Dodaj do ulubionych

Hotel Maravel / Kreta / Neckerman

21.07.04, 13:50
Czy był ktos może w hotelu Maravel Sky (Neckerman) na Krecie koło Rethymnonu
i może podzielić się wrażeniami?
Z góry dziękuję!
Obserwuj wątek
    • Gość: chili Re: Hotel Maravel / Kreta / Neckerman IP: *.bphpbk.pl 21.07.04, 14:10
      Cześć,
      byłam w jego siostrzanym odpowiedniku Maravel Land 2 lata temu, chociaż trudno
      mówić, że byłam, bo spędzilismy tam jedną noc i zażądalismy zmiany hotelu.
      Pamiętam, że Maravel Sky był po drugiej stronie ulicy...i chyba z jego drugiej
      strony jest dosyć gęsto uczęszczana droga...ja osobiście zraziłam się do hoteli
      mających w nazwie Maravel...
      pozdrawiam
    • Gość: Rapsodia Re: Hotel Maravel / Kreta / Neckerman IP: *.chello.pl 21.07.04, 18:34
      Ten wątek już parokrotnie przewinął się na tym forum - podsumowanie w załączeniu

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=13981992&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=13981992&a=14074533
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=6875130&a=6995047
      • nina_31 Re: Hotel Maravel / Kreta / Neckerman 22.07.04, 08:52
        Dzięki ogromne!
    • Gość: nina_31 Strona internetowa i inne pytania IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 22.07.04, 10:59
      Mam jeszcze kilka pytań do osób które tam były:
      Czy ktoś zna może namiary na stronę internetową tego hotelu albo miasteczka?
      Jak wygląda otoczenie hotelu? Czy są tam jakieś tawerny, restauracje itp?
      Czy okolica jest spokojna - zależy mi na tym, żeby mieć ciszę i sielskośc, a
      nie hałas i dyskoteki w okolicy.
      Jak wyglądają pokoje - czy umeblowanie i łazienka sa przyzwoite i w miarę
      estetyczne? Czy śniadania na prawdę są takie niedobre?
      Z góry ogromnie dziękuję za odpowiedź!

I czy ktoś może wybiera się tam w tym roku?
      • blue_smoky Re: Strona internetowa i inne pytania 22.07.04, 11:31
        > Czy ktoś zna może namiary na stronę internetową tego hotelu albo miasteczka?
        Jedyna stronę jaka znalazłam, na której prezentowane są siostrzane hotele
        Maravel Sky i Land to jest poniższa strona. I jest chyba jedyną prezentującą
        tak dokładnie oba hotele. Nawet jak wpisujesz adres www.maravelland.com to
        automatycznie łączy Cię z tą stroną, więc chyba innej nie ma.
        www.thehotel.gr/default.php?hotel_front=98
        Co do pozostałych pytań: miasteczko niewielkie (wątpię zeby miało stronę
        internetową - może prędzej Adele). W pobliżu hotelu oraz idąc w kierunku
        Rethymnonu - mnóstwo tawern, sklepików (większość zlokalizowana po lewej
        stronie ulicy).

> Jak wygląda otoczenie hotelu? Czy są tam jakieś tawerny, restauracje itp?
        W pobliżu hotelu są 2 tawerny, ale nie położone bezpośrednio przy nim, tylko w
        pewnej odległości, więc hałas nie powinien dokuczać. Zresztą nie zuważyłam,
        żeby organizowano tam jakieś dyskoteki. Ale ponieważ byłam przed sezonem, więc
        wszystko mogło się zmienić od tego czasu.

> Jak wyglądają pokoje - czy umeblowanie i łazienka sa przyzwoite i w miarę
        > estetyczne? Czy śniadania na prawdę są takie niedobre?
        Pokoje przyzwoite - tak jak w katalogu Neckermanna: umeblowane - duża szafa z
        sejfem w środku, małe szafeczki przy łóżku, telefon, radio, TV m.in. z kanałem
        w j. polskim, lodówka, suszarka, stolik z krzesłami. No wiesz - normalny pokój.
        Apartamenty są wyposażone jeszcze w ekspres do kawy i chyba kuchenkę, a w
        łazience zamiast wanny jest kabina prysznicowa. Co do śniadań - nie zgadzam
        się z opinią, że były niedobre. Może ta opinia dotyczy Maravel Landu? Byłam na
        terenie tego hotelu i rzeczywiście da się zuważyć niższy standard. W dodatku to
        przechodni hotel - bo wszyscy z Maravel Sky przechodzą tamtędy na plażę. Ale
        wracając do śniadań w MS - były serwowane w formie bufetu szwedzkiego:
        pieczywo, sałatki, pomidory, ogórki, wędliny, ser, jogurty, miód, konfitury,
        płatki śniadaniowe, mleko i zawsze 2 dania na ciepło. Do picia soki oraz kawa
        lub herbata do wyboru.
        To by było na tyle - myślę, że zaspokoiłam Twoją ciekawość.
        Pozdrawiam
      • blue_smoky Re: Strona internetowa i inne pytania 22.07.04, 11:51
        Znalazłam jeszcze taką stronę podającą podstawowe informacje o Adele i
        Adelianos Kambos. W pierwszym linku zdjęcie prezentujące Adelianos Kambos od
        strony plazy, w drugim - opis obszaru Adele i samego Adelianos Kambos.
        www.interkriti.org/391.htm
        www.interkriti.org/visits/rethimno/adele/index.html
        • Gość: nina_31 Re: Strona internetowa i inne pytania IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 22.07.04, 13:38
          Blue_smoky, dziękuję Ci ogromnie, wreszcie jakieś dokładne informacje. Jeszcze
          daję sobie weekend na przemyślenie wyboru, ale pewnie się w końcu zdecyduję na
          maravel Sky.
          Dzięki!
          • Gość: Cortina Re: Strona internetowa i inne pytania IP: *.umwo.opole.pl 22.07.04, 13:55
            A szkoda .:))
    • Gość: Marzena Re: Hotel Maravel / Kreta / Neckerman IP: 195.117.255.* 22.07.04, 14:58
      Hotel jest połozony przy dość ruchliwej drodze krajowej,z drugiej strony hotelu
      jest też dośc ruchliwa droga lokalna, także lokalizacja jest raczej kiepska, ja
      byłam tam w czerwcu i jedzenie było dość mało urozmaicone, także ogólnie nie
      oceniam tego hotelu zbyt dobrze. Pozatym klimatyzacja jest włączana tylko od 18
      do 23 ( tak wię w nocy musi być otwarte okno, co przy znajdującej sie
      autostradzie za oknami dośc utrudnia nocny wypoczynek). Klimatyzacja jest
      dostępna cały czas ale tylko w apartamentach hotelu.
      • blue_smoky Re: Do Marzeny 22.07.04, 15:14
        Marzeno, byłaś w tym roku w Maravelu, czy w ubiegłym? Zaskoczyłaś mnie
        informacją o jedzeniu mało urozmaiconym. Ja byłam w maju br.i w ciągu 2 tygodni
        może raz powtórzyło się danie serwowane podczas obiadokolacji??? Co do
        klimatyzacji - nie wypowiadam się, bo przed sezonem nie była potrzebna, chociaż
        działała bezpłatnie. Co do lokalizacji - miałam pokój w centralnej części
        hotelu - w jednym z bungalowów i okna wychodziły na wewnętrzy ogód, więc hałas
        nie dokuczał, ale jak wspominałam kiedyś - może być dokuczliwy w części
        apartamentowej. Ponieważ jednak nie jestem rzecznikiem tego hotelu tylko
        turystką, więc nie zamierzam go bronić. Jeden jeszcze tylko wniosek się
        wysnuwa, że w tej okolicy znajdują się również hotele o wyższym standardzie
        mające taką sama lokalizację, tylko za dużo wyższą kasę:-(
        • Gość: nina_31 Re: Do Blue_smoky i Marzeny IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 22.07.04, 15:42
          W jakiej części Maravel Sky byłyście? Bo ja się pogubiłam... wg katalogu są tam
          apartamenty 4N i hotel (w 2-piętrowych bungalowach) 3N+?
          Czy jest różnica w standardzie? Podobno apartamenty leżą biżej drogi, a pokoje
          w cichszej częsci hotelu, z widokiem na ogród?
          • blue_smoky Re: Do Blue_smoky i Marzeny 22.07.04, 16:23
            Nina, wysłałam Ci mailem dokładne namiary.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka