Dodaj do ulubionych

KOS - wycieczki po wyspie

IP: 82.177.14.* 07.12.12, 13:56
Witajcie, mamy pytanie czy na wyspie KOS działa firma podobna do ZanteMagic? jak na wyspie Zakynthos, kto zwiedzał z Asią i z Maćkiem wie o co nam chodzi. Wybieramy się w czerwcu do hotelu Ammos, jeśli ktoś był i ma jakieś ciekawe spostrzeżenia to prosimy pisać. Jeśli ktoś ma pytania dotyczące Zakynthos to pytajcie również pomożemy.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: KOS - wycieczki po wyspie IP: *.jjs.pl 07.12.12, 18:06
      Nie ma na Kosie polaków, którzy rodakom organizują zwiedzanie, na Krecie są www.creteteam.pl, ale dacie radę sami przy odrobinie chęci:) wynajmij samochód i zwiedzaj Kos na własną rękę wedle własnych upodobań. Tu masz 50 minut filmu i wymienione z nazwy wszystkie znane i nie znane miejsca na Kos www.youtube.com/watch?v=TQRMgIicui4
      a tu masz 22 atrakcje na Kos rekomendowane przez turystów z całego świata pl.tripadvisor.com/Attractions-g189444-Activities-Kos_Dodecanese.html
      znajdziesz tez na tripadvisorze rekomendacje punktów gastronomicznych na wyspie. Powodzenia w odkrywaniu i planowaniu na własną rękę Magic Kos :)
      • Gość: grekomaniacy Re: KOS - wycieczki po wyspie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.12, 20:03
        A dziękujemy :) dziękujemy:) filmy super a jeszcze lepsza muzyka!! wspomnień czar:)
        • tamerza Re: KOS - wycieczki po wyspie 07.12.12, 20:35
          Moge ci podpowiedziec jak my zwiedzalismy wyspe, podzielilismy to na kilka dni:

1. stolica KOS, zwiedzanie portu, przejazd ciuchcią po najwazniejszych punktach KOS, zwiedzilismy ruiny zachodnie agore, drzewo hipokratesa, waskie uliczki + sliczny kościółek, nie wiem jak sie nazywa, ale jak bedziesz sie poruszac przy porcie to musisz wejsc jakby w ta najstarsza czesc miasta i isc ku gorze, a na pewno trafisz, jest on polozony wyzej niz te waskie uliczki wiec latwo trafic, sliczny widok

2. termy ag. fokas - super miejsce, przesliczne widoki, ciepla woda, polecam, ale najlepiej jest jechac tam po 16, bo strasznie pali slonce

3. rowerami wzdłuż wybrzeza, my wynajelismy rowery w psalidi i pojechalismy do tigaki, przez kos i lambi, sliczna trasa, wzdluz morza,

4. wynajem auta - trasa na jeden dzien: rano kolo 9 wyjechalismy z psalidi:
          - zwiedzanie parku Plaka, ;ladne miejsce z pawiami
          - zamek w animachia (jedziesz jak na lotnisko, przed rondem jest skret w lewo - jak jedziesz od strony stolicy) - fajne widoczki, przejezadza sie wzdluz jednostki wojskowej, jak dobrze traficie bedzie tam stary grek, ktory zatanczy wam zorbe :)
          - oczywiscie Kefalos - jadac do Limionas - maly port z plaza, krystaliczna, blekitno zielona woda, malo turystow, przepiekne miejsce, a po drodze niezapomniane widoki z gory na zatoczki
          - ag. stefanos - ruiny przy plazy, samochod zostawisz przy Kamari Beach i trzeba sie kawalek przejsc, pewnie idzie zaparkowac blizej, ale spacer tez fajny :)
          - potem zrobilismy sobie 3 godziny postoju na PARADISE BEACH, piaseczek, lagodne wejscie do morza, komplet lezakow + parasol 7 euro
          - na koniec paleo pyli, trzeba sie troche powspinac, ale warto, stare opuszczone miasto,

5. Oczywiscie pozwiedzialismy jeszcze okolice kosu, polecam wyjazd na Nissyros - przepiekny port Moundraki no i sam wulkan :)
          6. bylismy tez na bodrum - nie polecam, za krotko nic sie nie da zobaczyc, lepiej pozwoedzac inne okoliczne wyspy

Mam nadzieje pomoglam.

Ps. To zwiedzanie zrobilismy 3 letnim dzieckiem, wiec na prawde przyjemnie i nie mecząco :)
      • Gość: bozenato Re: KOS - wycieczki po wyspie IP: *.telpol.net.pl 08.12.12, 17:45
        Film świetny z przyjemnością obejrzałam,
        zwłaszcza że zarezerwowałam wyjazd na lipiec na Kos hotel Oceania Beach,
        piękne krajobrazy! Pozdrawiam
        • Gość: gość Re: KOS - wycieczki po wyspie IP: *.jjs.pl 08.12.12, 18:49
          Cała przyjemność po mojej stronie,
          Bardzo przyjemny hotel wybraliście :)
          www.youtube.com/watch?v=jv88FTPXT2w
          www.youtube.com/watch?v=CKwvO3TuV1w
          • Gość: bozenato Re: KOS - wycieczki po wyspie IP: *.telpol.net.pl 09.12.12, 09:34
            Dzięki za filmiki o hotelu,
            liczę na fajny wypoczynek i już nie mogę doczekać się wakacji, pozdrawiam
        • Gość: zakochani Re: KOS - wycieczki po wyspie IP: 82.177.14.* 08.05.13, 11:07
          Witam też wybieramy się w czerwcu na KOS, co polecacie? gdzie warto jechać? może jakieś informacje odnośnie hotelu AMMOS
    • Gość: gaga.tka Re: KOS - wycieczki po wyspie IP: *.rabbit.static.3s.pl 07.12.12, 22:38

My takze zwiedzalismy zante z mackiem, wiec wiem o czym mowicie. W tym roku takze jedziemy na kos ale zwiedzania z zantemagictours nic nie zastapi.
      • Gość: grekomaniacy Re: KOS - wycieczki po wyspie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.12, 08:10
        No właśnie mało co może zastąpić ten klimat zwiedzania, i nie chodzi oto że nie potrafimy zorganizować sobie wakacji czy jesteśmy zbyt leniwi, nic z tych rzeczy. Tylko Oni potrafili oprócz tego zwiedzania wciągnąć każdego w klimat wyspy pokazując to czego z pewnością sami byśmy nie dostrzegli.
    • Gość: gość Re: KOS - wycieczki po wyspie IP: 82.177.14.* 12.12.12, 11:31
      Podłączam się pod pytanie dotyczące hotelu Ammos w Mastichari, tez się tam wybieramy, generalnie opinie ma dobre ale może jeszcze ktoś coś dopisze. I mam pytanie dotyczące oznakowania dróg, powiem szczerze mam lekkiego pietra przed jazda po tych dróżkach.
      • Gość: Ani Re: KOS - wycieczki po wyspie IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 12.12.12, 20:31
        drogi są dobrze oznakowane, napisy po grecku i angielsku, jeździliśmy po wyspie i nie było problemu, gorzej z oznakowanien było jeszcze niedawno w Polsce
        • Gość: gość Re: KOS - wycieczki po wyspie IP: 82.177.14.* 14.12.12, 13:02
          Dziękuje za słowa otuchy:) A hotel Ammos, jakieś rady i porady?
          • Gość: ... Re: KOS - wycieczki po wyspie IP: *.cnow.pl 09.03.13, 09:20
            Cześć, wybieram się na Kos w maju, może zna ktoś lokalne biura,(chodzi o wycieczki fakultatywne) najlepiej Polskie
    • Gość: zaciekawienigrecją Re: KOS - wycieczki po wyspie IP: 82.177.14.* 13.03.13, 12:15
      Witajcie, mamy pytanie czy na wyspie KOS działa firma podobna do ZanteMagic? jak na wyspie Zakynthos, kto zwiedzał z Asią i z Maćkiem wie o co nam chodzi.
    • Gość: Dorota Re: KOS - wycieczki po wyspie IP: *.1.173.137.dsl.dyn.forthnet.gr 09.05.13, 17:33
      Witam serdecznie,
      Pracuje w lokalnym biurze podrozy organizujacym wycieczki faultatywne w bardzo atrakcyjnych cenach. Wycieczki chodz nie sa organizowane w jezyku polskim ( jedynie angielski i niemiecki) niczym nie roznia sie od wycieczek fakultatywnych organizowanych przez Waszego rezydenta.
      Nasze biuro miesci sie w miejscowosci Tigaki, jestesmy w stanie zapewnich odbior i powrot do hotelu z miejscowoci : Tigaki, Marmari, Mastichari, Kos.
      Jesli byliby Panstwo zainteresowani, bardzo prosze o kontakt meilowy : dorotakos@onet.pl.

Pozdrawiam serdecznie
      Dorota
      • Gość: grecomaniacy Re: KOS - wycieczki po wyspie IP: 82.177.14.* 10.05.13, 13:14
        Pani Doroto napisaliśmy do Pani ale zero odzewu:(
      • afryt78 Re: KOS - wycieczki po wyspie 12.05.13, 20:49
        Gość portalu: Dorota napisał(a):

> Witam serdecznie,
        > Pracuje w lokalnym biurze podrozy organizujacym wycieczki faultatywne w bardzo
        > atrakcyjnych cenach. Wycieczki chodz nie sa organizowane w jezyku polskim ( jed
        > ynie angielski i niemiecki) niczym nie roznia sie od wycieczek fakultatywnych o
        > rganizowanych przez Waszego rezydenta.
        > Nasze biuro miesci sie w miejscowosci Tigaki, jestesmy w stanie zapewnich odbio
        > r i powrot do hotelu z miejscowoci : Tigaki, Marmari, Mastichari, Kos.
        > Jesli byliby Panstwo zainteresowani, bardzo prosze o kontakt meilowy : dorotako
        > s@onet.pl.
        >
        > Pozdrawiam serdecznie
        > Dorota

To chyba jakiś fake. Już tydzień czekam na odpowiedź na maila......
        • Gość: grecomaniacy Re: KOS - wycieczki po wyspie IP: 82.177.14.* 13.05.13, 07:50
          Na to wygląda tez napisaliśmy do tej Pani ale cisza.
          • afryt78 Re: KOS - wycieczki po wyspie 13.05.13, 10:50
            Powiem szczerze - będąc na Kos nawet w sytuacji gdy ich oferta będzie cenowo atrakcyjna nie zamierzam skorzystać z ich usług a to właśnie z uwagi na powyższy fakt braku odzewu na zapytanie. Jestem niestety bardzo przeczulony na sposób w jaki traktuje się swojego klienta - nawet potencjalnego.......
            • afryt78 Re: KOS - wycieczki po wyspie 13.05.13, 14:35
              Zwracam honor, kontakt w dniu dzisiejszym.
            • Gość: Dorota Kos Re: KOS - wycieczki po wyspie IP: *.home.otenet.gr 31.05.13, 16:42
              Witam serdecznie,
              Moj brak odezwu nie jest objawem braku profesjonalizmu ale tego ze nasz sezon w tym roku zaczal sie troche pozniej tak wiec nasze biuro otwarte bylo od 5 maja a ja zaczelam prace okolo 15 maja.
              Tak wiec prosze mi wybaczyc ale chcac nie chcac nie mialam jak Panstwu odpisac- a w szcegolnosci nie znajac tegorocznych cen wycieczek jak rowniez dni w ktorych je organizujemy.
              Jesli byliby Panstwo zainteresowani bardzo prosze o meila. Tylko prosze rowniez o pisanie dokladnej nazwy hotelu, albowiem ceny moga uledz zmianie w zaleznosci w jakiej miejscowosci bedzieciee zakwaterowani.

Pozdrawiam serdecznie
              Dorota
      • anita.pal Re: KOS - wycieczki po wyspie 29.05.13, 14:28
        witam czy organizuje panstwo wycieczki na wyspe polawiaczy gabek.Bedziemy mieszkac w kefalos.Jaki bylby koszt 2 osoby dorosle i dziecko 9 lat.Chodzi mi tez o odbior i powrot
        • Gość: Dorota Kos Re: KOS - wycieczki po wyspie IP: *.home.otenet.gr 31.05.13, 16:45
          Witam serdecznie,
          Niestety miejscowosc Kefalos jest trcohe za daleko od miejscowosci Tigaki i dlatego nie organizujemy odbioru turystow z Kefalos.
          Wiem ze lokalne biura podrozy organizuja rejs na 3 wyspy ( tak samo jak w naszym biurze). jest to rejs na wyspy: Kalymnos, Plati i Psermimos. Lody odplywa z miejscowosci Kos.
          Prosze kontaktowac sie z lokalnymi biurami odnosnie cen i dni wycieczek.

Pozdrawiam serdecznie
          Dorota
          • Gość: mar Re: KOS - wycieczki po wyspie IP: *.opera-mini.net 31.05.13, 19:38
            Czy u pani w biurze są zniżki dla 8 latków ? Jeżeli tak to jak to się przedstawia %.
            Pozdrawiam
          • anita.pal Re: KOS - wycieczki po wyspie 31.05.13, 20:26
            [b]dziekuje za odpowiedz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka