Dodaj do ulubionych

Wkurza mnie Grecos

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.04.13, 09:56
Ilez mozna czekac na podanie godzin lotow...mieli podac juz 15 a nadal brak.Rozmawialam z doradcami klienta na ich stronie i kazdy odpowiadal " w dniu jutrzejszym" a do tej pory nie ma...a jak inne biura?znacie juz godz.lotow?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mara Re: Wkurza mnie Grecos IP: *.pzu.pl 19.04.13, 10:02
      Zdecydowana większość rozkładów lotu w Grecosie jest już znana, chociaż nadal nie ma jej w zakładce rozkładu. Ja dowiedziałam się o szczegółach lotu dzwoniąc na infolinię. Szczegóły lotu pokazują się również jeśli klikniesz na rezerwację danego hotelu w określonym terminie.

Gdańsk - Heraklion - znowu w nocy... niestety
      • Gość: ala Re: Wkurza mnie Grecos IP: *.play-internet.pl 19.04.13, 10:16
        Też czekam na ten rozkład.
        Byłam rok temu z Grecosem w Grecji i było w porządku. W lipcu też z nimi wyjeżdżam i czekam na ten rozkład, zaglądam na stronę i nic...
        • Gość: ala Re: Wkurza mnie Grecos IP: *.play-internet.pl 19.04.13, 10:20
          Jest tak jak pisze poprzedniczka, jest rozkład tylko nie w zakładce pt Rozkłady tylko przy konkretnym dniu i hotelu.
          • fifi0808 Re: Wkurza mnie Grecos 19.04.13, 10:22
            a mnie się wyświetla normalnie w zakładce "rozkład lotów" :-)
            • Gość: ala Re: Wkurza mnie Grecos IP: *.play-internet.pl 19.04.13, 10:26
              Mnie od 2 minut też :) chyba czytają to forum ;)
    • Gość: wiki Re: Wkurza mnie Grecos IP: *.rtr.core.icm.edu.pl 19.04.13, 10:30
      Tui podało mi rozkłady lotów wczoraj. Ja też tak mam, że z jakiego biura podróży nie leciałabym to w hotelu zawsze jestem późnym wieczorem lub w nocy i tym razem też. Pozdrawiam
      • tamerza Re: Wkurza mnie Grecos 19.04.13, 11:10
        mi tui podalo juz miesiac temu godziny wylotu, bylo pieknie 15:10 wylot i co... i guzik,.... teraz zmienili na 4:30 (zbiorka 2:30) .... ale mam nadzieje do czerwca to sie 15 razy zmieni :)
        • Gość: Iza Re: Wkurza mnie Grecos IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.13, 17:58
          mi tui podalo juz miesiac temu godziny wylotu, bylo pieknie 15:10 wylot i co...
          > i guzik,.... teraz zmienili na 4:30 (zbiorka 2:30) .... ale mam nadzieje do cz
          > erwca to sie 15 razy zmieni :)

No nie, to chyba lepiej jak się rano wylatuje, bo masz cały dzień do przodu. Ja mam wylot o 6 rano i jest OK, zdecydowanie wolę niż po południu lub wieczorem, bo w hotelu jestem późno, dobrze jak zdążę na kolację, a potem to już tylko spanie.
    • Gość: holek Re: Wkurza mnie Grecos IP: *.icpnet.pl 19.04.13, 11:27
      Poz-Zakynthos ciągle 12.00 -12.01
      całe częście jest numer lotu,bo bałam się że nici z wakacji..czekam! Podobno w nocy nie latają samoloty na Zante,przez żółwie które znoszą jaja;) Dzięki żółwie..
    • ggw1 Re: Wkurza mnie Grecos 19.04.13, 11:34
      Lipiec - z Warszawy na Zakyntos też przylot późno wieczorem .... :( szkoda :(
      • grekan Re: Wkurza mnie Grecos 19.04.13, 11:42
        Ludzie, lecicie w lipcu a juz chcielibyscie godzine odlotu. Samoloty nie sa wlasnoscia biura, czartery musza ciagle dostosowywac sie do linii regularnych, one maja pierwszenstwo! Dotyczy to nawet tanich lini; ostatnio lecialem Wizzair-em z Londynu do Wroclawia i mimo, ze gotowi bylismy planowo do odlotu, musielismy czekac 45 minut na odlot linii regularnej, miala pierwszenstwo.
        • Gość: vvv Re: Wkurza mnie Grecos IP: *.ists.pl 19.04.13, 20:01
          A linie regularne do kogo się dostosowują, że nie znają ni dnia ni godziny?
    • Gość: holek Re: Wkurza mnie Grecos IP: *.icpnet.pl 19.04.13, 11:58
      to po cholere biuro pisze,ze rozklad lotow jest podany mc przed wylotem...to tez nieuczciwe.Kasa wpłacona to oczekujemy ze to co obiecuja-spełnią
      • Gość: sisi Re: Wkurza mnie Grecos IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.04.13, 14:47
        Juz jest.
    • Gość: nordi Re: Wkurza mnie Grecos IP: *.icpnet.pl 19.04.13, 12:58
      dokladnie holek masz racje...ciagle obiecanki cacanki
      • Gość: gość Re: Wkurza mnie Grecos IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.13, 20:19
        A ja z doświadczenia wiem, że nie ma co się nastawiac na godzinę miesiąc przed wylotem, bo w tamtym roku 3 dni przed nam zmienili -i to bardzo niekorzystnie. Więc się nie denerwuję i nie sprawdzam parę miesięcy wcześniej
    • Gość: ;) Re: Wkurza mnie Grecos IP: *.finemedia.pl 19.04.13, 22:21
      Ludzie Wy tak na serio? Siedźcie i czekajcie cierpliwie:D Szukacie problemów na siłę...przy zakupie wycieczki informowano nas o możliwości zmiany godzin wyloty do 24 godzin przed więc po co ta spina:D?
    • Gość: vvv Poczytaj i poczuj się lepiej IP: *.ists.pl 19.04.13, 22:22
      "Linie lotnicze gwarantują pełen komfort i bezpieczeństwo podróży. Wiele z nich jak nasz partner Aegean Airlines były wielokrotnie nagradzane za wysoką jakość usług. "

• Gość: Ann Re: Poczytaj i poczuj się lepiej IP: *.173.26.62.tesatnet.pl 19.04.13, 23:50
        Lecicie za kilka tygodni czy miesięcy i już robicie jazdy bo nie znacie godzin?! Co z tego, że będziecie je znać jak i tak zazwyczaj się zmieniają więc nie można nic planować na ten dzień. Chyba tylko po to dociekacie, żeby w razie czego sobie popsioczyć "że znowu zmienili". Nie prościej wyłączyć "tryb oczekiwania" i sprawdzić na kilka dni przed wyjazdem? Naprawdę nie macie problemów innych?
        • Gość: vvv Re: Poczytaj i poczuj się lepiej IP: *.ists.pl 20.04.13, 08:04
          Gość portalu: Ann napisał(a):

> Lecicie za kilka tygodni czy miesięcy i już robicie jazdy bo nie znacie godzin?
          > ! Co z tego, że będziecie je znać jak i tak zazwyczaj się zmieniają więc nie mo
          > żna nic planować na ten dzień.

Krótko mówiąc - płać i siedż cicho. Oto uroki podróży samolotowych z BP.
          • Gość: ;) Re: Poczytaj i poczuj się lepiej IP: *.finemedia.pl 20.04.13, 11:50
            Zawsze można samemu zorganizować sobie wakacje i wtedy okaże się ile tak naprawdę kosztują takie wczasy ;) Wtedy jedyny dyskomfort jakim jest zmiana godzin lotów przestanie być problemem ;) Nikt nas nie zmusza do korzystania z usług biur podróży, a jak już korzystamy i świadomie godzimy się na warunki to po co później marudzić dla zasady?
            • alladar Re: Poczytaj i poczuj się lepiej 20.04.13, 15:30
              Matko ...... przy rezerwacji przedstawiciel biura na pewno poinformował waz że potwierdzenie godzin wylotu nastąpi na 2 doby przed wylotem . Leciałem parę razy , z różnych biur i różnymi liniami , uwierzcie mi nigdy nie zgadzało się to co bp piszą 2 miesiące przed wylotem . Jak teraz Ci napiszą że lecisz np. o gdz. 11;00 a za tydzień zminią na gdz. 16;00 to znowu raban się podniesie ze biura robią co chcą . Ja do wylotu mam 2,5 miesiąca (28.06 Zakynthos z Katowic) i nie przychodzi mi nawet do głowy żeby już teraz martwić się tak bezsensownie .
    • Gość: Ewa Re: Wkurza mnie Grecos IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.13, 17:55
      Mam już informację o godzinach lotów do Portugalii (TUI) wylot o 6 rano.
      • Gość: wkurzony Re: Wkurza mnie Grecos IP: 212.122.223.* 21.04.13, 21:28
        A co powiecie na to, że wypadła z oferty niedzielna Kreta z Bydgoszczy/Łodzi
        • xagona Re: Wkurza mnie Grecos 22.04.13, 03:38
          Hehehe.. śmieszne jest to, że wierzycie w te godziny podane przez biura na kilka miesięcy przed wylotem. Jeszcze jak systematycznie charter lata np. cały lipiec o tej samej godzinie to można wierzyć, że w sierpniu też tak poleci, ale jak godziny podają przed rozpoczęciem sezonu to zwykłe gdybanie jest. Szanse, że te godziny się sprawdzą są znikome. Ileś lotów odpadnie z powodu zbyt małego obłożenia (pozwalniają się miejsca więc dojdzie do pierwszych zmian). Druga sprawa ruszają tanie linie lotnicze ze swoimi kierunkami sezonowymi i tutaj też mogą nagle coś odwołać jak będzie małe zainteresowanie, lub zwiększyć ilość lotów (kolejne przesunięcia w rozkładach). Jeszcze inną przyczyną będzie dołożenie dodatkowych samolotów bo okaże się, że zainteresowanie jest większe niż przypuszczali w jednym mieście a w innym mniejsze. Polecą więc dwa samoloty np. w Wawy zamiast jednego, za to ten drugi będzie miał międzylądowanie w Krakowie bo tam było za mało chętnych by zapełnić samolot. Ja już nawet nie wspominam o zmianach wynikających z aktualnych w danym dniu obsuw wynikających z awarii itd. Planowanie godziny wylotu charteru jest więc tak samo dokładne jak prognozy pogody. Niby rządzi się jakimiś zasadami i schematami ale jest tyle zmiennych, że realnie można się na tym opierać maksymalnie kilka dni wcześniej.

Co to za desperacja w ogóle, żeby zakładać wątek specjalnie, że biuro kogoś wkurza, bo nie podało godzin wylotu z gigantycznym wyprzedzeniem i od tygodni zwleka z ich podaniem. Te baby w biurze muszą nieźle przeklinać na tą robotę. Podziwiam ich cierpliwość. Mi by zabrakło dla debili cierpliwości.
        • xagona Re: Wkurza mnie Grecos 22.04.13, 03:48
          Że peszka mają frajerzy - Kreta z Bydgoszczy?! Tak samo jak Ci co wierzyli, że w Rzeszowie uzbiera się cały samolot chętnych na Korfu itd. Rezerwując wczasy w styczniu wahałam się między Kos a Kretą, zrezygnowałam z Kos na rzecz Krety bo szanse na uzbieranie się pełnego samolotu z lotniska lokalnego na mało popularne Kos były znikome. Miesiąc po mojej rezerwacji rejsy na Kos odwołali a Kreta została i dodali do oferty nowe hotele. Trzeba trochę pomyśleć zanim się bezgranicznie uwierzy w bajkę. Od lat ludzie te same błędy popełniają a potem wielka rozpacz bo im lot odwołali.
          • Gość: gość Re: Wkurza mnie Grecos IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.13, 08:06
            Z takim podejściem to ty się w ogóle do żadnej pracy z ludźmi nie nadajesz. I w ogóle -ciężko pod jednym dachem z taką osobą wytrzymać -to tak odnośnie tych debili.
            • xagona Re: Wkurza mnie Grecos 23.04.13, 03:26
              Pracuję z ludźmi:) I co dziwne świetnie się w tej pracy realizuję, pracuję na swoim i jakoś klienci wracają nie narzekając na moje podejście. Wynika z tego, że inny target klienta do mnie przychodzi niż korzysta z Grecosa.

A jak inaczej byś nazwał ludzi, którzy nie rozumieją tego, że polecą charterem a nie linią rejsową i dopiero na kilka dni przed wylotem można zatwierdzić godziny lotów więc bezsensu zakładają głupie wątki na forum, które nic nie wnoszą i nie zmienią ich sytuacji?
              • Gość: Mara Re: Wkurza mnie Grecos IP: *.pzu.pl 23.04.13, 08:10
                To po co się wypowiadasz w takim głupim wątku....? I rozmawiasz z tak niemądrymi ludzmi?
                Wątek powinien mieć tytuł "Wkurza mnie xagona " Ludzie mogą tu dyskutować na różne tematy - nawet takie które nie muszą Ci się podobać. I nie trzeba ich od razu obrażać.
                • Gość: holek Re: xagona IP: *.icpnet.pl 23.04.13, 11:08
                  Po jakie licho sie tu wypowiadasz. Zajmij się czymś bardziej "mądrym"
                  • Gość: gość Re: xagona IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.13, 13:18
                    Xagona tobie się chyba nudzi w nocy, skoro o 3 na forum siedzisz i posty piszesz, chyba wymyślasz kogo by tu jeszcze opluć.....
                    • xagona Re: xagona 24.04.13, 17:48
                      Nie tylko ja poddałam w wątpliwość normalność takiego zachowania. Ale macie rację, w sumie to nie mój problem, przecież to nie ja się wkurzam czy mam jazdy z powodu braku informacji na kilka miesięcy przed wylotem o godzinie przelotów. Zamiast więc obrażać autorkę wątku powinnam ją wspierać w jej problemie i nie mówię tu o braku podanych godzin:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka