Dodaj do ulubionych

Kreta - maravel sky - neckermann

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 11:14
Ktoś może był w tym hotelu, miejscowość pigiamos kampos koło rethymonu?
Jedziemy z dziećmi i szukamy info o tym hotelu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Arek Re: Kreta - maravel sky - neckermann IP: *.ae.poznan.pl 06.07.04, 15:18
      Byliśmy z żoną w podróży poślubnej w bliźniaczym hotelu, po drugiej stronie
      ulicy - Maravel Land. Wróciliśmy niezadowoleni. Narzekaliśmy na kuchnię, plażę
      (kamienista), obsługę i rezydenta. Po powrocie występowałem jako świadek w
      procesie jaki wytoczyli nasi wakacyjni sąsiedzi neckermanowi.
      Jak już wykupiliście wycieczkę to może lepiej nie starajcie się zapamiętać tej
      opinii.
      • Gość: ewa Re: Kreta - maravel sky - neckermann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 17:31
        czy rzeczywiście plaża jest kamienista? byłam już na krecie i raczej kojarzę
        tamte plaże jako żwirowo-piaszczyste.
        Co do wyżywienia to akurat wiem czego spodziewać się po grekach, a rezydent nie
        jest mi do niczego potrzebny.
        • Gość: Arek Re: Kreta - maravel sky - neckermann IP: *.ae.poznan.pl 06.07.04, 19:24
          Wejście do wody jest nieprzyjemne, trzeba uważać, żeby nie skręcić nogi, jak
          człowiek jest w wodzie już jest lepiej.
          Moja opinia o kuchni greckiej nie jest najgorsza. Na przykład pamiętam jak
          jedliśmy w Rethimnonie "stifado" i dwa dni poźniej zaproponowali nam potrawę o
          tej samej nazwie w hotelu. Róźnica była ogromna, a przykładów znalazłoby się
          więcej.
          Rezydent faktycznie nie jest potrzebny, gdy wszystko jest tak jak być powinno.
          Gdy pojawiają się problemy człowiek chciałby mieć na miejscu kogoś kto pomoże.
          My nikogo takiego nie mieliśmy. Pamiętam na przykład, jak w dniu przyjazdu
          widzieliśmy w recepcji ludzi siedzących na walizkach od rana (było około
          23:00). Rezydentka zapeniała nas, że w naszym przypadku będzie inaczej, łatwo
          się domyślić - nie było.
          Życzę Wam również żeby wnuczek właścicieli - otyły chłopak w wieku lat
          dwudziestu kilku pracujący w recepcji znalazł sobie do czasu najbliższych
          wakacji inne zajęcie - jego zapamiętałem jako wyjątkowo nieprzyjemnego
          człowieka.
          • Gość: ELA Re: Kreta - maravel sky - neckermann IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 21:40
            ARKU CZY BYŁEŚ DOKŁADNIE W MARAVEL SKY ?
          • Gość: ewa Re: Kreta - maravel sky - neckermann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 14:48
            Wyżywienie w Grecji jest naprawdę świetne, ale przeważnie w tawernach. Chodziło
            mi bardziej o to, że wiem czego mogę spodziewać się po wyżywieniu hotelowym:
            kontynentalne śniadania greckie są w większości nie do przyjęcia dla turystów,
            stąd może rozgoryczenie większości, obiadokolacje też raczej nie wprawiają w
            zachwyt, jeśli już spróbuje się wyżywienia w tawernach.
      • Gość: traveller Re: Kreta - maravel sky - neckermann IP: *.chello.pl 08.07.04, 23:13
        Mieliśmy okazję stołować się przez kilka dni w hotelu Maravel Land zanim
        uruchomiono kuchnię i otwarto restaurację w Maravel Sky. Różnica przeogromna na
        korzyść Maravel Sky. W hotelu Maravel Land porcyjki były dziecięce, bufet
        szwedzki skromniutki (zresztą mały stół więcej by nie pomieścił). Pomieszczenie
        restauracyjne bardzo małe. Natmiast w Maravel Sky wręcz przeciwnie - jest to
        duży hotel i w związku z tym większe urozmaicenie ilości dań na ciepło itp. W
        końcu Land ma niższą kategorię.
    • Gość: ela Re: Kreta - maravel sky - neckermann IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 21:13
      ewo nie jest chyba tak żle poszukaj wcześniejszych wypowiedzi na temat maravel
      sky myślę że to całkiem inny hotel niż maravel land są apartamenty 4N KIEDY
      JEDZIESZ I W JAKIM WIEKU DZIECI
      • Gość: ewa Re: Kreta - maravel sky - neckermann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 13:16
        wylatujemy 16 lipca.
        dzieci są malutkie: jedno 3m-ce, drugie 2 latka
        • Gość: ela Re: Kreta - maravel sky - neckermann IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 21:21
          czesc ewa!my lecimy 18 lipca pewnie sie spotkamy mysle ze maravel sky to dobry
          wybor opinie sa w wiekszosci pozytywne podziwiam cie ze lecisz z takimi
          maluszkami moje dzieci sa duze 6 i 9 lat milego wypoczynku!
          • Gość: ewa Re: Kreta - maravel sky - neckermann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 14:45
            mam nadzieję, ze wszystko będzie jak trzeba - mówie o różnych niespodziankach,
            o których piszą tu niektórzy, i sie spotkamy na miejscu
            dzieci są malutkie, ale lecą z nami teściowie i siostra męża, więc będzie nam
            łatwiej, zawsze trochę pomogą w opiece nad dziećmi
    • Gość: Grażyna Re: Kreta - maravel sky - neckermann IP: *.mech.pg.gda.pl 07.07.04, 10:09
      Ja znalazłam taką opinię o tym hotelu.
      >Byłam w tym hotelu na początku sezonu, w maju br. i szczerze mówiąc trochę
      obawiałam się tego co tam zastanę po przeczytaniu opinii na jego temat. Na
      szczęście zostałam pozytywnie zaskoczona. Pokoje takie jak w katalogu: klima,
      lodówka, telewizor, suszarka. Czystość obiektu bez zarzutu. Jedzenie bardzo
      dobre i urozmaicone: kuchnia międzynarodowa i grecka, a menu m.in. w języku
      polskim! Co do innych walorów: na terenie hotelu znajdują się 2 baseny ze
      słodką wodą, kort tenisowy, 2 kawiarnie: jedna w budynku recepcyjnym, a druga
      przy basenie. Jedynym minusem może być położona na tyłach hotelu w niewielkim
      oddaleniu od niego - trasa szybkiego ruchu. Hałas może być odczuwalny zwłaszcza
      dla osób zakwaterowanych w nowo wybudowanej części apartamentowej. Ja
      mieszkałam w centralnej części obiektu i było OK. Poza tym dodatkowym plusem
      jest bezproblematyczny dojazd do Rethymnonu i znajdująca się w pobliżu hotelu
      wypożyczalnia samochodów firmy Eurocars.
      Załączam link ze stronką hotelu, w której zaprezentowane są poszczególne
      obiekty na jego terenie.
      Pozdrawiam<

www.thehotel.gr/article.php?
      CatID=355&hotel_front=98&language_front=english&PHPSESSID=59a87927d3e010ace93016
      fa4bfeda25
    • Gość: Ewa Re: Kreta - maravel sky - neckermann IP: *.studio / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.07.04, 14:04
      bylismy trzy lata temu. Dobry hotel, czysto, klimatyzacja, TV w pokoju.
      Odbieralismy 1 polski kanal. Miejscowosc w zasadzie nazywa di Adele. Do
      Rethymnonu pare min autokarem. Przystanek kolo hotelu. W hotelu ladny basen,
      dosyc duzy, z plytsza czescia dla dzieci. Plaza bardzo blisko,
      piaszczysto-kamienista, ale wiecej piachu. Jedzenie b. dobre.
    • blue_smoky Re: Kreta - maravel sky - neckermann 09.07.04, 20:00
      Ewo,
      Miejscowość, w której znajduje się hotel to Adelianos Kampos:-), a szczegóły
      pobytu opisywałam już na tym forum. Dodam, że informacje poniższe są jak
      najbardziej aktualne, bo dotyczą tegorocznego sezonu.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=13496829&v=2&s=0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka