Dodaj do ulubionych

Nana Beach Kreta

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 21:34
Właśnie wróciłam. Jak ktoś chciałby coś wiedzieć na temat hotelu - odpowiem.
Obserwuj wątek
    • monikap11 Re: Nana Beach Kreta 27.06.12, 15:43
      JA JA JA!
      Jadę tam 8 lipca.
      Proszę o informacje o hotelu - zwłaszcza pod kątem podróży z dziećmi i ew. wycieczek.
      Monika
      • Gość: Goś Re: Nana Beach Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 19:53
        Hotel moim zdaniem rewelacja. Byłam w hotelach 4* na Rodos i Kos i Nana Beach jest zdecydowanie najlepszy. Dla dzieci basen z "pryskawkami", i zjezdzalnią, częściowo zadaszony płótnem, z jednej strony tego basenu za płotkiem zadaszony plac zabaw dla dzieci, z drugiej basen z jaccuzi. Brodziki dla dzieci przy basenie głównym. Na plaży piasek - więc można budowac zamki ;). W dozownikach wody pitnej poza wodą zimną i sodowa możliwość wyboru wody o temp pokojowej. Codziennie minidisco dla dzieci - niestety bez polskiej wersji językowej - nie ma polskich animacji. W restauracjji głównej kącik z menu dla dzieci - ale powiem szczerze nigdy tam nie zaglądałam więc nie wiem co było. Na przeciwko hotelu są dwie wypożyczalnie samochodów - polecam Heronię - cenowo wypada najlepiej - z ubezpieczeniem niemieckim - czyli obejmującym koła, lusterka, podwozie - etc - za 5 dni suzuki swift rozbite na 2dni + 3 dni z 3 - dniową przerwą zapłacilismy 165 Euro - w wypożyczalni obok za płotem - 200, w hotelowej 220 (ubezp. greckie) u rezydenta prawie 300. Co do wycieczek: Heraklion bardzo mnie rozczarował. Knossos warto zobaczyć. Polecam Spinazkalongę i Agios Nikolaos a absolutnym hitem była Krista (wioseczka w górach) oraz płaskowyż Lasithi i jaskinia Dokti - to wszystko w odległości około 40 km. Z dalszych wycieczek wybraliśmy się na plażę Vai - podróż daleka (około 2.5h) i nie wiem czy warto. Wszystkie pokoje wyremontowane - włącznie z łazienkami. Jedzenie urozmaicone - w każdej restauracji i barze inny wybór. w opcji all możliwośc wypożczenia bezpłatnie na poł godz roweru wodnego lub kajaku - rezerwacja rano. Lezakow i parasoli wystarczająca ilość zarówno przy plaży jak i przy basenie. Eh - chciałabym tam być ;)
        • Gość: Anke Re: Nana Beach Kreta IP: *.globalconnect.pl 01.07.12, 19:57
          A z jakiego biura leciałaś? Jak wyglądały rozrywki dla dzieci i dorosłych? Byliście na Santorini? My lecimy z TUI 8 lipca i już odliczamy dni do wyjazdu :-)
          • Gość: Goś Re: Nana Beach Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.12, 23:53
            Bylam z Tui. Rozrywki dla dzieci w mini klubie w ciągu dnia w kilku grupach wiekowych - od 3 roku życia no ale z racji braku polskiej wersji językowej ograniczyliśmy się tylko do Mini Disco ;). Dla dorosłych rozbudowany program fitness - zumba, aqua aerobic, nordic, i wiele innych. Na Santorini nie bylismy bo z 4 letnim dzieckiem bardziej bysmy sie umęczyli niż nazwiedzali - może następnym razem bo na Kretę na pewno jeszcze wrócimy :)
            • Gość: grubs Re: Nana Beach Kreta IP: *.globalconnect.pl 02.07.12, 22:19
              a jak sytuacja z all inclusive? czy rzeczywiście tak jak widnieje w katalogu są dostępne alkohole importowane? i czy teren na tyle odległy, że z niektórych bungalow'ów jest daleko do restauracji na posiłki czy tez na plażę?
              • Gość: Goś Re: Nana Beach Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.12, 10:59
                Co do all incl w kwestii alkoholi niestety się nie wypowiem - piłam tam dwa drinki - Nana beach Special i Pina colada oba smaczne ale składu nie sprawdzałam. Poza tym all incl jak każde w tym standardzie. Teren hotelu rzeczywiście dość rozległy i jeżeli komuś się trafi pokój na obrzeżach to kawałek do restauracji i na plażę ma - ale też bez przesady - teren hotelu nie jest dużo większy niż inne kompleksy bugalow w których byłam.
                • Gość: Anke Re: Nana Beach Kreta IP: *.globalconnect.pl 03.07.12, 22:08
                  A jaka jest plaża i wejście do wody? Czy trzeba mieć specjalne buty? Czy była w hotelu dyskoteka?
                  • Gość: Goś Re: Nana Beach Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.12, 17:38
                    Plaża - ciemny piasek - dla mojej córki raj - lepiła babki, zamki, etc. Wejście do wody ogólnie piaszczyste ale z wystającymi skałkami - ja butów nie miałam i dałam radę ale wygodniej byłoby z butami. Dyskoteka codziennie dla dzieci i z tego co mi się kojarzy to też później dla dorołych
                    • Gość: grubs Re: Nana Beach Kreta IP: *.globalconnect.pl 04.07.12, 18:24
                      Dzięki wielkie za dotychczasowe odpowiedzi. A jeszcze jedno mi się nasunęło. Jak u mężczyzn ze strojem na kolacje? Czy konieczne długie spodnie czy jakoś tak elastycznie do tego podchodza?
                      • Gość: Goś Re: Nana Beach Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.12, 19:03
                        Informacja o stroju formalnym jest przy wejściu do restauracji, ja nie zwróciłam uwagi jak mężczyźni się ubierali, ale mój mąż twierdzi, ze bywali i tacy w krótkich spodniach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka