Dodaj do ulubionych

Katamaran na Symi

23.04.13, 11:17
Mam kilka pytan odnosnie katamaranu na Symi:
- czy w porcie kupie bilety, jaki koszt, czy za dziecko (3 lata) tez sie placi?
- czy katamaran tez zatrzymuje sie przy klasztorze na Symi, czy plynie odrazu do miasteczka?

I jeszcze samo Symi; Czy mozecie polecic jakas fajna knajpke z owocami morza?:)
Obserwuj wątek
    • wiem_gdzie_jade Re: Katamaran na Symi 23.04.13, 11:37
      Witam,

Bilety można kupić w porcie Mandraki, wybór jest spory ponieważ na Simi pływa też wiele małych stateczków. Większość z nich po drodze do portu Gialos na Simi zatrzymuje się w Panormitis, jest też parę, które do Panormitis płyną w drodze powrotnej ( wtedy w klasztorze jest mniejszy tłok).
      Cena za osobę w dwie strony wynosi od 25 do 30euro ( plus/minus), zazwyczaj dzieci od 4-10roku życia płyną za połowę ceny, a maluchy za darmo.

Na Simi jest cała masa fajnych tawern z dobrymi owocami morza, natomiast jednej NIE polecę - Neraida ( znajduje się ciut za boiskiem ).
      Właściciele idą na masę, dania są często niedosmażone a czas oczekiwania baardzo długi.

pozdrawiam,
      Iwona
      • tamerza Re: Katamaran na Symi 23.04.13, 11:42
        dzieki za info, al emi chodzilo typowo o katamaran, bo wiem ze plynie okolo 45 minut, czyli zdecydowanie szybciej, a z dzieckiem to duzy plus :)
        • corrina_f1 Re: Katamaran na Symi 23.08.13, 14:05
          Podciągam temat bo też mnie zainteresował ze względu na krótszą niż statkiem podróż.
          Ktoś może w tym sezonie praktykował ?
    • Gość: mmm Re: Katamaran na Symi IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.08.13, 14:11
      Katamarany nazywaja sie Dodekanisos Express i Dodekanisos pride - rozkłądy i ceny tu:\
      www.12ne.gr/en/itin_search.asp?pageID=135www.gtp.gr
      www.openseas.gr
      • Gość: mmm Re: Katamaran na Symi IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.08.13, 14:12
        link sie zle załaczyl;
        www.12ne.gr/en/itin_search.asp?pageID=135
    • Gość: renata Re: Katamaran na Symi IP: *.dynamic.mm.pl 07.08.22, 12:38
      Mam kilka pytań. Lecę z 9 latkiem na Rodos do hotelu kolymbia beach by atlantica. Chciałabym popłynąć na wyspę Symi katamaranem. Jak mogę dostać się z mojego hotelu do portu? Czy może lepiej wykupić wycieczkę z transportem u lokalnego przewoźnika? Jaki ewentualnie koszt takiej wycieczki? Będę wdzięczna za wszystkie wskazówki.
      • dodekanezowiec Re: Katamaran na Symi 12.08.22, 05:36
        Niestety z tak daleka od miasta Rodos to się nie kupi w mieście Rodos a byłoby chyba taniej. Ale w Kolynbii są pewnie jakieś biura, czasem w hotelu, z biura podróży polskiego może.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka