nina_31 21.07.04, 13:50 Czy był ktos może w hotelu Maravel Sky (Neckerman) na Krecie koło Rethymnonu i może podzielić się wrażeniami? Z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chili Re: Hotel Maravel / Kreta / Neckerman IP: *.bphpbk.pl 21.07.04, 14:10 Cześć, byłam w jego siostrzanym odpowiedniku Maravel Land 2 lata temu, chociaż trudno mówić, że byłam, bo spędzilismy tam jedną noc i zażądalismy zmiany hotelu. Pamiętam, że Maravel Sky był po drugiej stronie ulicy...i chyba z jego drugiej strony jest dosyć gęsto uczęszczana droga...ja osobiście zraziłam się do hoteli mających w nazwie Maravel... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rapsodia Re: Hotel Maravel / Kreta / Neckerman IP: *.chello.pl 21.07.04, 18:34 Ten wątek już parokrotnie przewinął się na tym forum - podsumowanie w załączeniu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=13981992&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=13981992&a=14074533 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=6875130&a=6995047 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina_31 Strona internetowa i inne pytania IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 22.07.04, 10:59 Mam jeszcze kilka pytań do osób które tam były: Czy ktoś zna może namiary na stronę internetową tego hotelu albo miasteczka? Jak wygląda otoczenie hotelu? Czy są tam jakieś tawerny, restauracje itp? Czy okolica jest spokojna - zależy mi na tym, żeby mieć ciszę i sielskośc, a nie hałas i dyskoteki w okolicy. Jak wyglądają pokoje - czy umeblowanie i łazienka sa przyzwoite i w miarę estetyczne? Czy śniadania na prawdę są takie niedobre? Z góry ogromnie dziękuję za odpowiedź! I czy ktoś może wybiera się tam w tym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
blue_smoky Re: Strona internetowa i inne pytania 22.07.04, 11:31 > Czy ktoś zna może namiary na stronę internetową tego hotelu albo miasteczka? Jedyna stronę jaka znalazłam, na której prezentowane są siostrzane hotele Maravel Sky i Land to jest poniższa strona. I jest chyba jedyną prezentującą tak dokładnie oba hotele. Nawet jak wpisujesz adres www.maravelland.com to automatycznie łączy Cię z tą stroną, więc chyba innej nie ma. www.thehotel.gr/default.php?hotel_front=98 Co do pozostałych pytań: miasteczko niewielkie (wątpię zeby miało stronę internetową - może prędzej Adele). W pobliżu hotelu oraz idąc w kierunku Rethymnonu - mnóstwo tawern, sklepików (większość zlokalizowana po lewej stronie ulicy). > Jak wygląda otoczenie hotelu? Czy są tam jakieś tawerny, restauracje itp? W pobliżu hotelu są 2 tawerny, ale nie położone bezpośrednio przy nim, tylko w pewnej odległości, więc hałas nie powinien dokuczać. Zresztą nie zuważyłam, żeby organizowano tam jakieś dyskoteki. Ale ponieważ byłam przed sezonem, więc wszystko mogło się zmienić od tego czasu. > Jak wyglądają pokoje - czy umeblowanie i łazienka sa przyzwoite i w miarę > estetyczne? Czy śniadania na prawdę są takie niedobre? Pokoje przyzwoite - tak jak w katalogu Neckermanna: umeblowane - duża szafa z sejfem w środku, małe szafeczki przy łóżku, telefon, radio, TV m.in. z kanałem w j. polskim, lodówka, suszarka, stolik z krzesłami. No wiesz - normalny pokój. Apartamenty są wyposażone jeszcze w ekspres do kawy i chyba kuchenkę, a w łazience zamiast wanny jest kabina prysznicowa. Co do śniadań - nie zgadzam się z opinią, że były niedobre. Może ta opinia dotyczy Maravel Landu? Byłam na terenie tego hotelu i rzeczywiście da się zuważyć niższy standard. W dodatku to przechodni hotel - bo wszyscy z Maravel Sky przechodzą tamtędy na plażę. Ale wracając do śniadań w MS - były serwowane w formie bufetu szwedzkiego: pieczywo, sałatki, pomidory, ogórki, wędliny, ser, jogurty, miód, konfitury, płatki śniadaniowe, mleko i zawsze 2 dania na ciepło. Do picia soki oraz kawa lub herbata do wyboru. To by było na tyle - myślę, że zaspokoiłam Twoją ciekawość. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blue_smoky Re: Strona internetowa i inne pytania 22.07.04, 11:51 Znalazłam jeszcze taką stronę podającą podstawowe informacje o Adele i Adelianos Kambos. W pierwszym linku zdjęcie prezentujące Adelianos Kambos od strony plazy, w drugim - opis obszaru Adele i samego Adelianos Kambos. www.interkriti.org/391.htm www.interkriti.org/visits/rethimno/adele/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina_31 Re: Strona internetowa i inne pytania IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 22.07.04, 13:38 Blue_smoky, dziękuję Ci ogromnie, wreszcie jakieś dokładne informacje. Jeszcze daję sobie weekend na przemyślenie wyboru, ale pewnie się w końcu zdecyduję na maravel Sky. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cortina Re: Strona internetowa i inne pytania IP: *.umwo.opole.pl 22.07.04, 13:55 A szkoda .:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: Hotel Maravel / Kreta / Neckerman IP: 195.117.255.* 22.07.04, 14:58 Hotel jest połozony przy dość ruchliwej drodze krajowej,z drugiej strony hotelu jest też dośc ruchliwa droga lokalna, także lokalizacja jest raczej kiepska, ja byłam tam w czerwcu i jedzenie było dość mało urozmaicone, także ogólnie nie oceniam tego hotelu zbyt dobrze. Pozatym klimatyzacja jest włączana tylko od 18 do 23 ( tak wię w nocy musi być otwarte okno, co przy znajdującej sie autostradzie za oknami dośc utrudnia nocny wypoczynek). Klimatyzacja jest dostępna cały czas ale tylko w apartamentach hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_smoky Re: Do Marzeny 22.07.04, 15:14 Marzeno, byłaś w tym roku w Maravelu, czy w ubiegłym? Zaskoczyłaś mnie informacją o jedzeniu mało urozmaiconym. Ja byłam w maju br.i w ciągu 2 tygodni może raz powtórzyło się danie serwowane podczas obiadokolacji??? Co do klimatyzacji - nie wypowiadam się, bo przed sezonem nie była potrzebna, chociaż działała bezpłatnie. Co do lokalizacji - miałam pokój w centralnej części hotelu - w jednym z bungalowów i okna wychodziły na wewnętrzy ogód, więc hałas nie dokuczał, ale jak wspominałam kiedyś - może być dokuczliwy w części apartamentowej. Ponieważ jednak nie jestem rzecznikiem tego hotelu tylko turystką, więc nie zamierzam go bronić. Jeden jeszcze tylko wniosek się wysnuwa, że w tej okolicy znajdują się również hotele o wyższym standardzie mające taką sama lokalizację, tylko za dużo wyższą kasę:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina_31 Re: Do Blue_smoky i Marzeny IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 22.07.04, 15:42 W jakiej części Maravel Sky byłyście? Bo ja się pogubiłam... wg katalogu są tam apartamenty 4N i hotel (w 2-piętrowych bungalowach) 3N+? Czy jest różnica w standardzie? Podobno apartamenty leżą biżej drogi, a pokoje w cichszej częsci hotelu, z widokiem na ogród? Odpowiedz Link Zgłoś
blue_smoky Re: Do Blue_smoky i Marzeny 22.07.04, 16:23 Nina, wysłałam Ci mailem dokładne namiary. Odpowiedz Link Zgłoś