Dodaj do ulubionych

Rodos - rejs statkiem na Symi

27.06.16, 13:11
Cześć.

Podczas mojego lipcowego pobytu na Rodos zamierzam wykupić rejs na wyspę Symi. Nie chciałbym przepłacać u mojego operatora wycieczki.

Czy ktoś z Was kupował taki rejs będąc już na Rodos? Czyje usługi moglibyście polecić?
Z góry dziękuję za wskazówki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: Rodos - rejs statkiem na Symi IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.16, 18:05
      Zalezy w jakiej miejscowości bedziesz. Jak w samym Rodos to kupujesz w porcie przed rejsem o 9-tej i płyniesz. Cena takiej wycieczki to 25e/os . Jeśli bedziesz w innej miejscowości to kupujesz w każdym miejscowym biurze,a cena może, ale nie musi różnić się od tej 25e. Czyli jak z Faliraki będzie też za 25e to masz przejazd do portu "niby gratis"
    • natalka257 Re: Rodos - rejs statkiem na Symi 27.06.16, 19:11
      Bylam i polecam ...wyspa przesliczna , bajeczna ....najlepiej i najtaniej kupic w porcie Rodos ...z biurem koszt spory a w porcie pol mniejszy jak juz pisal ser-ekk... Kupilam tam gąbke bo to wyspa gĄbek...Milego !!!
      • deoand Re: Rodos - rejs statkiem na Symi 28.06.16, 20:12
        Tylko jak będziesz na Symi to kup droższą gabke a takie sa chyba w dwóch sklepach - to sklepy poławiaczy gąbek ale taka oryginalna wytrzymuje juz ze 3czy 4 lata a tee za 3 Euro to jednorazowego użytku
    • ardiss1 Re: Rodos - rejs statkiem na Symi 28.06.16, 21:34
      Byłam 2 tygodnie temu an Symi- bilet na prom kupiliśmy w porcie Mandraki w Rodos- jest mnóstwo stoisk i "zachęcaczy" Płynęliśmy statkiem Nikolaos. 20eur/osobę. Polecam, bo wyspa przepiękna !
      • mam100pytan Re: Rodos - rejs statkiem na Symi 17.07.16, 19:49
        cena to w jedna czy 2 strony? ile godzin jest na wyspie?
        • ardiss1 Re: Rodos - rejs statkiem na Symi 13.01.17, 13:00
          ups.. trochę późno odpowiadam, ale może komuś innemu się przyda:) to cena w obie strony
          • vaniglia_caramello Re: Rodos - rejs statkiem na Symi 13.01.17, 14:35
            Mnie się przyda dziękuję ;-) , ale jest jeszcze druga cześć pytania ile jest się na wyspie - limitują czas?
            • aseretka Re: Rodos - rejs statkiem na Symi 13.01.17, 15:08
              Tak, czas jest limitowany. W mieście Simi ok. 2 -2,5 godziny. Potem przepływa się na drugą stronę wyspy do klasztoru Michała Archanioła w Panormitis. Tam ok 1,5 godziny i powrót.
              Trochę moich zdjęć z Simi możesz obaczyć tu:
              fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,151287834,152529994.html
              i kolejne posty.
              Miłego pobytu na Rodos. :)
              • ardiss1 Re: Rodos - rejs statkiem na Symi 25.01.17, 12:19
                ale też ten czas jest w miarę wystarczający.... połaziliśmy, zjedliśmy obiad, pojechaliśmy kolejką na wzgórze. spoko. Miłych wakacji!
    • krokodylbury Re: Rodos - rejs statkiem na Symi 17.07.16, 14:33
      polecam kupić u greków w porcie, róznica ok 20/15 euro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka