Gość: KrisG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 16:00 Jakieś negatywne ale obiektywne opinie w stosunku do Ixii ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mielin Re: Ixia - Rodos 15.07.04, 16:53 A mi się nawet tam podobało. Dwa lata temu odbyłam tam b. długi spacer brzegiem morza, po tych białych soprych otoczakach (zresztą niektóre mam do dziś):-), plaża faktycznie jest wąska na dwa metry czasami, a czasem znacznie szersza, ale po kamieniach fajnie się szło, wiał straszny wiatr (ale tylko fajnie chłodził), a morze przybrało naraz niesamowite trzy kolory od dwóch odcieni turkusu przy brzegu do głabokiego szafiru daleko od brzegu. Coś niesamowitego - przepięknie. Poza tym obserwowaliśmy z tamtejszej plaży te piękne, moim zdaniem, wielkie i białe promy i wycieczkowce/liniowce zmierzające prosto do portu w Rodos. Z bardziej przyziemych spraw: tam w pobliżu jest spory supermarket, w którym pod koniec pobytu zaopatrzyliśmy się w miejscowe wina, orzeszki pinii i zioła. Jest tam też mini centrum handlowe, z kawiarnią wychodzącą na morze (b. ładnie). Centrum miasteczka wydało mi się bardzo zadbane (wiele hoteli b. ekskluzywnych), z palmami i innymi drzewami przy głównej drodze, no i stamtąd jest b. blisko do miasta Rodos, przeszlismy ten kawałek pieszo :-) Raczej na +! Pozdrawiam Mielin! PS Ale myśmy tam nie mieszkali, to był tylko miły spacer ładnego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pau Re: Ixia - Rodos IP: *.chello.pl 16.07.04, 12:09 ja mieszkałam w Ixii. Hotel jest taki sobie, klimatyzacja dodatkowo płatna. W zależności od położenia twojego pokoju da się, lub nie da bez niej obejść. My musieliśmy dodatkowo dokupić, bo rano zaczynało tak grzać, że w pokoju ok 5 nie dawało się oddychać. Nie wszystkie pokoje mają urządzenia klimatyzacyjne, o to trzeba się koniecznie zapytać...Jedzenie w hotelu średnie śniadania mi nie smkowały, obiadokolacje znośne. Program artystyczny ograniczał się do karaoke 1 w tyg (gł greckie,angielskie i niemieckie piosenki). Warto pożyczyć samochód i samemu pojeździć po wyspie... Basen w hotelu dobry i cały głęboki, do plaży trzeba się przejść ok 10 min. Jest bardzo kamienista, dlatego ja chodziłam i kąpałam się w klapkach. Ogólnie dość dobrze, ale bywało lepiej...... Odpowiedz Link Zgłoś