Gość: Joanna IP: *.g-net.pl 10.03.12, 16:55 Czy na Cyprze jest możliwość wynajęcia miejsca w hotelu/pokoju na miejscu? Ktoś korzystał w ten sposób? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adam Re: Cypr w ciemno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.12, 18:52 Oczywiście, że jest taka możliwość, ale rzecz jasna nie w sezonie. Poza tym po co szukać na miejscu jak można zarezerwować przez internet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Cypr w ciemno IP: *.gemini.net.pl 16.03.12, 23:02 My rezerwowaliśmy hotel przez tą stronę: Cypr. Wyspa jest bardzo ok i można znaleźć pokoje na miejscu, ale w szczycie sezonu może być trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Cypr w ciemno 28.03.12, 16:02 Gość portalu: Adam napisał(a): > Poza tym po co szukać na miejscu jak można zarezerwować przez internet? Bo widać co się wynajmuje.. i nie chodzi tylko o zdjęcie pokoju ale również o to gdzie znajduje się hotel/pensjonat, jaki widok ma się z takiego pokoju, jak wygląda otoczenie... Bo bardzo często będzie taniej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Cypr w ciemno IP: 213.134.163.* 25.03.12, 18:15 Można, ale zwłaszcza w sezonie albo będzie mały wybór hoteli, albo wysokie ceny. Jednak tak jak piszą przedmówcy lepiej zarezerwować wcześniej przez Internet sam hotel, najlepiej na stronach jakiegoś biura podróży (zwłaszcza niemieckie mają niekiedy dobre ceny na same hotele, bez przelotów). Można też sprawdzić hotel np. na www.hotels4u.com - - - - - << - Porady farmaceutki - >> zapytaj-farmaceute.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Cypr w ciemno 28.03.12, 16:04 Jeżdżąc po Grecji w ciemno nigdy nie szukałem noclegu dłużej niż 15 minut.... wiec co to ma być za ryzyko??? Nie sądze aby na Cyprze miało być inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Cypr w ciemno IP: 213.134.163.* 29.03.12, 06:54 Pamiętaj, że Cypr to nie Grecja - jest przede wszystkim dużo droższy. Nie wiem jak wygląda kwestia z kwaterami prywatnymi/pensjonatami (swoją drogą nie widziałem ich na wyspie zbyt wiele), ale przynajmniej w hotelu, którym ja mieszkałem cena na miejscu była ponad 2 razy wyższa niż wcześniej można było zarezerwować sam hotel na stronie biura podróży. Być może poza sezonem, jak jest mniej gości, można ją negocjować, tego nie wiem. Zresztą wydaje się to logiczne - duży może więcej i przy hurtowym zakupie kilkunastu/dziesięciu pokojów na dłuższy okres, hotele na pewno dają spore rabaty biurom podróży czy pośrednikom. A otoczenie hotelu i inne opinie można sprawdzić choćby na tripadvisor, nigdy się na nich nie zawiodłem. - - - - - - << - Porady farmaceutki - >> zapytaj-farmaceute.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś