotrzeć właściwie wszędzie) wyspa Kos jest naprawdę świetna.
                    Uroczych miejsc, które można zobaczyć jest całe mnóstwo, a cała frajda polega na ich samodzielnym odkrywaniu. Jeśli ktoś był na Kos i wybrał się na wycieczkę "w 1 dzień dookoła Kos", a resztę czasu spędził w hotelowej knajpie, czy na basenie, to rzeczywiście może mu się wyspa nie spodobać.

Porównując z Kretą, Rodos, Korfu --> zdecydowanie stawiam na Kos. Trzeba wiedzieć tylko gdzie warto się zatrzymać, bo niestety Psalidi czy Kardamena są w stanie zniechęcić do wyspy.

A że nie jest to taka typowo grecka wyspa, to świadczy o tym jej historia i tego nie zmienisz. Szukasz białych domków jedź na Santorini, "uroczych" robionych pod turystę zatoczek leć na Zakynthos, jeśli szukasz spokoju, natury i zdrowych cen leć na Kos (wypad na Kretę po sezonie kosztował mnie na miejscu- nie liczę lotu i kwatery- ok.40% więcej niż na Kosie w sezonie).

Że Kos jest świetną bazą wypadową to chyba każdy wie.
                    • aga.1977 Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? 08.03.12, 14:48
                      Ja na Kos bylam juz 2 razy, teraz bede 3. Bylam w miedzyczasie na Zakhyntos - tak srednio. Wybieram Kos. Kocham te wyspe, kamyki na plazy, male muszelki, wedkarza lowiacego ryby na bulki, wiart, zapach powietrza, osiolka przy drodze, zero pospiechu, zero mody na salonach. A sama stolica to dla mnie bajka, te uliczki, kramiki, kawiarenki, schody, ruiny zamku, port... ja tam polecam, MOJA RODZINA KOCHA KOS!
                    • Gość: leon Droga Xolu IP: *.petrus.pl 14.03.12, 10:53
                      Oczysiście szanuję Twoją opinię o Kos, ale z przykrością muszę przyznać, że jej nie pojmuję. Nie chcę się na forum licytować i "chwalić" gdzie to ja byłem, ale do oceny wszystkego trzeba mieć punkt odniesienia i zapewniam, że taki mam. Moim skromnym zdaniem takie opinie jak Twoja wprowadzają w błąd innych może mniej doświadczonych turystów. Napisz mi gdzie na Kos znajdę małe wsie i miasteczka z krętymi ulicami, gdzie zielone gaje i piękne plaże, gzie wreszcie urokliwe grecki monastyry ?!. Jeżeli przekonujesz innych, że Kos to wyspa bardziej godna uwagi niż Korfu, Rodos czy Kreta to jest zwyczajne nadużycie ! Nie piszę tego aby wchodzić z Tobą w polemikę ale z obawy, że inni będą kierować się Twoją opinią. Masz do niej prawo, ale nie masz prawa wprowadzać w błąd innych. W Atenach przed lotniskiem sprzedawca lodów popukał się w głowę gdy dowiedział się, że lecimy na Kos. Wtedy jeszcze nie wiedziałem co po grecku oznacza słowo "malakas". W jednym się z Tobą zgadzam, na Kos jest taniej niż na innych wyspach, lecz to chyba argument za korzyść mojej opinii. Tak więc w mojej opinii tylko ci, którzy chcą zaliczyć kolejne miejsce na zasadzie " tam też byłem", innym zalecam rozwagę, bo na Kos Grecjii nie ma za wiele. I to by był na tyle.
    • pietia27 Re: Do Grubalskiego KOS 04.03.12, 13:09
      Witam
      Do osób które były i mogą podzielić się cennymi uwagami z tego hotelu i miejscowości.
      My wybieramy sie córcią (2lata) ( pokoj dwuosobowy+ dostawka) pierwszy tydzień czerwca jakich mozemy sie spodziewać temperatury itp.
      Bardzo dziekuje za wyczerpujące informacje.
      Jezeli mogłby ktos podesłac kilka zdjec byłbym wdzieczny.
      ponizej moj email
      pietrusiakw@o2.pl
      • Gość: ann11281 czy w TIGAKI sa fale? IP: 46.208.139.* 08.03.12, 11:37
        bardzo prosze o odpwiedz, czy w Tigaki sa fale ?
    • aga.1977 Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? 08.03.12, 14:39
      My od 22 wrzesnia bedziemy w Akti Beach Club w Kardamenie, po raz 2 ten sam hotel, 1 raz bylismy na Kos w Gaia Garden w 2007 roku, tez bylo fajnie.
    • Gość: Sylwia Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? IP: *.play-internet.pl 22.03.12, 19:52
      My wybralismy ten hotel w 2012 ma nowo otwarty park wodny dla dzieci
      www.tui.pl/family/kluby-scan-holiday/grecja/hotele;show,1541,kipriotis-panorama-aqualand-kgs13552?hotel=6085&m=h#wylot=WAW&len=ln68&os_dorosle=2
    • Gość: thomson Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.05.12, 22:47
      archipelago. leci ktos we wrzesniu?
      • Gość: mła Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? IP: *.108.152.74.wlantech.pl 28.05.12, 14:42
        Ja lecę na Kos Blue Lagoon Garden Satelite z 2 letnią córka. Wybraliśmy Kos dlatego, że najważniejsze dla nas było - krótki lot, ciepło, spokój i możliwość wypoczynku z dzieckiem. Pewnie gdybym jechała tylko z mężem Kos nie byłby rozważany. Czy będę rozczarowana, czy się zawiodę, a może wręcz przeciwnie zobaczymy. W każdym razie będę wdzięczna za wszelkie informacje które mogą się przydać, co polecacie???
        • Gość: tusrystka Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? IP: 213.192.75.* 28.05.12, 17:31
          My podobnie, lecimy na Kos dlatego że blisko i ciepło, i wylot z lotniska lokalenego, a lecimy z 3 latkiem, więc o jakimś zwiedzaniu większym nie ma mowy. Bylismy już w zeszłym roku i wszystko było ok. Lecimy do Puravida Blue Lagoon.
          • Gość: Kamyk Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.12, 21:36
            W jakim hotelu byliście w zeszłym roku? My też lecimy do Puravida Blue Lagoon.
            • Gość: turystka Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? IP: *.chelmnet.pl 28.05.12, 22:32
              Bylismy w tym samym, lecimy jeszcze raz bo hotel mamy juz sprawdzony, a nastawiamy sie glownie na zwiedzanie.
              • Gość: kamyk Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.05.12, 23:44
                Skoro wracacie do tego samego hotelu to rozumiem, że hotel jest w porządku i nie macie żadnych zastrzeżeń :)
                • fifi0808 Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? 29.05.12, 07:33
                  a my już 9 czerwca do Tigaki, apartamenty Oneiro :-)
                  • Gość: Tofiko Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.12, 08:53
                    My lecimy z Poznania 30.06. do hotelu Sol Kipriotis Village.Jeżeli ktoś był w tym hotelu i może nam coś podpowiedzieć to będę za wszystkie informacje bardzo wdzięczna.
    • Gość: kalabuziaczek Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? IP: *.mmj.pl 30.05.12, 18:09
      a my w tym roku zatrzymamy się z rodzinką w hotelu Aquis Marine Resort & Waterpark
      • Gość: kris Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? IP: 212.51.203.* 31.05.12, 06:30
        mitsis summer palace od 30.,06
      • Gość: kris Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? IP: 212.51.203.* 31.05.12, 06:30
        mitsis summer palace
        • fraula Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? 13.06.12, 17:49
          Jaki hotel wygrać, bo mamy wątpliwości :
          Georgioupolis Resort czy Mitsis Summer Palace. Proszę o opinię .
    • Gość: Karol Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.12, 21:13
      23 czerwca, Aeolos Beach. Zna ktoś ten hotel?
    • afork Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? 19.06.12, 22:34
      wróciłam w sobotę, byłam w Marmari w Pyli Bay.
      Było bosko, ale ze względu na temperaturę i dwulatka pod pachą nie pozwiedzałam za wiele, więc chyba w przyszłym roku przyjdzie mi tam wrócić ;-)
      • Gość: ewa Pytanie do afork IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.12, 09:53
        Wybieram się do hotelu Pyli Bay we wrześniu. Interesują mnie Twoje wrażenia z pobytu w tym hotelu (czystość itp.), może jakieś podpowiedzi typu najkrótsza droga do plaży, najtańszy pobliski sklep, najfajniejsza lokalna tawena?
        Pozdrawiam
        • afork Re: Pytanie do afork 21.06.12, 10:34
          już Ci odpisałam w innym wątku, ale przekleję i dodam jeszcze parę rzeczy:

Dla mnie w porządku,byłam w starej części, co bardzo mi odpowiadało -tuż przy restauracji, blisko do basenu oraz do plaży. Hotel jest czysty, codziennie zmieniana pościel. Jedzenie w porządku. W okolicy sklepy, tawerny, niedaleko piękna, piaszczysta plaża. Przy recepcji wiifii bez dodatkowych opłat. Dla mnie ok., choć pewnie to zależy od wymagań.

Wrażenia jak najbardziej pozytywne, brałabym ten hotel pod uwagę przy kolejnej wyprawie na Kos, ponieważ położenie to dobra baza do dalszych wypraw. W sklepach ceny są podobne, podobnie z wypożyczalniami samochodów.
          Polecam przejażdżkę do Pyli (jeździ tam kilka razy dziennie taka ciuchcia) - 5 euro os. dorosła, dzieci za darmo. Nie wiem jakie masz plany, jeśli znasz język i niekoniecznie chcesz korzystać z oferowanych wycieczek fakultatywnych, polecam sprawdzenie ofert w agencjach turystycznych (sporo ich po drodze na plażę), lub też organizowanie ich na własną rękę. Ja na przykład sama we własnym zakresie zorganizowałam całodniową wycieczkę (rejs na trzy wyspy) -i cenowo i pod względem atrakcji na pewno korzystniejsze niż to, co oferują biura. Polecam również samodzielne wybranie się do Kos (przystanek tuż przy hotelu, bilet 2 e w jedną stronę). Generalnie jeśli chcesz jakichś konkretnych wskazówek, pytaj, a postaram się pomóc.
          Aaa...w hotelu sporo Czechów, trochę Niemców. Atmosfera jak najbardziej przyjazna.
          • Gość: ewa Re: Pytanie do afork IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.12, 12:20
            Dziękuję serdecznie. A pytania mam i owszem, ponieważ zamierzamy z mężem sami organizować sobie wycieczki. W związku z tym:
            - czy w pobliżu jest wypożyczalnia samochodów oraz wypożyczalnia rowerów
            - napisz coś więcej o organizacji wycieczek na okoliczne wyspy (domyślam się, że jedną z nich jest Nisyros) tzn. koszt, dojazd do portu (konieczny samochód czy wystarczy autobus)
            Z góry dziekuję za odpowiedź i pozdrawiam
            • afork Re: Pytanie do afork 21.06.12, 21:06
              w pobliżu hotelu jest kilka wypożyczalni-w każdej samochody, skutery, quady,buggy itp. Rowery również... nawet łódź można wypożyczyć.
              My płynęliśmy na Kalymnos, Platti oraz Pserimos - całodniowy rej z portu w Kos, koszt 30 e od osoby. Gorąco polecam -piękne miejsca, możliwość ponurkowania. Ba, udało nam się zobaczyć i stadko delfinów -niesamowite wrażenia. W cenie lunch i przekąski. Tutaj szczegóły www.tonyainsworth.co.uk/katerina.htm (wybrałam ten statek po przeczytaniu mnóstwa pozytywnych opinii na innych stronach).
              Co do Nissyros, w końcu zrezygnowaliśmy ze względu na niemiłosierny upał i mojego dwulatka, którego nie miałam sumienia ciągnąć na tę wypawę. W samym kraterze jest jak na patelni, nie dość ,że z góry byłoby ok.40 st (bo taka była tam temp. w zeszłym tygodniu), to jeszcze grzeje od spodu. Jeśli tylko się uda, na pewno na Kos wrócimy. A planowałam wypożyczyć auto (najtańsza opcja w Marmari to 25 e za dzień), pojechać nim do portu w Kardamenie i stamtąd popłynąć statkiem do Mandraki, a potem szukać autobusu, który zawiózłby mnie do krateru i do wioski. Ale gdybym była tylko z mężem, bez dzieci , chyba zastanowiłabym się nad wycieczką z jakiego biura/agencji turystycznej.
              • Gość: Ydzio Re: Pytanie do afork IP: *.ip.netia.com.pl 22.06.12, 08:02
                Ja byłem w Pyli Bay rok temu. Takze płynęliśmy na rejs na 3 wyspy - ofertę wykupiliśmy w agencji turystycznej w Marmari (10 Eur od osoby taniej niz u rezydenta) - przewodnik mówił po niemiecku i angielsku. Te lokalne biura - Tigaki Tours i Tigaki Express zabierają Cię spod hotelu autobusem i dowożą do portu w Kos lub Mastichari - w niedziele rejs odbywał się sporym statkiem z portu w Kos, w pozostałe dni drewnianą łodzia z portu w Masticharii. Generalnie polecam wykupienie wycieczek w greckim biurze bo znacznie taniej niz u rezydenta.
                • Gość: ewa Re: Pytanie do afork IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.12, 11:43
                  Dziekuje bardzo za wszystkie informacje. Na pewno je wykorzystam w planowaniu naszych wycieczek.
                • Gość: Ydzio Re: Pytanie do afork IP: *.ip.netia.com.pl 22.06.12, 13:39
                  Tutaj link do oferty greckiego biura organizującego wycieczki z Tigaki i Marmari :
                  secure.reservationengine.net/?page=products&Records=Search&xorder=type&company=tigaki_excursions
                  • Gość: Ydzio Re: Pytanie do afork IP: *.ip.netia.com.pl 22.06.12, 13:42
                    Tu oferta konkurencyjnego biura :
                    tigakiexpress.gr/en/excursions/sea/kalymnos-plati-pserimos
    • Gość: majolatanie Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 21:33
      Zapraszamy na stronke www.majolatanie.pl latanie za grosze. Znajdziesz tanie połaczenia lotnicze, promocyjne wycieczki last minute. Dla ludzi interesujących sie podróżami powstaje powoli galeria z podrózy naszych użytkowników oraz relacji do poczytania. Jeżeli jesteś zainteresowany tą kategorią to zaprszam na majolatanie latanie za grosze do zaglądniecia, polubienia. Oczywiscie jeżeli chcesz dodac swoja relacje albo swoje zdjęcia z podrózy, wypadu, to jest to mile widziane. Wszytstkie informacjie znajdziecie na stronce www.majolatanie.pl
      Tekst linka
    • lee_a Re: Kto na Kos??Do jakiego hotelu ???? 03.08.12, 09:35
      kto leci na Kos 11 sierpnia?
      Będziemy z dziećmi w Kipritos Panorama Aqualand, może ktoś może podzielić się opiniami?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka