Dodaj do ulubionych

Cactus Beach Stalis

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.13, 20:32
Witam wszystkich na forum mam prośbę co do Hotelu Cactus Beach zaznaczam że przeglądałem większość starszych postów na temat tego hotelu ale być może ktoś mi doradzi coś więcej jedziemy w sierpniu z żoną i synem(17lat) na 2 tygodniu trzy lata temu byliśmy w części zachodniej w hotelu MINOS(rythymno) było super blisko plaża i dobre dojście do starówki ponadto wypożyczalnia blisko zwidziliśmy cały zachód, teraz przyszła kolej na wschód i dlatego jeśli ktoś mógłby mi podpowiedzieć co do hotelu na dzisiaj czy jest to dobra baza wypadowa i czy wieczorkiem będzie można dłużej posiedzieć na zewnątrz z góry dziękuje za pomoc pozdrawiam marek
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Cactus Beach Stalis IP: *.olsztyn.mm.pl 20.02.13, 20:57
      Witaj. Wprawdzie nie byłam w hotelu Cactus Beach ale wiele razy byłam w hotelu położonym niedaleko. Miasteczko Stalis jest spokojnym miejscem z licznymi tawernami i restauracjami. Jest gdzie wyjść na spacer wieczorem. Stanowi też dobrą bazę wypadową na zwiedzanie Krety wschodniej. Polecam.
      • Gość: Marek Re: Cactus Beach Stalis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.13, 18:37
        Dzięki za info może jeszcze pojawią się następne podpowiedzi
        • wiem_gdzie_jade Re: Cactus Beach Stalis 21.02.13, 19:13
          Witam,

Stalida sąsiaduje z Malią - miastem niezwykle imprezowym i "żywym". Stalida jest znacznie spokojniejsza, natomiast z tego co kojarzę, to Cactus jest w tej części Stalidy, w której trochę się dzieje ;)
          Z pewnością wieczorem będzie gdzie posiedzieć, tak jak już pisała poprzedniczka - wybór tawern, barów itp. jest bardzo duży.
          Z całym przekonaniem zgodzę się również z tym, że jest to bardzo dobre miejsce wypadowe na zwiedzanie wschodu Krety.

pozdrawiam,
          Iwona
    • soul01 Re: Cactus Beach Stalis 22.02.13, 11:59
      Mieszkałem niedaleko Hotelu Cactus Beach. Stalis jest małym klimatycznym miasteczkiem z wieloma tawernami, pubami i sklepikami z pamiątkami, wypożyczalni samochodów też nie brakuje. Szeroka, piaszczysta plaża, mniej więcej po środku Stalis, koło hotelu Palm Beach jest gęsto porośnięta palmami. Do Malii jest parę kilometrów (3-4km), wiec spokojnie można dojść na nogach. Nie daleko jest też imprezowe miasteczko Hersonissos, jadąc z lotniska w stronę Stalis na pewno będziecie przejeżdżać przez to miasto. W tej części wyspy warto wybrać się do Agios Nikolaos, bardzo klimatyczne miasteczko ze słodkowodnym jeziorem w centrum miasteczka. Ogólnie rzecz biorąc Cactus Beach stanowi dobrą bazę do zwiedzania wschodniej Krety :)
      • Gość: gość Re: Cactus Beach Stalis IP: *.olsztyn.mm.pl 22.02.13, 14:37
        Warto przejść się w Malii starymi uliczkami, zajrzeć do restauracji San Giorgio.
        Wprawdzie stare miasto w Malii jest nie duże, ale bardzo klimatyczne.
        Polecam zwiedzania pałacu w Malii z epoki minojskiej. Można dotrzeć tam idąc brzegiem morza lub ulicą. Po drodze polecam tawernę Eva z miłą obsługą i super typowo greckim jedzeniem, zawsze bardzo świeżym. Na prawdę warto spróbować.
        Polecam też restaurację Camelot oraz Sokrates w Stalis. Znajdują się one przy drodze idąc w kierunku Malii. Jedzenie zawsze było świeże, smaczne i fantastyczna obsługa, szczególnie w Camelocie. W Camelocie zdarzały się czasami wieczorki z muzyką i tańcami greckimi.
        • Gość: MAREK Re: Cactus Beach Stalis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.13, 19:38
          dzięki za powyższe informacje myslę że jestem zdecydowany na urlop w tym hotelu i teraz tylko czekać do sierpnia
          • Gość: Piotr Re: Cactus Beach Stalis IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.13, 22:09
            Ja ma jeszcze jedno pytanie do osób które były w hotelu Cactus w części Village (położonej dalej od morza). W informacjach o hotelu można wyczytać że hotel posiada 3 baseny dla dorosłych i 2 dla dzieci. Dlatego interesuje mnie czy w części Village obok basenu dla dorosłych znajduje się też basen/brodzik dla dzieci?
            • Gość: Piotr Re: Cactus Beach Stalis IP: *.ip.netia.com.pl 27.03.13, 08:22
              W ocenach na holidaycheck udało mi się doszukać informacji od osoby która wypoczywała w Cactus Village, że jest tam także odrębny brodzik dla dzieci - może kogoś poza mną ta informacja zainteresuje.
              A ja chciałbym jeszcze zapytać czy posiłki podawane są tylko w restauracji przy głównej części hotelu i trzeba za każdym razem iść tam z części Village czy może Cactus Village ma własną restaurację dla turystów tam zakwaterowanych?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka